Kadepop: creativiteit, cultuur en entertainment in een stoer jasje

door | 12 jul 2019 | Evenementen, Kunst en cultuur, Muziek

Home » Evenementen » Muziek » Kadepop: creativiteit, cultuur en entertainment in een stoer jasje   |  tags:  festival, kindvriendelijk, voormalig Suikerunie terrein

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/emma-posthumus/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Op zaterdag 21 september kun je tijdens de 8e editie van Kadepop weer genieten van lekkere drankjes, heerlijk eten, goede muziek en (hopelijk) lekker zomers najaarsweer. Ik heb super veel zin in dit festival, onder andere vanwege de toffe locatie: de Suikerunie.
 

Ontdekken en beleven

Ook dit jaar kun je heerlijk ronddwalen over het terrein. Naast de hoofdacts is er namelijk een gevarieerd randprogramma met niet alleen muziek, maar ook theater en dans. Hierdoor kun je ook op andere plekken van het festivalterrein steeds iets nieuws ontdekken. Net als voorgaande jaren is er in EM2, een grote robuuste industriële loods, weer een podium te vinden waar toffe optredens zullen plaatsvinden, maar dit jaar kun je ook buiten EM2 relaxen in de secret garden: de perfecte plek om een Gin-Tonic te drinken en lekker rustig bij te kletsen. En er is nog meer: ook Rebel Rebel Hostel zal deel uitmaken van het festival! Rebel Rebel Hostel is het eerste hostel in Groningen dat uit containers bestaat. Daarnaast zijn ze duurzaam (zo warmen ze water op met behulp van een pelletkachel en spoelen ze de toiletten door met water dat afkomstig is van de douches) en hebben ze sinds kort een eigen stadsstrand. Ik zie mezelf al helemaal zitten in het zonnetje in een strandstoel en ben heel benieuwd wat hier tijdens Kadepop verder allemaal te doen zal zijn.
 
Festival Groningen: Kadepop op Suikerfunie terrein Groningen - foto Niels Knelis Kadepop 2018
 

Opkomend regionaal talent en gevestigde namen

 
Op Kadepop, staan er altijd wel een aantal grote artiesten op het programma. Zo wil ik dit jaar het optreden van Jett Rebel echt niet missen. In 2014 zette hij op Kadepop ook al een hele vette show neer. Ook kun je onder andere genieten van HAUSMAGGER, Pat Smith en Ten Times A Million. Wat ik heel tof vind aan Kadepop, is dat ze nieuwe talenten ook een podium bieden. Dit jaar hebben ze vooral aandacht voor lokale talenten. Dope D.O.D., een internationaal geprezen hiphop-crew uit Groningen, geeft een show en ook Cashmyra, de winnares van de POPgroningen Talent Award, behoort tot de line-up. Een echt festival voor en door het noorden, dus. Dit vind ik een heel erg goed concept, want hiermee laat de organisatie van Kadepop zien dat Groningen een bruisende plek is waar ontzettend veel te beleven valt.
 
Festival Groningen: Kadepop op Suikerfunie terrein Groningen - foto Niels Knelis Kadepop 2018
 

Tickets

Een kaartje voor het festival kost €34,59, maar iedereen weet dat een festival nóg leuker wordt met je vrienden. Hoe handig is het dan dat je ook een groepsticket kan kopen, waarmee je met vijf personen toegang tot het festival krijgt. Het groepsticket is ook nog voordeliger, want een kaartje kost dan nog maar €27,88 per persoon.
 
Leuk nieuws, wij mogen tickets voor Kadepop weggeven! Houd onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven van alle winacties.
 
Wil je meer lezen over Kadepop en alvast een beetje de sfeer proeven? Lees dan over de editie van vorig jaar in de blog van Sonja.
 
Praktisch:
Wanneer: zaterdag 21 september, 14:00 uur tot zondag 22 september, 02:00 uur
Waar: De Suiker, Energieweg 10, 9743AN Groningen
Tickets Kadepop kopen
 
Wat mogen we volgens jou niet missen tijdens Kadepop 2019? Deel het in een opmerking hieronder.
 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This