Bier bestellen bij Café de Koffer Groningen

door | 18 dec 2020 | Bier, Eten en drinken, Eten en drinken, Proeven, Shoppen

Home » Eten en drinken » Bier » Bier bestellen bij Café de Koffer Groningen   |  tags: 

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/karen-jansen/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Even gezellig speciaalbiertjes drinken met een flinke borrelplank in de mooiste cafés van Stad is even niet meer. Gelukkig heeft bierlokaal Café de Koffer verschillende bierpakketten op het menu staan. En ze komen het nog bij je bezorgen ook!

José en ik zijn echte blond bierliefhebbers. Het is dan ook niet zo verrassend dat we een leuk bierpakket inclusief twee mooie bierglazen laten bezorgen door Café de Koffer. We krijgen niet alleen zes blondbieren maar ook nootjes, waxinelichtjes en verschillende bierviltjes. Zelfs een geschreven bierviltje met persoonlijke tekst.

We maken er een bierproeverij slash high beer van door tegelijkertijd ook bij DriveINdo langs te gaan.

Bierkoerier Groningen: speciaalbier bestellen bij Cafe De Koffer

 

1. Zinne bir

We beginnen de thuisproeverij met Zinne bir. Een goudblond biertje van 6% uit Brussel van brouwerij Brasserie de la Senne. Hij smaakt fruitig en bloemig en in de nasmaak is hij best bitter voor een blond biertje. Maar hij drinkt wel lekker weg!

2. Witkap pater stimulo

Dit blond abdijbiertje van 6% is gebrouwen door Brouwerij Slaghmuylder in Ninove, België. Ik proef een combi van fruitig, zoet en citrus. Hij smaakt naar meer….

3. Duits & Lauret

Bier nummer drie is van speciaalbierbrouwerij Duits & Lauret in Everdingen en heeft net als de vorige twee een alcoholpercentage van 6%. Hij heeft een citrusachtige smaak in combi met bitter. Ik vind hem zeer verfrissend smaken.

Bierkoerier Groningen: speciaalbier bestellen bij Cafe De Koffer

4. Moinette

Dit blond biertje is van hoge gisting en heeft maar liefst 8,5% alcohol. Bierbrouwerij brasserie Dupont in Tourpes brouwt dit biertje. Door de fijne hoparoma’s heeft het een verfrissende smaak.

5. Omer blond bier

Brouwerij Omer van der Ghinste in Bellegem brouwt het Omer blond speciaalbier van 8% volgens traditioneel recept. Ik proef een volle en fruitige smaak in combi met bitter.

6. Bax bier blond

Hoe leuk om de bierproeverij af te sluiten met een typisch Gronings biertje van brouwerij Bax. We kunnen even tot rust komen, want dit biertje bevat gelukkig iets minder alcohol dan de vorige: 5,1%. Erg verfrissend en fruitig van smaak. Een goede afsluiting van een geslaagde bieravond!

Bierkoerier Groningen: speciaalbier bestellen bij Cafe De Koffer

Eindoordeel

De Koffer maakt er een echt bierfeestje van door de leuke doos met een nog leukere inhoud. Elk biertje heeft zijn eigen unieke smaak. Ik vind nummer twee, de witkap pater Stimulo, net even iets lekkerder dan de andere. Maar evengoed allemaal voor herhaling vatbaar. Inclusief het bestellen bij de Koffer op deze manier! Hopelijk snel weer een tapbiertje in de Koffer zelf.

Praktisch:
Adres Bierlokaal Café de Koffer: Nieuwe Blekerstraat
Bierpakket bestellen in de webshop.

 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This