Bij Bij Britta is lunchen nét even anders

door | 24 jun 2018 | Eten en drinken, Lunchen in Groningen

Home » Eten en drinken » Bij Bij Britta is lunchen nét even anders   |  tags: 

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/sona-stel/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

De Oude Kijk in ´t Jatstraat zit vol leuke, hip gestylede lunchrooms, maar Bij Britta is nét even anders. Hier stap je binnen in een vintage, hippieachtige huiskamer waar de sfeer meer dan relaxt is. Peace, man.

Lunchen Groningen in huiskamersfeer Bij Britta

Lunchen met broodplankje

Vandaag ben ik aan het shoppen met mijn zus Paulien en we zoeken een gezellige plek voor onze lunchpauze. Al wandelend door een van mijn favoriete straatjes in Groningen komen we Bij Britta tegen. Binnen is er nog precies een tafel vrij. Wat een geluk! We nemen plaats en kijken onze ogen uit. Er is zo veel te zien. De koffieschenkhoek trekt als eerste mijn aandacht. Hier staat een van de eigenaren, Anne, een man met lange grijze haren in een knot en een blauwe baard, vakkundig zijn slow koffies te maken. Ja daar ben je natuurlijk blijven hangen, echt, Anne heeft vandaag een blauwe baard. Achter hem staat een kast vol met blikjes met etiketten van elke koffiesoort. Boven de koffiehoek prijkt een krijtbord met de broodplankjes van de dag. Naast de koffiehoek zie ik vervolgens een wand vol met theedoosjes. Ontzettend veel theesoorten om uit te kiezen.

Lunchen Groningen- Anne in de koffieschenkhoek van Bij Britta Groningen

Alternatieve sfeer

Naast de hippielook van Anne horen we de seventies sfeer terug in de muziek op de achtergrond. De bediening loopt allemaal in vrijetijdskleding. Het komt laagdrempelig en informeel over. Ik hou er wel van. Het team wordt trouwens bij naam voorgesteld op een blauwe paal. Zo lees ik dat vandaag Marcus en Geert bedienen. Aan de muur hangen aardappelkistjes met retro spulletjes en servies dat te koop is. En we zitten op vintage stoelen.

Lunchen Groningen Paal met teamleden van Bij Britta

Ook is er een creatieve vibe

Aan ons tafeltje hangt een zelfgemaakte slinger met getekende kopjes koffie. En als je goed kijkt, en bij Bij Britta blijf je wel even om je heen kijken, lees je her en der grappige zelfgeschreven teksten.

Lunchen Groningen bij creatief Bij Britta

De pet staat al vlot naast ons om met een vriendelijke lach onze bestelling op te nemen

Ik bestel een verse jus d’ orange en Paulien een thee. Ondanks de beperkte keuze vinden we het nog lastig kiezen wat te eten. Paulien, mama en ik hebben een soort traditie om tosti’s te testen als we gaan lunchen en we neigen daarom naar de tosti. Maar als we het krijtbord lezen met de broodplankjes van de dag kunnen we die toch ook echt niet aan ons voorbij laten gaan. We bestellen gewoon van beide een en gaan het delen. Wij kiezen het plankje met osseworst en pijnboompitten. Ik kan je zeggen. Die. Is. Goddelijk. Twee heerlijk dikke, rijk belegde broodplakken op een houten plank. Ook de tosti smaakt goed. En die komt, jawel, op een vintage bord.

Menu Bij Britta Groningen op een krijtbord            

Bijna jammer dat we komen lunchen

Paulien is verrast door het feit dat Anne de theekeuze voor Paulien heeft gemaakt als hij vriendelijk de thee komt serveren. ´Dit is een biologische Chai thee uit India. De thee mag er direct in.’ Ik krijg een flink glas vers geperste jus d´orange. We nemen een hap van de nog warme cake die we bij ons drankje krijgen en kijken elkaar aan. ‘Hmmmm,’ zeggen we tegelijk. Wat verrassend lekker. Bij Britta staat bekend om de heerlijke versgebakken taarten van Barbara. Dat hebben we nu zelf ook kunnen constateren. Met de heerlijke cake in onze mond kijken we smachtend naar de andere zelfgebakken taarten in de vitrine. Ze zien er stuk voor stuk zalig uit. Bijna jammer dat we alleen komen lunchen.

Sonja luncht bij Bij Britta Groningen

Het is druk in de zaak.

Elk tafeltje is bezet. Er wordt gezellig gekletst. Bij Britta is niet groot en moet daarom met regelmaat mensen teleurstellen dat er geen plek meer is. Sommige mensen wachten buiten op een plekje. Als wij opstaan staan al twee nieuwe gasten te popelen om Bij Britta aan te mogen schuiven. Ik geef ze groot gelijk! Want dit is een heel charmant zaakje wat het wachten wel even waard is.

Lunchen Groningen vintage stijl Bij Britta

Hoe kan het dat we dit nog niet kennen?

Wat hebben we gemist al die tijd? Die vraag stellen Paulien en ik onszelf hardop. En de taart. Die bewaren we voor een volgend bezoekje. Binnenkort. En dan checken we ook de kleur van Anne zijn baard.

Praktisch:

  • Adres: Oude Kijk in ‘t Jatstraat 27
  • Er zijn vegan opties

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This