4 x Buitenzwembaden in Groningen en omstreken

door | 22 jul 2022 | Actief, Wat te doen

Home » Wat te doen » Actief » 4 x Buitenzwembaden in Groningen en omstreken   |  tags:  kindvriendelijk, lijstjes, zomer

 

Het is zomer. Een zomer waarbij we niet per se de Autoroute du Soleil af hoeven te rijden op weg naar Frankrijk of Spanje. Dit jaar hebben we mooi zomerweer voor een vakantie in eigen land en daarbij hoort natuurlijk een dagje buitenzwembad. Heerlijk ontspannen op je handdoek, genieten van pootjebaden of sportief baantjes trekken. Groningen telt vier mooie openluchtzwembaden waar je perfect een hele dag kunt vertoeven.

 

1. De Papiermolen

De Papiermolen is verreweg het meest bekende openluchtzwembad van Groningen. Met vijf zwembaden, waarvan twee ondiepe baden voor de allerkleinsten, is dit zwembad geschikt voor jong en oud. Op zomerse dagen krioelt het hier van de enthousiaste zwemmers. In de Papiermolen kun je terecht voor banen zwemmen in het 50 meterbad of lekker spetteren en dobberen in een van de andere baden. Ook is er plek om lekker te chillen met familie en vrienden in de grote zonneweide of op de tribune naast het wedstrijdbad. Geen last van hoogtevrees? Waag dan eens een mooie sprong van de één, twee en drie meter hoge duikplank. Meer variatie nodig? Er is ook nog een 35 meter lange glijbaan.

Openluchtbad de Papiermolen – Papiermolenlaan 3, Groningen.
Openingstijden: ma t/m vrij: 07:00 – 20.00 uur; zat-zon 10:00 – 18:00 uur
 

Zwembaden Groningen: foto Facebookpagina buitenzwembad De Papiermolen Groningen

Foto van Facebookpagina buitenzwembad De Papiermolen


 

2. De Blinkerd

Dit gezellige openluchtbad vind je in Ten Boer. Sportief banen zwemmen in het 25 meterbad of met de kinderen spetteren in het recreatiebad. Na al het glijden van de 35 meter lange glijbaan je badkleding aan vervanging toe? Leef je dan uit met mooie sprongen van de duikplank. Na al het zwemmen kun je in de zonneweide genieten van een ijsje. De kinderen vermaken zich wel op de klimrekken.

Openluchtbad de Blinkerd – Sportlaan 1a – Ten Boer.
Openingstijden: ma t/m vrij: 07:00 – 19:30; zat 11:00 – 17:00; zon 13:00 – 17:00 uur
 

Zwembaden Groningen: foto Facebookpagina buitenzwembad De Blinkerd Ten Boer

Foto van Facebookpagina buitenzwembad De Blinkerd


 

3. Natuurbad Engelbert

Een zwembad zoals Natuurbad Engelbert zie je nog maar zelden, in Nederland helaas een magere drie. Natuurbad Engelbert is, zoals de naam al doet vermoeden, zo natuurlijk mogelijk: geen chloorlucht na een dagje zwemmen door de natuurlijke zuiverings- en filtersystemen. Het zwembad ook eens van grote hoogte bekijken? Neem dan een sprong van de planken bij de 5 meter hoge duiktoren. Niet zo’n daredevil? Geniet dan met een ijsje in de zonneweide van de mooie sprongen in het diepe van andere zwemmers.

Tip: ben je kampeerfan? Combineer je dagje zwemmen in Natuurbad Engelbert dan met een nachtje kamperen op de aangrenzende camping.

Natuurbad Engelbert – Engelberterweg 54, Engelbert/ Groningen.
Openingstijden: ma t/m zon: 10:00 – 20:00 uur (tussen 14:00 – 18:00 uur is er toezicht aanwezig)
 

Zwembaden Groningen: foto Facebookpagina buitenzwembad Natuurbad Engelbert

Foto van Facebookpagina Natuurbad Engelbert


 

4. Openluchtbad Hoogkerk

Het openluchtbad Hoogkerk ligt verborgen achter de huizen van het Hoendiep, alleen een klein bordje onthult het zwembad vanaf de straat. Ik vind dit een goed bewaard geheim. Het is in het zwembad van Hoogkerk in de zomer niet zo druk als in De Papiermolen, waardoor het er nog echt gezellig blijft. Ideaal voor een dagje zwemmen met mijn kleuter en peuter. Spelen in het water en genieten van een ijsje, heerlijk beschut onder de bomen in de grote ligweide. En dan is er ook nog het springkussen. De zwembaden zijn ingedeeld op niveau van zwemvaardigheid. Een prettig idee dat er niet ineens ‘per ongeluk’ tien pubers bovenop je kleuter duiken.

Openluchtbad Hoogkerk – Hoendiep 185a, Groningen.
Openingstijden: vanwege schade aan het wedstrijdbad is het zwembad voorlopig gesloten.
 

Zwembaden Groningen: foto Hoogkerk Zwembad op Facebookpagina Groningen Swim Challenge

Hoogkerk Zwembad van Facebookpagina Groningen Swim Challenge

 

Naast zwemmen in een van de bovenstaande openluchtbaden, kun je ook een duik nemen in de zwemplassen van Groningen, zoals Hoornseplas, Ruskenveense Plas, Zilvermeer, het Stadsstrand en het strand in Meerstad.
 
Waar neem jij binnenkort een verfrissende duik?

 
Strandlaken shoptip:

 
 
Deze blog is oorspronkelijk gepubliceerd op 24 juli 2020. Op 22 juli 2022 is de blog geactualiseerd.

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This