Optimaal ontspannen bij Yoga Under Construction

door | 2 jul 2019 | Actief, Wat te doen, Workshop

Home » Wat te doen » Workshop » Optimaal ontspannen bij Yoga Under Construction   |  tags: 

 

In de dagelijkse hectiek snak ik soms naar een moment van rust. Bij Yoga Under Construction vergeet ik na vijf minuten Hatha Yoga de tijd en geniet ik van het ‘niets meer moeten’. Geen zweverig gedoe, maar gewoon een hele fijne plek waar kalmte en ‘jezelf zijn’ voorop staan.
 

Van het ‘uiterste uit jezelf halen’ tot ‘zoeken naar ontspanning’

Ik heb altijd aan sport gedaan, zoals zwemmen, hardlopen en body-fit. Bij deze sporten staat ‘jezelf verbeteren’ voorop: steeds sneller, meer gewicht tillen of een grotere afstand afleggen. Het was dan ook omschakelen toen ik voor het eerst bij Yoga Under Construction naar binnen stapte. Hier gaat het niet om hoe goed je een oefening uitvoert, maar om de ervaring: wat voelt goed voor jou? Inmiddels combineer ik de zweetsporten met een wekelijks moment van ontspanning met behulp van een les Hatha Yoga. Een rustige vorm van yoga, gericht op ontspanning.
 

Lessen in een sfeervolle kelder

Een sfeervolle kelder, kan dat? Bij Yoga Under Construction wel. De ruimte is opgedeeld in een knusse gezamenlijke plek waar je aan een grote tafel voor of na de les een kop thee kunt drinken of een boekje lezen. Ook leuk: elke dag ligt er een nieuwe kaart op tafel met een inspirerende spreuk. Ik check hem altijd weer. De oefenruimte bevindt zich naast deze gezamenlijke ruimte. Een donkere plek waar gekleurde lampen en kaarsjes voor licht en een relaxte sfeer zorgen. Met een rustig muziekje op de achtergrond verzamel ik de materialen die we tijdens de les gebruiken, zoals een matje, kussen en kleedje. Een eigen matje meenemen mag, maar hoeft dus niet.
 
Yoga Groningen - foto van Yoga Under Construction
 

Ontspannen, inspannen of gewoon in slaap vallen

Gedurende de Hatha yogales wisselen relaxte houdingen zich af met meer uitdagende actieve poses. Ademhaling staat hierbij centraal: adem in tijdens inspanning en adem uit voor het ervaren van ontspanning. De yoga-docent begeleidt ons op een fijne en rustige manier door de oefeningen heen. De afwisseling in oefeningen en groeien in lenigheid en kracht maakt yoga voor mij leuk. Want, vergis je niet, yoga kan ook best uitdagend zijn. Zoek maar eens op YouTube naar de ‘Kraanvogel yoga pose’. De les sluiten we altijd af met een eindontspanning, de Savasana. In slaap vallen mag (en gebeurt mij regelmatig…).
 
Yoga Groningen - foto van Yoga Under Construction
 

Van Pilates tot Intense Slow Yoga

Yoga Under Construction biedt verschillende lessen aan waaronder Pilates, yoga en Dynamic Flow. Via de app YogiBit meld je je aan voor een les naar keuze. Voor een beginner in de wereld van yoga ideaal want je kunt namelijk op je gemak verschillende vormen van yoga uitproberen. Wil je graag de core van je lichaam versterken? Dan is Pilates een goed idee. Heb je vaak rugpijn en wil je (weer) een soepele wervelkolom? Probeer dan eens een les ‘Rug yoga’. Na het volgen van verschillende lessen blijkt Hatha Yoga mijn favoriet. Een fijne vorm van yoga waarbij ik de tijd even compleet vergeet, mijn continue gedachtestroom de halt toeroep en waarvan ik steevast gapend weer naar huis fiets.
 

Praktisch:

  • Adres Yoga Under Construction: Damsterdiep 49-53, Groningen
  • Je kunt kiezen voor een abonnement (onbeperkt of 1 x per week) of een strippenkaart
  • Via een app meld je je aan voor de een les naar keuze
  • Per les kunnen zich maximaal 24 mensen aanmelden
  • Op bezoek in Groningen? Eenmalig een les volgen kan ook!

 

Waar volg jij de beste yoga lessen in Groningen? Deel het met mij onder deze blog.

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This