Streekproducten op de Ommelander Markt

door | 28 jan 2022 | Eten en drinken, Proeven, Shoppen

Home » Shoppen » Eten en drinken » Streekproducten op de Ommelander Markt   |  tags:  Korrewegwijk, duurzaam, markt

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/sona-stel/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Elke tweede en vierde zaterdag van de maand van 10.00 tot 17.00 uur is er een Ommelander Markt op het plein bij winkelcentrum De Beren in de Korrewegwijk. Hier kun je terecht voor (h)eerlijke producten van boeren en ondernemers uit de regio. Neem eens een kijkje en proef wat het Groninger land te bieden heeft!

De eerste drie Ommelander Markten werden georganiseerd ter gelegenheid van de benoeming van Groningen tot Hoofdstad van de Smaak in 2011. Met het idee om bewust en smaakvol eten onder de aandacht te brengen. Het smaakte naar meer en zo startte een aantal boerenbedrijven rondom Groningen Stad de Stichting Ommelander Markt. Zij willen stad en platteland met elkaar verbinden en de keten ‘van boer naar bord’ verkorten.
 

Wat de streek schaft

Ik merk het om me heen en zeker ook bij mezelf; we willen graag weten waar ons voedsel vandaan komt en verantwoorde keuzes maken. Die info vind je niet altijd in de supermarkt, maar krijg je wel op een markt met streekproducten. De Ommelander Markt brengt boeren met Stadjers in contact en zo komt vraag en aanbod bij elkaar.
 
De Ommelander Markt is een leuke Groningse markt met streekrpoducten van de boeren uit de omgeving
 

Van Harmonieplein naar De Beren

De Ommelander Markt werd bij aanvang in het Ebbingekwartier, en tot september 2021 op het sfeervolle Harmonieplein, georganiseerd. Sindsdien vind je de streekmarkt op het plein Beren aan de Korreweg. Je kunt er kennis maken met lokale producten; alles met hart en ziel geproduceerd door boeren en ondernemers uit de regio. Niet alleen kun je de pure producten bekijken, maar je mag ze ook lekker proeven! En door (h)eerlijke producten op deze markt te kopen, steun je ook nog eens de lokale boeren en ondernemers.
 
De Ommelander Markt is een leuke Groningse markt met streekrpoducten van de boeren uit de omgeving
 

Meer dan alleen lokaal eten

Je vindt niet alleen lokaal voedsel op de markt, maar ook ambachtelijke non-food producten, zoals zeep en wol. Kom eens langs en maak een praatje met de kraamhouders, zodat je precies weet waar jouw aankoop vandaan komt.
 
De Ommelander Markt is een leuke Groningse markt met streekrpoducten van de boeren uit de omgeving
 
Praktisch:
– Elke tweede en vierde zaterdag van de maand, van 10:00 tot 17:00 uur.
– Adres: Plein Beren Korrewegwijk


 
Waar koop jij graag streekproducten? Geef jouw tip hieronder in een reactie en wie weet lees je er binnenkort over op igogroningen.nl!

 

De foto’s in deze blog komen van de Facebookpagina van de Ommelander Markt.
 
Tips:
Duurzaam winkelen in Groningen doe je bij deze toffe vintagewinkels.
– Meer lokaal eten? Laat eens een luxe ontbijt met streekproducten bij je thuis bezorgen:


 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This