Bootje huren en borrelen op de diepen in Groningen

door | 10 mei 2024 | Borrel, Toeren en ontdekken, Wat te doen

Home » Wat te doen » Toeren en ontdekken » Bootje huren en borrelen op de diepen in Groningen   |  tags:  kindvriendelijk, varen

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/admin/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Laat de zwoele zomeravonden maar komen! Het is eind maart en mijn vrienden en ik kunnen niet langer wachten. In deze prille eerste lentedagen gaan we een gezellige rondvaart maken op de borrelboot van Borrelvloot. Met z’n achten varen we door de grachten, ook wel de ‘diepen’ van Groningen genoemd. We hebben een sfeervolle playlist samengesteld om op de sloep af te kunnen spelen. Ook zijn er kleedjes aanwezig voor als het koud wordt en zijn er goed gevulde koelboxen. Dat belooft een gezellig vriendenuitje te worden!

 

Terwijl we elkaar nog begroeten, komen schippers Bas en Benthe aanvaren. Aan de kade van het Schuitendiep stappen we aan boord van de sloep. Direct ben ik aangenaam verrast. De bankjes zijn voorzien van zeer comfortabele kussens, ook in de rug. Op de tafel staat een schaal met diverse kaasjes, worstjes en olijven.
 
Bootje huren Groningen voor rondvaart met onbeperkt drankjes vaararrangement
 
De schippers heten ons hartelijk welkom en vertellen kort wat we kunnen verwachten. Benthe toont ons enthousiast de goed gevulde koelboxen, met Heineken pils, Fanta, Sprite, Cola, … we komen niets tekort. Ze deelt gastvrij het eerste drankje uit. Daarna mogen we zelf pakken, zoveel als we willen. Het vaararrangement is tenslotte inclusief onbeperkt drankjes. Met onze groep van acht vrienden en kinderen hebben we nog alle ruimte om te bewegen op deze boot die plaats biedt aan 20 personen.

“Hebben jullie je eigen playlist om te verbinden?” is een van de eerste en belangrijkste vragen. Zo niet, dan kunnen we die van Benthe gebruiken. We verbinden onze eigen eighties-nineties playlist met de muziekbox en vertrekken.
 
Schippers Bente en Bas zorgen voor een gezellige rondvaart met de sloep door de diepen van Groningen
 

Rondje Stad

Vanaf het Schuitendiep varen we via de Oosterhaven onder lage en hoge bruggen door. Soms met kunst, soms met tortelende duiven. We passeren het Groninger Museum (jee, ik zie de plassende ijsbeer voor het eerst!) en varen langs Bij de Sluis, via de Lage der A richting Reitdiep. Ik wijs onderweg soms een fotogenieke plek aan die ik herken van onze fototours, maar bovenal genieten we van elkaars gezelschap en verhalen. De muziek laat ons soms meebrullen op de golden oldies uit onze studententijd.
 
Bootje huren Groningen met borrelarrangement rondvaart
 
de Plassende IJsbeer kunstwerk bij Groninger Museum
 
Bootje huren Groningen en varen door de diepen met schipper en onbeperkt drankjes aan boord
 
Bootje huren Groningen en Groningen ontdekken vanaf het water
 

Aan alles is gedacht

Na een tijdje krijgen we het toch een beetje fris. Geen probleem, aan alles is gedacht. We krijgen heerlijke kleedjes aangereikt. Schipper Bas checkt af en toe even of alles nog oké is. Verder zijn Bas en Benthe zelf ook gezellig in gesprek bij het roer.
 

Eindigen tijdens zonsondergang

Omdat de twee uur nog niet voorbij zijn als we het rondje rondgevaren zijn, grijpen we onze kans om nog even door te varen naar de Oosterhaven. Daar genieten we van de prachtige roze zonsondergang. Daarna is het echt tijd om aan wal te gaan en de volgelopen blazen te legen. We hebben genoten en kijken uit naar de échte zomeravonden. Tot dan, Borrelvloot!
 
Bootje huren Groningen en varen door de diepen met schipper en onbeperkt drankjes aan boord
 
Praktisch:
Er is ook een boot voor 32 personen, en samen met deze boot kunnen er 52 personen varen.
 
Boek nu jouw eigen vaartocht:


 
Nog niet uitgevaren?
Hier vind je nog veel meer leuke tips over varen in Groningen.
 
Heb jij al eens gevaren door de diepen van Groningen? Deel je ervaring hieronder.
 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This