Festival Kadepop: alternatieve vibes op robuust terrein

door | 28 sep 2018 | Evenementen, Muziek

Home » Evenementen » Festival Kadepop: alternatieve vibes op robuust terrein   |  tags:  festival, kindvriendelijk, muziek

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/sona-stel/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

UPDATE: Riekje’s blog over Kadepop 2019.
 
Kadepop is jaarlijks dé afsluiter van het Groningse festivalseizoen. Het evenement wordt georganiseerd op misschien wel het gaafste terrein van Groningen: het oude Suikerunieterrein aan de Kade. En ja, het was weer een uniek feestje en ik ben blij dat ik bij de zevende editie aanwezig was, op zaterdag 22 september j.l..
 

Nieuwe setting

M. en ik en ik rennen over de hangbrug naar de entree. Daar staan we even droog. De bui is zo weer overgewaaid. En dan kunnen we los. Bij binnenkomst valt ons direct op dat het terrein veranderd is ten opzichte van vorige jaren. De mainstage is nieuw. Het podium is opgebouwd voor een van de vier nieuwe loodsen die het terrein rijker is geworden. De rechter loods is EM2, de nieuwe eventvenue van Groningen. Het heeft een robuuste uitstraling.
 
Kadepop 2018 Groningen mainstage festival
 
Kadepop 2018 Groningen- muziekfestival Suikerfabriek september
 

Toffe bands en opkomend talent om te spotten

Daar houd ik wel van. De hoofdact Chef’Special, onlangs nog uitgeroepen tot beste live-act van Nederland, sluit het festival af op de mainstage. Kon minder. In EM2 kunnen we dit jaar genieten van optredens van onder andere Stuart Mavis en Arcane Roots. De zaal is niet voor iedereen toegankelijk, zo blijkt, want tijdens het optreden van Wulf is de rij voor de deur te lang om nog iets van het optreden mee te kunnen krijgen. Maar als we eenmaal binnen zijn, is het niet erg als er even geen optreden is. De DJ draait heerlijke meeblèr oldies. De line-up is overigens nooit mijn hoofdreden voor een bezoek aan Kadepop. Het is het terrein en de sfeer die mij trekken.
 
Kadepop 2018 Groningen- muziekfestival Suikerfabriek september
 

Het voormalige Suikerunieterrein

De oude suikerbieten-zeeffabriek staat in de achtertuin van Groningen, aan de kade van het Hoendiep. Dit industrieel erfgoed is een geweldig decor voor het festival. En dé reden voor mij om hier jaarlijks naartoe te komen. Het festival bestaat uit een mix van creativiteit, cultuur, entertainment en food in een stoer jasje, zegt het festival zelf. Alternatieve vibes op robuust terrein, zo vat ik het samen.
 
Kadepop 2018 Groningen- muziekfestival Suikerfabriek september
 

Industrial vibes

Stonden we vorig jaar nog in een stralend zonnetje met de teentjes in het zand en met een yoghurtijsje in de hand, vandaag staan we warm te worden bij een vuur. Ondanks het weer zijn we in een goede stemming. De hangmatten rond de oude pijp en de strandstoelen rond het kampvuur geven een chille vibe af. Kijk je om je heen, dan ben je als vanzelf onder de indruk van de enorme industriële muren van de oude fabriek met indrukwekkend artwork.
 

Food

De foodtentjes bieden een prima en veelzijdig aanbod. Een beetje wat je overal vindt tegenwoordig. Pulled pork, hot dogs, wafels…  Wij kiezen voor een smakelijk biologisch patatje met kerriemayonaise. Op de tap vandaag de Kornuit van Grolsch.
 
Kadepop 2018 Groningen- muziekfestival Suikerfabriek september
 

Tijd om te genieten

We proosten, deinen mee op de muziek en hebben heel wat bij te kletsen. We hebben het erg naar onze zin en zijn dankbaar voor de gast-tickets, gekregen van mijn oom die de loodsen op het terrein heeft gebouwd met Norel Hallenbouw.
 
Praktisch:

  • Kadepop is een jaarlijks terugkerend festival. Er ook bij zijn? De achtste editie vindt plaats op zaterdag 21 september 2019.

Tips:

  • Op de eerste verdieping in de oude fabriek vind je de Wolkenfabriek. Iedere zondag van 15:00 uur tot 22:00 uur wordt hier de Wolk-In georganiseerd met live- muziek, drankjes en heerlijke maaltijden. In het inschuif-restaurant staat telkens een andere groep in de keuken te koken. Super tof concept. En, er is een leuke speelplek voor de kinderen.
  • Het oude Suikerunieterrein is ook de plek waar ieder jaar het Paradigm-festival en Zienemaan worden georganiseerd.

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This