Sportsbar: gezond en goedkoop eten op Zernike

door | 13 mrt 2020 | Diner, Eten en drinken

Home » Eten en drinken » Diner » Sportsbar: gezond en goedkoop eten op Zernike   |  tags:  Zernike Campus Groningen, goedkoop

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/maike-van-eldert/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Een heerlijk Amerikaanse sfeer: burgers, voetbalshirts aan de muur en veel studenten. De Sportsbar is een fijne plek om na het sporten, na een college of voor een wat snellere hap toch ontzettend lekker te eten. Als hongerige, maar niet heel rijke, student ga ik dit eens uitgebreid proberen.

Samen met een vriendin ga ik op maandagavond door weer en wind naar Zernike om deze veelbesproken bar eens te proberen. Van mede studenten heb ik al over het eten en vooral de leuke (enorme goedkope!) prijzen gehoord, en omdat ik gek ben op buiten de deur eten maar niet voor elke keer een groot budget heb, lijkt de Sportsbar mij ook ideaal.
 
Sportsbar Zernike Groningen: blogger Maike's review over goedkoop eten Groningen
 
We stappen binnen in een gezellig restaurant met veel tafels, knusse banken en een grote bar. Het restaurant bestaat uit verschillende hoekjes met banken en tafels. Ik stel mij een echt eetcafé uit de jaren ’60 in Amerika voor. Zo’n eentje met voetbalschermen, halve liters bier en grote zakken friet met lekkere burgers. Dat is dan ook precies wat ik om mij heen zie. De voetbalshirts aan de wanden bevestigen dit imago nogmaals. Ik hou ervan!
 
Sportsbar Zernike Groningen: blogger Maike's review over goedkoop eten Groningen
 

Verse ingrediënten en fijne streekproducten

Bij binnenkomst staat Arjen meteen voor ons klaar. Of we wat willen drinken en meteen daarna een rondleiding in de keuken willen krijgen. Als bloggers van I Go Groningen wil hij ons maar al te graag zijn pand showen. Lotte en ik kijken elkaar aan: daar zeggen wij geen nee tegen! We mogen zelfs door tot in de koelcel waar Arjen ons honderduit vertelt over al zijn verse ingrediënten en fijne streekproducten. Al het vlees, behalve de Ossenhaas uit Ierland, komt uit Nederland. Zo open en gastvrij ben ik niet vaak ontvangen in een restaurant, ook mijn vriendin beaamt dit. Dat belooft veel goeds.
 
Sportsbar Zernike Groningen: blogger Maike's review over goedkoop eten Groningen
 
Terug op onze plek, met een colaatje, moeten we kiezen uit het scherp geprijsde, maar toch zeer uitgebreide menu. Mijn vriendin gaat voor de Tournedos biefstuk, een ‘buiten-de-kaart tip’ van Arjen, en ik ga voor mijn favoriete vis: zalm met risotto. Na nog geen kwartier komen de dampende borden al onze kant op. En ik moet zeggen, chapeau!
 
Sportsbar Zernike Groningen: blogger Maike's review over goedkoop eten Groningen
 

De boven verwachting finishing touch

Op de site las ik al het volgende: ‘je vindt altijd iets extra’s op je bord wat je maaltijd net iets gezonder en feestelijker maakt dan verwacht!’ Niets is minder waar, denk ik wanneer ik naar de gerechten kijk. Mijn bord ligt naast de vis en risotto ook vol met heerlijk geroosterde groenten, zoals paprika en courgette, en ook de biefstuk van mijn vriendin ziet er fantastisch uit. Ik mag gelukkig een stukje proberen: heerlijk mals. Naast onze bestelde gerechten serveert de Sportsbar ook knapperige friet, mét patatkruiden (een ‘yèhès’ voor mij) en salade. Zelfs die zien er goed uit. Dit had ik niet verwacht voor de prijzen die ze hanteren.
 
 
 

Het broertje van…

De friet en de salade zijn heerlijk, maar ik moet al behoorlijk mijn best doen het hoofdgerecht op te krijgen. Een goed teken: het is zeker genoeg. Wanneer ook Arjen ziet dat wij bijna uitgegeten zijn komt hij even bij ons langs. We praten nog wat na over het ontstaan van de Sportsbar en Arjen vertelt ons dat dit bedrijf een broertje is van de 2Jongens en Grand café de2Jongens. Vandaar al het lekkers, wij komen hier zeker nog eens terug!
 
Tip: Al genietend van ons eten bekijk ik nieuwsgierig nog even de rest van de kaart. Ook voor de lunch en voor het ontbijt hebben zij veel (en goedkope!) keuze. Zo betaal je voor een Griekse yoghurt met muesli, seizoensfruit en honing maar 3,50. Daarnaast kan je hier ook als vegetariër of veganist goed terecht: voor een groentencurry of pasta gorgonzola betaal je maar 7,00!
 
Praktisch:
Adres Sportsbar: Blauwborgje 16
Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 10:00-00:30 en zondag van 10:00-19:00
 
Wat eet jij het liefst na een heftige tennissessie of workout in de sportschool?

 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This