MultiCulinair Food Festival viert vijfde verjaardag

door | 14 mei 2018 | Eten en drinken, Evenementen, Food & Drinks

Home » Evenementen » MultiCulinair Food Festival viert vijfde verjaardag   |  tags:  festival, pinksteren

 

Maya

Zodra het mooie weer zich aandoet, verschijnen de foodfestivals in Groningen. Tijdens het pinksterweekend vindt wat mij betreft het tofste festival van de stad plaats: MultiCulinair Food Festival. Het festival bracht in 2014 voor het eerst foodtrucks naar Stad. Op 19, 20 en 21 mei transformeert het Bernoulliplein aan de Korreweg voor de vijfde keer tot openluchtrestaurant.

Selamat makan

Oftewel ‘eet smakelijk’ in het Maleis. Elk jaar kijk ik weer uit naar de overheerlijke rendang van Masawaja, een foodtruck die Moluks eten aanbiedt. En dat doen ze goed. Bij mijn bordje rendang (een rundvleesgerecht met kokos) vraag ik meestal een schep huisgemaakte sambal. Want ja, scherp eten, daar hou ik van. Naast Moluks eten, kondigt het foodfestival aan Surinaams, Grieks, Amerikaans en Armeens eten aan te bieden. En dat is slechts een selectie van de keukens die aanwezig zijn op het festival. Echt multicul(t)i dus, dat MultiCulinair Food Festival.

Funk & old school classics

Zoals elk jaar klinkt er tijdens MultiCulinair ook muziek uit de speakers. Bands en dj’s zorgen voor funky muziek als je lekker aan het eten bent. Voor deze jubileumeditie heeft het foodfestival de Londense brassband Dat Brass uitgenodigd. De band combineert ‘top jazz cats’, met ‘old school classics’ en ‘heavy brass beats’. Laat maar komen! Dat Brass speelt elke festivaldag op het Bernoulliplein. En kun je er geen genoeg van krijgen? Ga dan op zondag (Eerste Pinksterdag = volgende dag vrij) naar de afterparty in Block & Barrels. Een pub ‘where the butcher meets the brewer’, zoals op hun website staat. Een toffe tent in hartje Groningen waar je na het foodfestival nog gezellig een borrel (of twee) kunt drinken.

 

Foodfestival voor iedereen

MultiCulinair vindt plaats vlak buiten het centrum, op het Bernoulliplein in de Korrewegwijk. Een uitgelezen locatie voor een foodfestival: een groot grasveld in een gezellige woonwijk. Het plein is makkelijk te bereiken en ligt op een kwartiertje lopen van de binnenstad. Kom je met het hele gezin? Geen probleem. Ook aan de jongste bezoekers is gedacht. Voor hen is er een speciaal programma met workshops en vermaak. Ze kunnen zich ook uitleven op het grote springkussen dat er staat.   Benieuwd naar hoe ik MultiCulinair Food Festival beleef en wat ik er allemaal voor lekkers proef? Houd dan gedurende het pinksterweekend I Go Groningen in de gaten.   Praktisch: • Locatie: Bernoulliplein, Korrewegwijk • Wanneer: zaterdag 19 mei (12.00-23.30 uur), zondag 20 mei en maandag 21 mei (12.00-22.00 uur) • Entree: gratis Tips: • Probeer het Molukse rundvleesgerecht rendang bij de foodtruck van Masawaja (lekker!) • Kom je met de auto? Parkeer deze dan in parkeergarage Boterdiep. Vanaf daar loop je in een kleine 10 minuten naar het Bernoulliplein Foto’s: MultiCulinair.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

MISTY PATHUIS

EMMA POSTHUMUS

ALBERTHA BLOEMHOFF

DANA COERTS

JOUKJE VAN HEUKELEM

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This