Ongeraffineerd, gesuikerd nazomeren op Kadepop 2019

door | 5 okt 2019 | Evenementen, Muziek

Home » Evenementen » Muziek » Ongeraffineerd, gesuikerd nazomeren op Kadepop 2019   |  tags:  festival, kindvriendelijk, voormalig Suikerunie terrein

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/riekje-eschendaal/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

En dan word ik zondagochtend wakker. De zon schijnt al volop en ik besef me dat ik behoorlijk moet hebben uitgeslapen. Het is laat geworden gisteravond. Wanneer ik opsta zie ik mijn witte Nikes staan. Of nou ja, wit? Na een dag Kadepop zijn het bruine, stoffige Nikes geworden.

In mijn hoofd ga ik terug naar gisteren. Voor mij de eerste keer Kadepop. Ik kende het festival van horen zeggen, maar een echt beeld had ik er niet bij. Gelukkig, want zo kon ik zonder al te veel verwachtingen er zo open mogelijk heen. Ik had de line-up bekeken, maar verder wilde ik me zoveel mogelijk laten verrassen.
 

In één woord verrassend

En dat vat Kadepop eigenlijk in één woord samen. Verrassend. Het industriële terrein met zijn kenmerkende schoorsteen. Een perfecte omgeving voor een dag vol nieuwe muziek, leuke mensen, lekker eten en dito drankjes.
 
Kadepop festival Groningen Suikerunie-terrein 2019
 

Fijne zomerse temperaturen

Zodra ik aan kom fietsen, klinkt de muziek mij tegemoet en wordt er op het water al volop ‘gesupt’. Oftewel: staand peddelen op een groot surfboard. Het mag dan eind september zijn, maar vandaag is het nog een dag met zomerse temperaturen. Het zal waarschijnlijk één van de laatsten van dit jaar zijn. We boffen.
 

Ruime opzet

Goed, fiets parkeren, brug over en gaan met die banaan. We lopen het festivalterrein op en de swingende en vrolijke akkoorden van de, geheel in het oranje geklede, werklieden van Het Kanaal verwelkomen ons. Dat belooft veel goeds. Eerst maar eens het terrein verkennen. Wat opvalt is de ruime opzet van het festival. Gezellige bedrijvigheid, maar genoeg plekken om te zitten of de rust op te zoeken.

Nieuwsgierigheid brengt ons naar een plek waar veel publiek staat. In een grote stalen kubus, ergens hoog in de lucht tussen twee dikke touwen, zien we een acrobate van Circus Santelli. Hét circus van Groningen. Ze haalt spectaculaire stunts uit. Het ziet er zo makkelijk uit, maar hoe dan?!

We lopen verder richting de ‘EM2 loods’, een overdekt gedeelte op het terrein. Pat Smith speelt op het moment van binnenkomen. Het doet me denken aan Chef’s Special. Een mix van reggae, rap, rauwe gitaren en stevige drums. Hele fijne muziek om flink op te bewegen. Buiten de loods draait een DJ relaxte muziek. In een hangmat onder het genot van een cocktail is dit een fijne chill plek.
 
Kadepop festival Groninge EM2 De Suiker
 
Kadepop festival Groningen Suikerunie-terrein 2019
 

Goed festival FOOD

We besluiten de foodtrucks te ontdekken. Een hotdog met zuurkool en uitjes? Een vegetarische wrap? Het wordt de curry, met rode peper en verse koriander. Goed festival eten! We nemen plaats aan één van de vele picknicktafels in de zon, genieten van het eten én van Dope D.O.D. Hoe Dope was dat. Twee Groningse gasten met ruige hiphopbeats.
 
Kadepop festival Groningen Suikerunie-terrein 2019- Riekje
 

Opkomend talent en gevestigde namen

Na flink wat danspassen staat de relaxte sfeer van Rebel Rebel ons op te wachten met een podium aan de kade. We zijn benieuwd naar de voorstelling van Cakiflomarsan. Een voorstelling over vrouwen door drie vrouwen. Grappig én op de juiste momenten confronterend.

Wat we verder nog zien:

Sheila and the Kit: Zangeres met goede, pop-achtige girly stem. Muziek met een dikke knipoog naar de ’80’s. Dansbaar, erg dansbaar.
Ten Times A Million: Toffe rockband met ruige gitaren en charismatische, energieke zanger. Muziek à la Queens of the Stone Age, Foo Fighters, maar dan gecombineerd met een geheel eigen, euforische sound.
Jett Rebel: Dé grote naam van dit festival. Jett Rebel is een rasmuzikant. Super muzikaal en zeer gedreven. Ik kreeg de indruk dat hij het Kadepop publiek niet helemaal meekreeg in zijn enthousiasme. Jammer, want hij verdient het. Waarschijnlijk genoot het publiek er in alle rust van.
Marie Jones: Zij is één van de lokaal aanstromende talenten die worden gestimuleerd door Kunstbende Groningen, een wedstrijd voor jong creatief talent. Marie Jones is een stoere chick met gitaar. Ze heeft een fijne gangbare stem om heerlijk bij weg te dromen.
 
Kadepop festival Groningen Rebel Rebel hostel terrein 2019- Riekje
 

In de de categorie ‘Zéér de moeite waard’:

De Silent Disco: Koptelefoon op je hoofd en dansen maar!
Een ware kermis boksbal: Zo’n eentje waar je tegen aan moet slaan en er een alarm klinkt wanneer je alle records verbreekt. Dat is bij mij niet het geval, maar toch. Wat een tof idee! Want hoe lekker is het om even van je af te meppen.
Een orgel: Een orgel die het doet en waar we op mogen spelen.
De Wolkenfabriek: Heerlijke rustige plek voor een spelletje ‘Vier op ’n Rij’ of ‘Mens Erger Je Niet’.
De geheime disco: Maar we vinden ‘m! Een kleine muffe, volgepropte, dampende disco. Precies zoals het hoort te zijn.

En er was nog meer. Te veel om alles te zien en te beleven. Na nog even om de hoek kijken bij het concert van Hausmagger en een laatste drankje bij een warm, knisperend vuurkorf, is het toch echt tijd weer huiswaarts te keren. We lopen de brug weer op richting de fiets en ik kijk nog één keer achterom. Tot volgend jaar Kadepop!
 
Kadepop festival Groningen Suikerunie-terrein 2019- Riekje
 
Meer blogs over Kadepop? Lees Sonja haar verslag van Kadepop 2018 of Emma’s aankondiging voor Kadepop 2019.
 
Was jij ook bij Kadepop 2019? Deel hieronder jouw Kadepop ervaring. 

 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This