Heerlijk zweven in een aerial doek bij Yoga 050

door | 8 sep 2023 | Actief, Wat te doen, Workshop

Home » Wat te doen » Actief » Heerlijk zweven in een aerial doek bij Yoga 050   |  tags:  centrum, ontspannen, yoga

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/josesmeenge/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Na het zien van een sessie aerial yoga in de Netflix-serie Valeria, dacht ik, dat moet ik ook eens proberen. Eerlijk is eerlijk, het is fantastisch. Na vijf minuten in de aerial doek ben ik alle drukte van de dag vergeten en volledig ontspannen.

Ik word welkom geheten door Hilke, zij is de eigenaresse van Yoga050 en ook mijn docent voor vandaag. De yoga studio bevindt zich in een mooie ruimte boven restaurant de Groene Stoel. De studio is heerlijk licht door de grote ramen en het ruikt er heerlijk door de wierrook die Hilke heeft aangestoken. De aerial doeken hangen al klaar, ik kan niet wachten om erin te gaan liggen.
 

Aerial yoga bij Yoga050 in het centrum van Groningen op Gedempte Zuiderdiep
 

Van inspanning naar ontspanning

Al ben ik een echte sportieveling, yoga is een sport die ik nog nooit heb geprobeerd. Wekelijks stap ik op de racefiets voor een flinke tocht, dans ik de benen uit mijn lijf tijdens mijn modern-jazz les en als de tijd het toelaat duik ik ook nog even het zwembad in voor een flink aantal baantjes. Altijd op zoek naar fysieke uitdaging dus. De insteek bij yoga ligt meer op ontspanning. Hilke legt uit dat het belangrijk is dat elke oefening die we gaan doen prettig voelt en je goed naar je eigen lichaam moet luisteren.
 

Zweven, zweven, zweven

Dit bedoel ik dus letterlijk. Oké het was even een gedoetje om goed in de doek te gaan liggen. Maar eenmaal liggend in de doek voel ik meteen een grote ontspanning over me neerdalen. De doek omsluit je helemaal en neemt alle prikkels van buiten weg. Hilke begeleidt de groep in een ontspanningsoefening, waar ik helemaal zen van wordt. Op een gegeven moment heb ik het idee dat ik uit de doek omhoog zweef.
 

Aerial yoga bij Yoga050 in het centrum van Groningen op Gedempte Zuiderdiep
 

Aerial yoga

Aerial yoga is een vorm van yoga waarin je werkt aan flexibiliteit, kracht en diepe ontspanning. De lessen zijn geschikt voor zowel onervaren als ervaren yogabeoefenaars. Liggen in het doek geeft een ultieme ontspanning, terwijl je tijdens de oefeningen zoekt naar balans. Aerial yoga is daarom erg geschikt voor het ontwikkelen van een gezonde lichaamshouding.

 

Wist je dat?

– je bij Yoga050 ook terecht kunt voor zwangerschapsyoga in een aerial doek?
– je bij Yoga050 ook je eigen aerial doek voor thuis kunt aanschaffen?
– je bij Yoga050 losse lessen kunt volgen, maar ook op abonnement of met een strippenkaart?

Ik ben helemaal enthousiast en kan niet wachten op mijn volgende les. En stiekem wil ik voor thuis ook zo’n fijne doek.
 

Praktisch:
Adres Yoga050: Gedempte Zuiderdiep 26 (ingang via restaurant de Groene Stoel)
Website Yoga050.

 

Tip:
Meer yoga in het centrum van Groningen? Check Yoga Under Construction.
 

Wanneer zweef ik naast jou in een aerial doek bij Yoga050?
 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This