De 8 leukste kringloopwinkels in Groningen

door | 6 okt 2018 | Shoppen

Home » Shoppen » De 8 leukste kringloopwinkels in Groningen   |  tags:  lijstjes

 

Misty

Ik hou ervan. Schatzoeken in kringloopwinkels… Behalve dat het milieuvriendelijker is, zijn kringloopwinkels ook nog eens fantastische plekken om kleine pareltjes te scoren. Tijd om de lokale kringloopwinkels in het zonnetje te zetten. Dit zijn de 8 leukste kringloopwinkels in Groningen.

 

1. Mamamini

Mamamini is de bekendste kringloopwinkel van Groningen. Maar wat weinig mensen weten is dat Mamamini een goededoelenkringloop is. Dit houdt in dat je met jouw aankoop een goed doel zoals Stichting Broodnodig steunt. Daarnaast kan iedere vintageliefhebber zijn hart ophalen! Sterker nog, het is absoluut mogelijk dat je een Mamamini-verslaving krijgt. Met een aparte kledingboetiek, een webshop en drie kringloopwinkels in en rond het centrum van Groningen, kan je altijd wel iets scoren. Zo heb ik in mijn studententijd dit pareltje gescoord.

Sjoelbak gekocht bij Mamamini, kringloopwinkel Groningen Stad

Mijn oogappeltje, mijn favoriete pronkstuk, mijn eikenfineer sjoelbak ♥

TIP! Op Nationale Kringloopdag (zaterdag 6 oktober) heeft Mamamini’s haar jaarlijkse modeshow om 13:00 en 15:00 in de Mamamini kledingboetiek (Helper Oostsingel 32).

Praktische informatie:

Bezorgen: ✓ (tegen meerprijs)
Bakfiets:
Bijzonderheden: Elke kringloopwinkel heeft tweedehandse meubilair, kleingoed, kleding, boeken, elektronica en witgoed.
Adressen: Noorderbinnensingel 100, Damsterdiep 307, Helper Oostsingel 29 en Mamamini kledingboetiek Helper Oostsingel 32.

2. Winkel van Sinkel

De kringloopwinkel van Sinkel is een gigantische kringloopwinkel die absoluut meer credits verdient. Lage prijzen en vele spullen. Precies wat je van een kringloopwinkel wilt. Het is alleen wel even zoeken. Maar ben jij een kringloopliefhebber zoals ik? Dan vind je het vast heerlijk om rond te snuffelen naar die ene speld in een hooiberg. Zoals mijn vondst hieronder. Al met al, een nette prijs, goeie service en een oerwoud aan spulletjes!

 

Vintage tas gekocht bij kringloop Winkel van Sinkel Groningen Stad

PE Florence tas

Praktische informatie:

Bezorgen: ?
Bakfiets: x
Bijzonderheden: De winkel van Sinkel is één van de goedkopere kringloopwinkels in Groningen, zo goedkoop zelfs dat ze regelmatig spullen gratis weggeven.
Adres: Atoomweg 6-6

 

 3. Kringloop Plus

Wanneer je Kringloop Plus binnenkomt, word je altijd vrolijk begroet door de medewerkers. Naast vriendelijke medewerkers heeft Kringloop Plus een groot aanbod aan tweedehandse spullen. Van curiosa tot tweedehandse wasmachines en van unieke boeken (zoals mijn vondst hieronder) tot historisch speelgoed. Kringloop Plus telt maar liefst 6 afdelingen! Inclusief een horecagelegenheid. Heerlijk als je even bij wilt komen met een goede kop koffie.

Unieke boeken bij Kringloop Plus Groningen Stad

Geweldige vondst bij Kringloop Plus

TIP! Kringloop Plus heeft een zeer feestelijk programma tijdens Nationale Kringloopdag. Tussen 10:00 en 17:00 uur kan je een kijkje nemen achter de schermen van een kringloopwinkel, boeken kopen voor 50 cent en kleding voor 1 euro.

Praktische informatie:

Bezorgen:
Bakfiets:
Bijzonderheden: Vriendelijk personeel plus horecagelegenheid.
Adres: Diamantlaan 1

4. What’s in

Kringloopwinkel What’s in is een grote kringloopwinkel met een breed assortiment. Bij What’s in koop je een koelkast voor een prikkie, maar ook rolschaatsen voor een habbekrats. Daarnaast tik je er meubels, speelgoed, kleding, boeken en andere apparaten op de kop. Ook ondersteunt What’s in goede doelen zoals ‘Het Kunstkot’ in Veendam. Tevens is What’s in de enige kringloopwinkel in Groningen die op maandagochtend al om 10 uur open gaat. Iets over de early bird catches …

 

Tweedehandse bordspelletjes bij kringloopwinkel What's In Groningen Stad

Tweedehandse bordspelletjes gevonden voor een regenachtige zondag

Praktische informatie:

Bezorgen: ✓

Bakfiets: x
Bijzonderheden: Grote kringloop met breed assortiment.
Adres: Ulgersmaweg 141

5. J & Z

Klein maar fijn. J & Z is een kleine kringloopwinkel volgepropt met vintage spulletjes. Wanneer je langs de stellages loopt hoor je het vast: “Zo’n schaaltje hadden wij vroeger thuis ook”. J & Z heeft handgemaakte mozaïekhanglampen, Delftsblauwe borden, sierlijke fruitschalen, kristallen Muranoglazen, authentieke meubelstukken en rekken vol kleding om je eigen Macklemore-outfit samen te stellen. Dit winkeltje is over het algemeen wel wat prijziger, maar daar krijg je ook bijzondere objecten voor terug. Bovendien is J&Z zelfs op donderdagavond tot 21:00 open. Awesome!

 

Antiek lampje gekocht bij kringloop J & Z Groningen Stad

Mooi antiek lampje gescoord

 

Praktische informatie:

Bezorgen: ?
Bakfiets: x
Bijzonderheden: Brengt je terug naar de ‘oude’ goeie tijd
Adres: Folkingestraat 36

6. Stiefbeen en Zoon

Stiefbeen en Zoon is één van de weinige kringloopwinkels waar je meerdere exemplaren van dezelfde artikelen vindt. Zo hebben ze grote partijhandel voor horecagelegenheden, maar ook restpartijen en verzamelitems voor particulieren. Allemaal voor een zacht prijsje. Denk aan: ouderwetse deurknopjes, stoere aardappelkistjes, brocante caféstoelen, vintage lp’s, partijen bierglazen en bloembakken. Op hun website vind je een goede sfeerimpressie van wat net nieuw binnen is en wat nog te koop staat.

 

Houten Kist bij kringloopwinkel Stiefbeen en Zoon Groningen Stad

Weer zo kringloop pareltje

 

Praktische informatie:

Bezorgen: ?
Bakfiets: x
Bijzonderheden: Verkoopt grote partijen en gave statement pieces
Adres: Ulgersmaweg 147

 

7. Kringloop Oale Boudel

Of je nou op zoek bent naar een leuk jurkje, een goed boek, mooi servies of als je een goedkoop interieur bij elkaar wilt rapen… kringloop Oale Boudel heeft van alles! Bovendien, werken mensen bij de Oale Boudel die hun dagbesting bij ze doen. Zo steun je ook meteen een goed doel.

 

Kringloop Groningen: Oale Boudel

Met  XL-koffiekoppen worden maandagen stukken draaglijker


Praktische informatie:

Bezorgen:
Bakfiets: x
Bijzonderheden: Verkoopt veel brocante en industriële meubelen
Adres: Boterdiep 85

 

8. Mijn Tafel

Mijn Tafel is een winkelconcept naar het Finse ‘itssepalvelukirpputori’ oftewel zelfbedieningsvrijmarkt. De eigenaar, of inbrenger van spullen, huurt hier een tafel en bepaalt zelf de verkoopprijs van zijn waar. Wordt er iets verkocht, dan ontvangt de inbrenger de opbrengst. Hierdoor kan jij leuk speuren naar tweedehandse items en unieke zelfgemaakte spullen kopen. Leuk om kennis te maken met creaties van lokale kunstenaars en creatievelingen.

Kringloop Groningen met tweedehands spullen

Leuke vondst voor een habbekrats

 

Praktische informatie:

Bezorgen: x
Bakfiets: x
Bijzonderheden: Kringloop met een Fins tintje!
Adres: Herestraat 93A

Wat is jouw favoriete kringloop-pareltje of kringloopwinkel? Laat het me weten in een comment.

5 Reacties

 1. Avatar

  Leuk, prettig leesbaar stuk over de winkels in Groningen. Fijn om je possitieve ervaringen te lezen over Stiefbeen en zoon, onze winkel! Groetjes, Kiki

  Antwoord
 2. Misty

  Bedankt voor je leuke reactie Kiki! Groetjes, Misty

  Antwoord
 3. Avatar

  What’s in? Bezorgt ook?-

  Antwoord
  • Misty

   O! Thanks ?, we hebben het aangepast ? Groetjes, Misty

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

MISTY PATHUIS

EMMA POSTHUMUS

ALBERTHA BLOEMHOFF

DANA COERTS

JOUKJE VAN HEUKELEM

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This