Een markt vol liefde voor retro, vintage en zelfgemaakt: De Suikermarkt

door | 13 okt 2023 | Evenementen, Shoppen

Home » Evenementen » Een markt vol liefde voor retro, vintage en zelfgemaakt: De Suikermarkt   |  tags:  kindvriendelijk, vintage, voormalig Suikerunie terrein

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/sona-stel/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Op een prachtige nazomerdag besluiten mijn vriendin en ik te struinen over de Suikermarkt. Een vintagemarkt op het ruige terrein van de oude suikerfabriek, rondom evenementenlocatie EM2.

Bij binnenkomst heb ik bij het eerste kraampje al de neiging om m’n portemonnee te trekken. Wat een leuke vintage borden! Het ene na het andere standje heeft vervolgens heerlijke hebbedingetjes. Ik ben aangenaam verrast. Het is geen gewone rommelmarkt, hier vind je écht leuk spul.

 

Suikermarkt op Suiker terrein in Groningen bij EM2 met leuke vintage spullen en kleding
 

Retro, vintage, curiosa en zelfgemaakte parels

“Gelukkig zijn we met de auto”, knipogen we naar elkaar. Van vinyl platen en rock ‘n roll kleding tot oranje bloemenservies en lampenkappen uit de oude jaren. Maar ook veel zelfgemaakt spul. Van zeepjes, tot ansichtkaarten tot sieraden. Zo kan mijn vriendin de oorbelletjes met een bijzonder edelsteentje niet laten liggen. De zelfgemaakte etuis gaan mee voor in de cadeaudoos en de wollen onderzetters voor thuis op de eettafel. Het blijkt een leuke afwisseling van kraampjes dat blijft verrassen. Want wanneer we per ongeluk een dubbel rondje lopen zien we toch ook weer nieuwe dingen.
 
Suikermarkt op Suiker terrein in Groningen bij EM2 met leuke vintage spullen en kleding
 
Suikermarkt op Suiker terrein in Groningen bij EM2 met leuke vintage spullen en kleding
 

Fijn volk

Niet alleen de spulletjes en gezellig ingerichte kraampjes maken de sfeer, ook het volk dat we tegenkomen is fijn. Er komt van alles wat. Kleine kinderen op vaders borst in een draagzak, moeders met hun moeders op jacht naar de nieuwste schatten, vriendinnen die een dagje uit doen en stelletjes op zoek naar dat mooie tafeltje voor in het nieuwe huis. De mensen in de kraampjes zijn toegankelijk en maken gezellig een praatje. Zo leuk, want het verhaal achter het nieuwe schoteltje maakt het nóg leuker.
 
Suikermarkt op Suiker terrein in Groningen bij EM2 met leuke vintage spullen en kleding
 
Suikermarkt op Suiker terrein in Groningen bij EM2 met leuke vintage spullen en kleding
 

Festival sfeertje

Wanneer we trek krijgen, zoeken we het gezellige terras voor EM2 op. Naast het gebouw lijkt het wel een festival. Hangmatten, foodtrucks, een bandje dat vintage muziek speelt. De zon schijnt tussen de bomen door, er wordt geproost op het terras.
 

Voor de kinderen zijn er trouwens erg leuke activiteiten zoals nagels lakken, schminken en knutselen. De volgende keer gaan we dan ook zeker mét kinderen.

 

Tips:
– Vind je de Suikermarkt leuk, dan is Klein Berlijn misschien ook iets voor je.
– Meer blogs over vintage in Stad.
– Lees ook over de leukste kerstmarkten in Groningen.
 

Praktisch:
Adres Suikermarkt: Suikerlaan 6
Entree: € 3,50 per persoon. Kinderen tot 12 jaar gratis.
De volgende Suikermarkt vindt plaats op 22 oktober.
 

Ben jij ook fan van de Suikermarkt? Deel je ervaringen en tips hieronder.

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This