4x Oriëntaals lunchen in Groningen

door | 17 jun 2022 | Eten en drinken, Lunchen in Groningen

Home » Eten en drinken » Lunchen in Groningen » 4x Oriëntaals lunchen in Groningen   |  tags:  lijstjes

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/marilisa-van-herksen/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Ga voor een oriëntaalse lunch en waan je in oosterse sferen. Want hoe lekker is het om ‘s middags te genieten van een hartverwarmende kom pho of pokébowl. In deze blog neem ik je mee langs verschillende hotspots waar je heerlijk Aziatisch kunt lunchen in Stad.

 

1. Jianbing en bubble tea bij Moong

Adres: Herestraat 80
Druk, hip en urban zijn woorden die me te binnen schieten, zodra ik door de glazen pui van Moong heen gluur; een bubble tea bar aan het eind van de Herestraat. Ze hebben een hele kleine kaart als het gaat om eten. Er staat namelijk maar één ding op en dat is jianbing. Dit is een dunne crêpe met hartig beleg. Je kunt kiezen uit kip, rund, garnaal en pekingeend.
 
Lunchen Groningen tip: Jianbing en bubble tea bij Moong in Herestraat
 
Ik ga zitten op een kussen in de brede vensterbank achter de glazen pui en zie dat de kok het beslag behendig over de hete plaat verdeelt. Daaroverheen komt een eitje, de gefrituurde kip, sla, saus en een groot stuk kroepoek. Verser kan niet. Zodra ik mijn tanden erin zet, onderga ik een werkelijke smaakexplosie. Deze ogenschijnlijk simpele combinatie is een gastronomische verrassing: krokante kip (hij is werkelijk perfect), knapperige sla, pittige saus en dat allemaal in een verse crêpe. Ik had niet verwacht dat deze lunch enorm vult; ik kan er de hele middag op teren. Bij Moong kun je terecht voor een Aziatische lunch die je niet snel zult vergeten.
 

2. Pho bij Konbu Streetfood

Adres: Oosterstraat 10
Het interieur van Konbu oogt industrieel en fris. Het tentje zit aan het begin van de Oosterstraat. Ze hebben allerlei Aziatische snacks op het menu staan zoals gyoza, gestoomde broodjes en dimsum, maar ik ga voor de pho; een Vietnamese noedelsoep. Ik kan kiezen uit drie soorten pho: what the pho, just pho you of phonomenal. De eerste variant met rund spreekt me het meeste aan.
 
Lunchen Groningen tip: Pho bij Konbu Streetfood in Oosterstraat
 
De rijstnoedels zijn zacht en elastisch. De bouillon smaakt subtiel en ik proef de steranijs. Dit is troostvoer. Na de eerste hap wil ik alleen nog maar meer. De koriander en rode ui geven een frisse toets aan het gerecht. Zonder pauze slurp ik mijn kom pho leeg, totdat ik alleen nog maar een bodempje bouillon in mijn kom heb zitten. Dit was precies wat ik nodig had. Ondertussen gluur ik naar de bordjes die de bediening naar de andere tafeltjes brengt. Alles ziet eruit om van te watertanden. Een van de voordelen van pho is dat het weinig vet bevat. Een gezonde keuze dus.
 

3. Ramen en gyoza bij Yanagi

Adres: Gedempte Zuiderdiep 44
Ik stap de drempel over en meteen waan ik me in een andere wereld. Een hoog J-pop stemmetje komt uit de luidsprekers. De muren zijn vrolijk gedecoreerd met kleine posters waar Japanse tekens op staan. Het interieur doet knus aan dankzij de houten wandjes. Yanagi is een klein en onopvallend tentje, dat op de hoek van de Kleine Raamstraat en het Gedempte Zuiderdiep zit, dichtbij Moong.
 
Lunchen Groningen tip: Ramen en gyoza bij Yanagi aan Gedempte Zuiderdiep
 
Op de kaart staat een arsenaal aan verschillende ramen soepen. Ik twijfel tussen de tonkotsu miso ramen (met varkensvlees) en de chicken spicy miso ramen. Mijn voorkeur gaat vandaag uit naar pittig, maar ik vraag voor de zekerheid aan de bediening of dit niet te pittig voor mij zal zijn. Ik ga voor de spicy variant en ik bestel er een portie chicken gyoza bij. Al snel hoor ik de frituur knetteren en binnen een mum van tijd staan de gyoza en ramen voor mijn neus. Aromatisch, mals en een beetje vettig – zo horen gyoza te smaken. Vervolgens begin ik mijn noedels naar binnen te slurpen. De bouillon smaakt krachtig en de kip is mals en smaakvol. Enige puntje van kritiek is dat er geen groente bij zit, op drie stukjes paksoi na. Al met al is dit de plek om een flinke kom ramen naar binnen te werken in een prettige ambiance met vriendelijke bediening.
 

4. Pokebowl bij Magoya

Adres: Stoeldraaierstraat 56
Wat je niet kan ontgaan, is de enorme muur met (nep)planten waar de letters MAGOYA op staan afgebeeld. De kaart is vrij compact maar veelzijdig. Zo kun je kiezen uit ramen, chow mian, pokébowl, sushi en nog een aantal bijgerechten. Ik ga voor een good old pokébowl met zalm.
 
Lunchen Groningen tip: Pokebowl bij Magoya in Stoeldraaierstraat
 
Mijn kom is goedgevuld. Ik vind dat ik te veel topping heb gekregen in verhouding tot de rijst, maar dat is heel persoonlijk. Desondanks is het een heerlijke bowl die ik met moeite op krijg door de grote hoeveelheid. In de middag is het hier vrij rustig, maar in de avond is deze plek erg druk. Dus heb je geen zin in dat eeuwige belegde broodje tussen de middag? Schuif dan aan bij Magoya voor een smakelijke lunch.

Tip! Eet je hier met twee personen? Reserveer dan een mooi plekje aan het raam.
 
Heb jij ook een favoriete plek om te lunchen in Groningen? Laat het me hieronder weten in een reactie.

 

Nog niet uitgeluncht? Lees dan nog even deze lijst met de leukste en lekkerste plekken voor een vegan lunch in Groningen.

 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This