Dubbel genieten bij Grandcafé 2Jongens uit Groningen

door | 1 jun 2020 | Diner, Eten en drinken

Home » Eten en drinken » Dubbel genieten bij Grandcafé 2Jongens uit Groningen   |  tags:  eetcafé

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/josesmeenge/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Drie dagen na de opening stap ik samen met mijn zusje Grandcafé 2Jongens uit Groningen binnen. Na mijn aangename ervaringen bij Eetcafé 2Jongens uit Groningen kan een bezoekje aan zijn nieuwe grote zus natuurlijk niet ontbreken. Een Gronings restaurant dat gebruik maakt van verse streekproducten. En dat voor een goede prijs. Hoe Gronings wil je het hebben. Ook hier ben ik meteen verkocht.

Ondanks het late tijdstip zit het restaurant gezellig vol. Grandcafé 2Jongens straalt een gezellige ambiance uit. Bij binnenkomst zie ik meteen tafels in verschillende hoogtes en groten en aan de zijwand prijkt een prachtige foto van de skyline van Stad. De gastdame ontvangt ons vriendelijk en we mogen zelf een plekje zoeken. We kiezen een tafel aan het raam met uitzicht op het Damsterdiep.

 

Aaierbal

Linda (mijn zusje) en ik hebben net een Winter Welvaart fototour gewandeld, onze magen rommelen. We bestellen een Weizen biertje en bestuderen de kaart. Als welkomsthapje zouden we genieten van een Aaierbal, maar de serveerster vertelt ons dat die vanavond niet meer beschikbaar is. Voor mij meteen een goede reden om nog eens terug te komen.
 

Mijn maag knort

Het water loopt mij in de mond wanneer ik met mijn ogen langs de verschillende gerechten op de kaart ga. Als voorgerecht kiezen we een ‘Plankje 2Jongens’, die in een mum van tijd voor onze neus staat. Door de kok gerookt kalfsvlees, spek en gerookte zalm, breekbroodjes met lekkere smeersels. Dat wordt smullen. Hongerig als we zijn vallen we meteen aan. De vleeswaren zijn heerlijk mals en verfijnd van smaak. Bij Grandcafé 2Jongens koken ze zoveel mogelijk met producten uit Stad en Ommeland.
 
Eetcafé Grandcafe 2Jongens Groningen - tips van local Jose
 

Mals, malser, malst

Daar komt het hoofdgerecht aan. Ik heb gekozen voor de varkenshaas gevuld met brie en rauwe ham. Het ziet er fantastisch uit, en bij de eerste hap ervaar ik een smaakexplosie in mijn mond. De varkenshaas is heerlijk mals (zo mals heb ik hem nog niet vaak gegeten) en de combinatie met de boerenbrie is echt fantastisch. De verschillende smaken vullen elkaar perfect aan.
 
Eetcafé Grandcafe 2Jongens Groningen - tips van local Jose
 
Linda geniet ondertussen van een op de huid gebakken kabeljauwfilet met kreeftensaus. Wanneer de serveerster komt vragen of alles smaakt komen we niet veel verder dan “hmmmm hmmmm, heerlijk!”
 
Eetcafé Grandcafe 2Jongens Groningen - tips van local Jose
 
De porties zijn ruim, we kunnen het bijna niet op, maar ook de bijgerechten, frites, salade en aardappelgratin zien er erg goed uit. Wij zijn beide fan van de aardappelgratin. Licht krokant laagje bovenop en daaronder zachte aardappel met een verfijnde romige saus zorgt voor een perfecte uitvoering van dit gerecht.
 
Eetcafé Grandcafe 2Jongens Groningen - tips van local Jose
 

Toetjesmaag

Ondanks dat we al heel wat heerlijkheden achter de kiezen hebben is er altijd ruimte voor een toetje. Wanneer ik de dessertkaart bekijk knort mijn toetjesmaag. We besluiten een dessert te delen en kiezen voor de parfait van Knol’s Koek. En ja hoor, daar gaan we weer “hmmm, heerlijk!”. De smaak van de notenkoek komt op een hele subtiele wijze terug in de parfait. Wij raden de kok aan contact op te nemen met Knol’s koek, dit kan een gat in de markt zijn voor het zomerassortiment van Knol’s.
 
Eetcafé Grandcafe 2Jongens Groningen - tips van local Jose
 

Fladderak

De serveerster komt ons de rekening brengen (die overigens erg vriendelijk is) en wij genieten nog van een huisgemaakte Fladderak: Een drankje van brandewijn met onder andere citroen en kaneel. Het smaakt heerlijk (ook al houd ik niet zo van sterke drank) en roept bij ons een mooie herinnering op aan onze opa. Hij dronk altijd citroenbrandewijn.
 
Eetcafé Grandcafe 2Jongens Groningen - tips van local Jose
 
Na nog een praatje te hebben gemaakt met een van de twee Jongens verlaten we meer dan voldaan het restaurant. Wist je dat de 2Jongens vanaf 1 maart iedere zondag een zeer uitgebreide brunch organiseren? Hier ga ik zeker vaker komen.
 
Tips:

  • Ben je dol op verrassingen? Kies dan voor “Alles bie mekoar” een variatie van voor-, hoofd- en nagerechten voor een aantrekkelijke prijs van €27,50 pp.
  • Bezoek Grandcafé 2Jongens ook eens voor de lunch. Ik genoot er van een patatje Xtra Speciaal, een patatje met overheerlijk rendangvlees (en dat voor maar €5,95), absolute aanrader!
  • In de zomer kun je bij Grandcafé 2Jongens genieten van een hapje en een drankje op het mooie terras op het Damsterplein.
  • Vraag de bartender eens om een Groningse Hooghoudt cocktail.
  • Bezoek ook eens de broertjes Eetcafé 2Jongens aan het Schuitendiep en de Sportsbar op Zenike.

 
Praktisch:
Adres: Damsterdiep 2
Openingstijden keuken: 7 dagen per week van 12.00 – 20.00 uur
Geschikt voor vleesliefhebbers, visliefhebbers, veganisten en vegetariërs.
 
Meer leesplezier: 7 x typisch Groningse eetcafés
 
Ga jij ook graag naar Grandcafé 2Jongens uit Groningen? Deel hieronder waarom.
 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This