Gezellig naar de buurvrouw: eten afhalen ‘Bie de Buuf’

door | 22 jan 2021 | Diner, Eten en drinken

Home » Eten en drinken » Diner » Gezellig naar de buurvrouw: eten afhalen ‘Bie de Buuf’   |  tags:  Oosterparkwijk

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/karen-jansen/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Corona vraagt om veel creativiteit van horeca-ondernemers in Groningen. Eerst beperkt open, nu weer helemaal dicht. Gelukkig hebben daarom veel restaurants en café’s eten afhalen en/of bezorgen op het menu staan. Deze keer is ‘Bie de Buuf’ in de Oosterparkwijk aan de beurt.

Vriendin Alma woont vlak bij ‘Bie de Buuf’ dus het is letterlijk eten afhalen bij de buurvrouw. “Bie de Buuf” is een buurtrestaurant en ontmoetingsplek in de Oosterparkwijk in Groningen en een initiatief van de sociale onderneming. Ze koken veel met lokale ingrediënten en het menu wordt wekelijks gewisseld. Leuk detail: het is gevestigd in de voormalige drankenfabriek van Firma Woldring en Idema.
 

Stichting Toentje

Bie de Buuf werkt o.a. samen met Stichting Toentje. Toentje is een initiatief van Jos Meijers, gemeente Groningen en de Stadse voedselbank. Ze produceren verse groenten en kruiden voor de voedselbank Groningen. De stichting heeft een duurzame, laagdrempelige en veilige werk- en leerplek en brengt verschillende mensen met elkaar in contact. Toentje biedt ook participatiebanen voor mensen met een wat grotere afstand tot de arbeidsmarkt.
 

Hoe werkt het?

Je kijkt op de Facebookpagina van Bie de Buuf naar het menu van die week. Je kunt namelijk elke donderdag en vrijdag een driegangen diner afhalen bij ‘Bie de Buuf’. Je geeft je bestelling voor 13 uur door via whatsapp/sms op 06-82 45 49 64. Om wegwerpmateriaal te besparen, vragen ze om eigen pannen en schalen mee te nemen. En ze maken zelf gebruik van rietsuikerbakjes. Hoe fijn, heerlijk eten en toch je steentje bijdragen aan duurzaamheid.
 

Wat schaft de pot vanavond?

● Voorgerecht: pompoensoep met kokosmelk
● Hoofdgerecht: een curry met groenten uit eigen tuin, rijst, raita en een pappadum
● Toetje: hangop met gekarameliseerde appel of stoofpeer

We beginnen met de soep die nog warm is. Het heeft precies de juiste verhoudingen van de ingrediënten. Je proeft meteen dat hij super vers en zelfgemaakt is.
 
Eten afhalen Groningen: Bie de Buuf in Oosterparkwijk van Stichting Toentje
 
De curry met groenten uit eigen ‘Toentje’, rijst, raita en pappadum zijn een heerlijke combinatie en het staat ook nog eens heel fleurig op je bord. Bijna zonde om op te eten.
 
Eten afhalen Groningen: Bie de Buuf in Oosterparkwijk van Stichting Toentje
 
Tot slot nemen we de hangop. Een heerlijke zachte, romige smaak met een vleugje kaneel. In combi met het fruit een heerlijke afsluiting van dit driegangenmenu.
 
Eten afhalen Groningen: Bie de Buuf in Oosterparkwijk van Stichting Toentje
 

Eigen bier

Voor het derde jaar op rij heeft ‘Bie de Buuf’ hop geteeld. Deze hop wordt door de Groningse brouwerij Baxbier omgetoverd tot een ‘bie de buuf’ biertje. Deze is binnenkort te verkrijgen in een borrelbox. Als bierliefhebber wil ik dit frisse biertje niet missen naast de heerlijke curry.
 

Eindoordeel

Ik vind “Bie de Buuf’ een heel mooi initiatief door de lokale ingrediënten en de samenwerkingen. Daarnaast smaken alle gangen voortreffelijk en proef je dat alles vers bereid is. Hier gaan we zeker nog een keer halen!
 
Praktisch:

  • Adres Bie de Buuf: Paradijsvogelstraat 10
  • Het diner kost 15 euro per persoon (7.50 euro met stadjerspas)
  • Afhalen kan op donderdag en vrijdag tussen 17.00 en 19.00 uur.
  • En voor als het strakjes allemaal weer kan, is er ook ruimte voor vergaderen, om je feest te houden of aan te schuiven bij programma’s en workshops.

 

Hoe was jouw ervaring bij ‘Bie de Buuf’? Deel het hieronder met ons.
 
Nog niet uitgelezen?

  • Eerder schreef ik in de categorie ‘Indonesisch eten afhalen in Groningen’ over mijn ervaring bij Drive Indo.
  • Wist je dat Brouwerij de Prael ook werkplekken biedt voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt?

 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This