Sfeer proeven op MultiCulinair Food Festival

door | 20 mei 2018 | Eten en drinken, Evenementen, Food & Drinks

Home » Evenementen » Sfeer proeven op MultiCulinair Food Festival   |  tags:  festival, pinksteren

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/maya-van-der-schuit/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Gekleed in een dikke sweater ben ik samen met mijn vriend Martin onderweg naar MultiCulinair Food Festival. Het mooie weer laat nog even op zich wachten. Rond 16.00 uur komen we aan op het Bernoulliplein. Prompt verschijnt de zon. Ik zet mijn zonnebril op en stroop mijn mouwen omhoog: de eerste dag van MultiCulinair kan beginnen.

 

Een goed begin is het halve werk

Terwijl ik een zitplek zoek, haalt Martin alvast twee biertjes. We zijn net op tijd binnen om het staartje van het optreden van Dat Brass mee te pikken. En dat is heel gaaf. De brassband tovert nummers om tot echt eigen versies en dat gaat ze goed af. Zo spelen ze Humble van Kendrick Lamar en sluiten ze hun show af met Clint Eastwood van Gorillaz. De dag begint goed.

 

MultiCulinair burger

Wat betreft eten beginnen we de dag met de MultiCulinair burger van de jongens van Keetlust. Een runderburger op een broodje met sla, tomaat, augurk, gefrituurde uitjes, gemberallioli en chilijam. Klinkt allemaal goed, maar ik voorzie één probleem: hoe eet ik deze unit op. Martin geeft me een simpele tip: de boel goed aandrukken en dan gewoon beginnen met happen. Nou goed, daar ga ik dan. De burger is lekker. Goed op smaak, een stevig broodje en oh my… Die chilijam is heer-lijk. De laatste happen van de burger geef ik aan Martin. Ik moet nog wel wat ruimte over houden.

Multiculinair food festival Groningen 2018

Vertrouwde smaken

Even later haal ik een bord rendang bij Masawaja. Wilma, de eigenaresse, vertelt me dat MultiCulinair vijf jaar geleden het eerste foodfestival was waar ze stond. Ook een jubileumeditie voor Masawaja dus. Het bord dat ik haal is goed gevuld: witte en gele rijst, sperziebonen, sajoer groenten, rendang en twee soorten kroepoek. We delen de portie. Hoe het smaakt? Zoals altijd: superlekker. De sambal vind ik deze keer wel wat aan de zoete kant, maar dat doet niets af aan de smaak.

Food truck festival Groningen 2018 Pinksteren    Food Festival Groningen Pinksteren 2018

Lekker eten in goed gezelschap

We schuiven aan bij vrienden, drinken nog wat biertjes en genieten van het weer en de gezelligheid. Om onze buikjes rond te eten haal ik nog een falafelwrap bij Moor Bites. De wrap is in tweeën gedeeld, handig om te delen. Dat doen we dan ook. De falafel is goed op smaak, al had de wrap nog iets meer saus kunnen gebruiken om het geheel wat smeuïger te maken. En alsof we nog niet genoeg gegeten hebben zet een tafelgenoot een schaal met Molukse hapjes voor onze neus. Ik spot verschillende loempia’s en een pasteitje. Lekker! Als toetje ga ik voor een crêpe met banaan en Nutella van Crème de la Crêpe. Een echte guilty pleasure waarbij er wat mij betreft weinig fout kan gaan.

Multiculinair Food Festival 2018

Zonnig weer op komst

Tijdens de eerste dag van het festival was het Bernoulliplein niet vol, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik heb veel vrienden gezien, lekker gegeten en nergens lang in de rij hoeven staan. Mijn tip? Bezoek MultiCulinair Food Festival dit pinksterweekend. Je hebt er dan mooi weer bij: 23 tot 25 graden, mét zon.

 

Ik schreef eerder ook deze aankondiging van het MultiCulinair Food Festival.

Foto bovenaan: MultiCulinair (een eerdere editie)

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This