40UP: dansen op de golden oldies

door | 14 jan 2022 | Evenementen, Muziek

Home » Evenementen » Muziek » 40UP: dansen op de golden oldies   |  tags:  dansen, muziek

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/sona-stel/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

De fijnste disco, danceclassics en golden oldies. Zo kondigt de Oosterpoort de uitverkochte 40UP avond aan. Sodeju wat heb ik hiernaar uitgekeken: dansen met vriendinnen. Na die corona ellende van lockdowns zijn wij toe aan een avondje uit. Dit dansfeest voor veertigplussers komt als geroepen!

Vóór corona hoorde ik mijn vriendinnen wel eens praten over het dansfeest. Maar zijn wij daar niet te jong voor? Dat vroeg ik me af toen ik nog in de dertig was. Inmiddels ben ik zelf veertig, dus geen excuus meer om af te haken. En ik ben wel in voor nieuwe dingen, dus laat ik dit gewoon eens proberen.

Als Monique een oproepje voor het feestje in de vriendinnen-appgroep zet, roep ik als eerste enthousiast ‘Ja, ik ben erbij!’. De zorg of ik het praktisch voor elkaar krijg, lees of ik oppas kan vinden, is voor later. Dat móet gewoon lukken.
 

Dansen én nachtrust

Vanwege de coronamaatregelen gaan de deuren al vroeg open. Vanaf 19:00 uur zijn we welkom. Om 00:00 uur moeten we tenslotte ook weer buiten staan. Maar wij, inmiddels alle drie mama en gewend aan 22:00 uur bedtijd, vinden het helemaal niet erg om vroeg te beginnen en te eindigen. Binnen merk je toch niet hoe laat het is. Het vooruitzicht om nog wat slaap mee te kunnen pakken, zelfs als de kinderen alweer om 6:30 uur op bed staan te dansen, spreekt ons ook erg aan.
 
Dansen Groningen: 40UP dansfeest in Oosterpoort
 

Golden oldies en discoknallers

Eenmaal in de Oosterpoort ervaar ik een fijne sfeer. De mensen om me heen zijn net zo blij en uitgelaten als ik. Weer vrij kunnen dansen met je vrienden. Een avond vol geluk!

Eerst maar eem’ naar de bar voor een biertje. Indrinken deden we vroeger ook tenslotte 😉. Met een biertje in de hand lopen we de dansvloer op. We kijken elkaar aan en doen nog net niet onze vingers in de oren: dat volume is weer even wennen!

Bij het tweede biertje koop ik oordoppen, dat helpt. Het is druk. Ook dat is even wennen; dichtbij zoveel onbekende mensen staan. We lopen wat door de menigte en zien hoe de originele videoclips op de schermen verschijnen, tof. We volgen wat danspasjes en krijgen een lachbui. Vóór de schermen, op het podium, staat de DJ enthousiast zijn platen te draaien. Lekkere discoklassiekers, dansvloerkrakers, rockkneiters en soulshakers . Hits van toen en nu: de DJ laat het allemaal soepel in elkaar overlopen. We gaan de hele avond dansend en meezingend los op nummers van Wham, Madonna, Michael Jackson, Salt ’n Peppa, en Kiss. Wat een heerlijk jeugdsentiment.
 
Dansen Groningen: 40UP dansfeest in Oosterpoort
 
Ik ben hier niet om te sjansen, maar rondkijken is altijd leuk natuurlijk. Qua types en leeftijden loopt het erg uiteen. Hoe dan ook zijn het gelijkgestemden, want we willen allemaal een fijne avond zodat we lekker uit ons dak kunnen gaan. En zijn we de jongsten? Nee, zeker niet. Ook voor dertigplussers is dit een tof feest om gewoon lekker te dansen.

Ik vind het zo leuk dat ik de volgende dag nog steeds met een blij gevoel rondloop, ondanks mijn schorre stem en stiekum toch wel kleine kater.
 
Praktisch:
• Wil je ook een keer lekker dansen op de hits van toen? Check de agenda van de Oosterpoort voor de 40UP dansfeesten of de Facebookpagina van 40UP.nl.
• Ben je geen 40-plusser? No worries mien jong, dit dansfeestje is voor iedereen.

 
Tips:
Als je van vroeg uitgaan houdt: De Microclub

 
De foto bovenaan de pagina komt van de Facebookpagina van 40UP.nl.

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This