Uitgaan in Groningen: dansen in de vroege avonduren bij De Microclub

door | 8 feb 2024 | Evenementen, Muziek

Home » Evenementen » Muziek » Uitgaan in Groningen: dansen in de vroege avonduren bij De Microclub   |  tags:  dansen, muziek

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/josesmeenge/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Met de vroege avonduren bedoel ik ook écht de vroege avonduren. De Microclub is namelijk geen clubnacht, maar een clubavond. Dat betekent dat je lekker kunt dansen op housemuziek en dat je rond middernacht weer huiswaarts keert. Geen brakke zondag, geen slaaptekort en wel een feestje gepakt. Op vrijdag 10 maart komt De Microclub voor de derde keer naar Groningen.

Kijk, ik ben geen 18 meer. ‘Vroeger’ vond ik het heerlijk om elk weekend in de club te dansen tot in de ochtenduren. En het liefst daarna nog even ergens nazitten. Ik ben heus nog weleens in het nachtleven te vinden. Ik vind het heerlijk om te dansen op elektronische muziek en met de dj op muzikaal avontuur te gaan. Maar uitgaan in Groningen doe ik niet vaak meer. Want ja, die kater wordt naarmate ik ouder word steeds erger. En eerlijk gezegd hecht ik tegenwoordig veel waarde aan mijn nachtrust. De Microclub komt voor mij daarom als geroepen.
 
Uitgaan Groningen: dansfeest De Microclub, foto Chiel Eijt - Thephotocrew.com
 

Microclubben: een nieuwe vorm van uitgaan in Groningen

Microclubben is dansen voor 23+’ers op de vroege avond. Een idee dat mij enorm aanspreekt. De leeftijd van de bezoekers ligt vaak tussen de 25 en 35 jaar. Hier is de muziek op afgestemd. Lekker dansen op toegankelijke house. En dan niet midden in de nacht, maar tot middernacht. Want dan is de Microclub afgelopen. Je kunt om 01.00 uur dus in bed liggen, gepoetste tanden en wel. Volgens mij is er geen ander dansfeest in Groningen dat het zo aanpakt, in ieder geval niet voor feestgangers vanaf 23 jaar.
 
Uitgaan Groningen: dansfeest De Microclub, foto Tilburg - Smederij
 

De Microclub keert terug naar Stad

De Microclub reist het hele land door. Na eerdere succesvolle edities keert het dansfeest op 9 maart terug naar Groningen. Deze keer is Binnenzaal van De Oosterpoort het decor voor De Microclub.

 

Praktisch:

  • De Microclub is op zaterdag 9 maart, van 20.00 tot 00.30 uur
  • Het dansfeest vindt plaats in De Oosterpoort in Groningen
  • De leeftijdsgrens voor De Microclub is 23+
  • Kaarten koop je online en kosten € 14,-.

 

Nog niet uitgedanst? 
Misschien is 40UP ook iets voor jou.
 
Wat is jouw ervaring met De Microclub? Deel het hieronder in een reactie. Vind ik leuk!

 

Op 17 maart 2019 publiceerde Maya de eerste aankondiging voor De Microclub. Op 23 september 2022 en 24 februari 2023 en 8 februari 2024 actualiseerde José de blog.

 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This