De 9 leukste kringloopwinkels in Groningen

door | 9 mrt 2023 | Shoppen

Home » Shoppen » De 9 leukste kringloopwinkels in Groningen   |  tags:  duurzaam, goed doel, goedkoop, lijstjes, sociaal bedrijf, vintage

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/sona-stel/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Ik hou ervan. Schatzoeken in kringloopwinkels… Behalve dat het milieuvriendelijker is, zijn kringloopwinkels ook nog eens fantastische plekken om kleine pareltjes te scoren. Tijd om de lokale kringloopwinkels in het zonnetje te zetten. Dit zijn de tien leukste kringloopwinkels in Groningen.

 

1. Mamamini

Mamamini is de bekendste kringloopwinkel van Groningen. Maar wat weinig mensen weten is dat Mamamini een goededoelenkringloop is. Dit houdt in dat je met jouw aankoop een goed doel zoals Stichting Broodnodig steunt. Daarnaast kan iedere vintageliefhebber zijn hart ophalen! Sterker nog, het is absoluut mogelijk dat je een Mamamini-verslaving krijgt. Met een aparte kledingboetiek, een webshop en drie kringloopwinkels in en rond het centrum van Groningen, kan je altijd wel iets scoren. Zo heeft oud-blogger Misty in haar studententijd dit pareltje gescoord.

Sjoelbak gekocht bij Mamamini, kringloopwinkel Groningen Stad

“Mijn oogappeltje, mijn favoriete pronkstuk, mijn eikenfineer sjoelbak ♥”

TIP! Op Nationale Kringloopdag (de eerste zaterdag van oktober) heeft Mamamini’s haar jaarlijkse modeshow in de Mamamini kledingboetiek (Oosterstraat 19).

Praktische informatie:

Bezorgen: ✓ (tegen meerprijs)
Bakfiets:
Bijzonderheden: Elke kringloopwinkel heeft tweedehandse meubilair, kleingoed, kleding, boeken, elektronica en witgoed.
Adressen:
Mamamini Kledingboetiek: Oosterstraat 19
Mamamini Helpman: Helper Oostsingel 29
Mamamini Noorderplantsoen: Noorderbinnensingel 100
Mamamini Damsterdiep: Damsterdiep 307

 

2. Winkel van Sinkel

De kringloopwinkel van Sinkel is een gigantische kringloopwinkel die absoluut meer credits verdient. Lage prijzen en vele spullen. Precies wat je van een kringloopwinkel wilt. Het is alleen wel even zoeken. Maar ben jij een kringloopliefhebber zoals ik? Dan vind je het vast heerlijk om rond te snuffelen naar die ene speld in een hooiberg. Zoals de vondst van oud-blogger Misty hieronder. Al met al, een nette prijs, goeie service en een oerwoud aan spulletjes!

 

Vintage tas gekocht bij kringloop Winkel van Sinkel Groningen Stad

PE Florence tas

Praktische informatie:

Bezorgen: ?
Bakfiets: x
Bijzonderheden: De winkel van Sinkel is één van de goedkopere kringloopwinkels in Groningen, zo goedkoop zelfs dat ze regelmatig spullen gratis weggeven.
Adres: Atoomweg 6-6
Winkel van Sinkel heeft nog een andere locatie: Koningsweg 1b

 
 

 3. Kringloop Plus

Wanneer je Kringloop Plus binnenkomt, word je altijd vrolijk begroet door de medewerkers. Naast vriendelijke medewerkers heeft Kringloop Plus een groot aanbod aan tweedehandse spullen. Van curiosa tot tweedehandse wasmachines en van unieke boeken (zoals mijn vondst hieronder) tot historisch speelgoed. Kringloop Plus telt maar liefst 6 afdelingen! Inclusief een horecagelegenheid. Heerlijk als je even bij wilt komen met een goede kop koffie.

Unieke boeken bij Kringloop Plus Groningen Stad

Geweldige vondst bij Kringloop Plus

TIP! Kringloop Plus heeft een zeer feestelijk programma tijdens Nationale Kringloopdag. Tussen 10:00 en 17:00 uur kan je een kijkje nemen achter de schermen van een kringloopwinkel, boeken kopen voor 50 cent en kleding voor 1 euro.

Praktische informatie:

Bezorgen:
Bakfiets:
Bijzonderheden: Vriendelijk personeel plus horecagelegenheid.
Adres: Diamantlaan 1

 

4. What’s in

Kringloopwinkel What’s in is een grote kringloopwinkel met een breed assortiment. Bij What’s in koop je een koelkast voor een prikkie, maar ook rolschaatsen voor een habbekrats. Daarnaast tik je er meubels, speelgoed, kleding, boeken en andere apparaten op de kop. Ook ondersteunt What’s in goede doelen zoals ‘Het Kunstkot’ in Veendam. Tevens is What’s in de enige kringloopwinkel in Groningen die op maandagochtend al om 10 uur open gaat. Iets over de early bird catches …

 

Tweedehandse bordspelletjes bij kringloopwinkel What's In Groningen Stad

Tweedehandse bordspelletjes gevonden voor een regenachtige zondag

Praktische informatie:

Bezorgen: ✓

Bakfiets: x
Bijzonderheden: Grote kringloop met breed assortiment.
Adres: Ulgersmaweg 141

 

5. Stiefbeen en Zoon

Stiefbeen en Zoon is één van de weinige kringloopwinkels waar je meerdere exemplaren van dezelfde artikelen vindt. Zo hebben ze grote partijhandel voor horecagelegenheden, maar ook restpartijen en verzamelitems voor particulieren. Allemaal voor een zacht prijsje. Denk aan: ouderwetse deurknopjes, stoere aardappelkistjes, brocante caféstoelen, vintage lp’s, partijen bierglazen en bloembakken. Op hun website vind je een goede sfeerimpressie van wat net nieuw binnen is en wat nog te koop staat.

 

Houten Kist bij kringloopwinkel Stiefbeen en Zoon Groningen Stad

Weer zo kringloop pareltje

 

Praktische informatie:

Bezorgen: ?
Bakfiets: x
Bijzonderheden: Verkoopt grote partijen en gave statement pieces
Adres: Ulgersmaweg 147

 
 

6. GoudGoed Protonstraat

In de GoudGoed kringloopwinkel aan de Protonstraat vind je kleding, meubels, boeken, keukengerei en ander klein spul. Een goede plek als je een specifieke kleur trui zoekt, want de kleding is netjes gesorteerd op kleur (en maat). Tijdens het snuisteren kun je een pauze nemen, want voor koffie en wat lekkers erbij wordt gezorgd in de koffiecorner. Goud goed toch?

De zorg voor mensen en de zorg voor het milieu zijn twee doelstellingen van deze kringloop. GoudGoed is onderdeel van stichting WerkPro, dus mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen hier nieuwe kansen.

Praktische informatie:

Bezorgen:
Bakfiets: x
Bijzonderheden: Kringloop die zich inzet voor de samenleving.
Adres: Protonstraat 6. Er zit ook een vestiging aan Damsterdiep 269.
 

7. Niemansland

Van een ander kaliber, maar des te noemenswaardiger als je van schatzoeken houdt: Niemansland. Bij Niemansland kun je van donderdag t/m zaterdag tussen 12:00 en 17:00 uur he-le-maal losgaan op de mooiste vintage vondsten. De zaak wordt gerund door professionele vintage-schatzoeker Herman Nieman. Design, kunst, industrieel, meubels, reclame, curiosa, oude bouwmaterialen en heul veul meer originele spullen. Let op, geen mamamini prijzen hier, dus neem een gevulde portemonnee mee.

Praktische informatie:

Bezorgen:
Bakfiets: x
Bijzonderheden: op andere dagen op afspraak geopend
Adres: Flemingstraat 3 (in Corpus Den Hoorn)
 

8. Bij de Tijd

Net als Niemansland is de winkel Bij de Tijd absoluut geen gewone kringloop. Je vindt hier namelijk dé parels op het gebied van Scandinavisch en Dutch Design uit de jaren 50, 60 en 70. Eigenaren David en Liesel hebben persoonlijk alle meubels, lampen en accessoires opgesnord en restaureren ze waar nodig om vervolgens met heul veel liefde aan jou te kunnen verkopen. De originele designmeubelen en objecten hebben een warme, natuurlijk en zachte uitstraling, stralen eenvoud uit en zijn van een duurzame kwaliteit. Kies je voor authentiek, dan bezoek je dit te gek gave oude zwembad dat omgebouwd is tot vintage-walhalla. Open op donderdag (15:00- 21:00 uur) en zaterdag (12:00 tot 17:00 uur).

Praktische informatie:

Bezorgen:
Bakfiets: x
Bijzonderheden: op andere dagen op afspraak
Adres: Flemingstraat 5 (combineer je bezoekje met een bezoekje aan Niemandsland op nummer 3)
 
 

9. Kinderkringloopwinkel Popke

Voor speelgoed, kinderkleding (tot en met maat 116), zwangerschapskleding en baby-uitzet benodigdheden ben je bij Popke op het goede adres. Popke is open op dinsdag (9:00 -12:00 uur), woensdag en donderdag (10:00 -13:00 uur), vrijdag (9:00-13:00 uur) en zaterdag (10:00-13:00 uur).
Praktische informatie:

Bezorgen: x
Bakfiets: x
Bijzonderheden: x
Adres: Korreweg 1
 
Tips:
– Nog geen genoeg van al dit fijns? Lees dan voor meer vintage inspiratie vooral ook even Maike’s blog 10 x vintage kledingwinkels Groningen.
Vintage winkelen in Groningen: waar, hoe en waarom
 
Wat is jouw favoriete kringloop-pareltje of kringloopwinkel? Laat het me weten in een comment.
 
Deze blog is oorspronkelijk geschreven door blogger Misty en gepubliceerd op 6 oktober 2018. Op 18 maart 2022 en 9 maart 2023 heeft blogger Sonja de blog geactualiseerd.
 

10 Reacties

 1. Leuk, prettig leesbaar stuk over de winkels in Groningen. Fijn om je possitieve ervaringen te lezen over Stiefbeen en zoon, onze winkel! Groetjes, Kiki

 2. Bedankt voor je leuke reactie Kiki! Groetjes, Misty

 3. What’s in? Bezorgt ook?-

  • O! Thanks ?, we hebben het aangepast ? Groetjes, Misty

 4. Ik ben van plan om binnenkort naar Groningen te gaan om een dagje te winkelen. Zelf ben ik gek op antieke meubels en bezoek daarvoor graag verschillende winkels door het hele land. Ik ga deze zaak noteren op mijn lijstje!

  • Wat leuk om te lezen! Heel veel plezier in Stad en laat je weten waar je de mooiste pareltjes hebt gescoord?

   • Kringloop in de Protonstraat hoort naar mijn mening ook zeker in het rijtje

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This