Noorderzon: vakantiegevoel in eigen Stad

door | 11 aug 2019 | Food & Drinks, Kunst en cultuur, Muziek

Home » Evenementen » Kunst en cultuur » Noorderzon: vakantiegevoel in eigen Stad   |  tags:  Noorderplantsoen, festival, gratis, kindvriendelijk, lijstjes, muziek, theater

 

Elk jaar weer kijk ik uit naar medio augustus waarin het Noorderplantsoen wordt omgetoverd tot een gezellig festival. Het voelt voor mij als op vakantie gaan in eigen Stad: de gekleurde lichtjes, de gezellige barretjes, muziek, verschillende zitjes, theater en een diversiteit aan eetgelegenheden en foodtrucks. Laat Noorderzon maar komen!

Noorderzon is al jaren een begrip in Stad. Het vindt dit jaar alweer voor de 29e keer plaats; van donderdag 15 tot en met zondag 25 augustus 2019. Ik ben er, zoals altijd, meerdere keren te vinden. Hieronder een aantal van mijn persoonlijke tips voor een fantastische Noorderzon-beleving.
 

● Chillen bij de vijver

Bij de plantsoenvijver bij de Kruissingel geniet ik met Noorderzon altijd ontzettend van de diverse eet- en drinktentjes en het Dok podium staat garant voor elke avond gratis livemuziek. Met mijn favo Tequila Sunrise cocktail in de hand, geniet ik van de muziek en gezelligheid rondom de vijver. Tegenover dit podium, aan de rand van de vijver zit ik cosy op de stenen treden, beetje chillen en bijkletsen. Fijn aan Noorderzon: je mag je eigen eten en drinken meenemen, gegarandeerd je favo wijn of bier op zak dus.

 

● Podium op Zuid en omgeving

Eigenlijk is het gebied rondom ‘Podium op Zuid’ heel divers. Overdag is het met name voor de kids een hele leuke plek om te zijn. Zoals de workshop ‘reis naar mars’ door de Jonge Onderzoekers op de speelwijde of een kindervoorstelling in de Oberon tent. Zie het volledige programma.

Ook is er op het Podium op Zuid diverse muziek te zien en horen en is er een overheerlijke wijnbar; ideaal voor een wijnproeverij. Wellicht is deze wijn goed te combineren met heerlijk eten van Indonesisch restaurant de Omhelzing of Gastro Bistro XO. Vergeet ook niet de Theetuin waar ze biologische taart verkopen.
 

● Spontaan een voorstelling bezoeken

Nog nooit heb ik van tevoren kaarten gekocht om naar een voorstelling te gaan, maar ga ik spontaan ter plekke. Waaronder het bijwonen van ‘het huiskamerconcert’, echt letterlijk in een huiskamer, waarin diverse artiesten optreden. Een verrassing wat je te horen en te zien krijgt. Erg leuk om een keer te ervaren.

Mijn hoogtepunten zijn toch echt de containervoorstellingen. Voor een klein prijsje word je een half uur vermaakt met een zeer divers aanbod. Je ziet het onderwerp van de show bij de container staan maar voor de rest heb je niet veel informatie. Zo heb ik een keer mijn bonusdochter meegenomen naar een voorstelling in de trant van ‘zie het als seksuele voorlichting’. Ik had netjes vooraf gevraagd of het geschikt was voor haar leeftijd. Kwam er vervolgens een man uit een vagina kruipen. Gegarandeerd goed voor onze lachspieren in ieder geval.

Wil je een voorstelling proberen op Noorderzon, maar heb je geen idee welke? Kies voor een mystery voorstelling of zelfs een mystery route. Albertha is al jaren fan.
 

● Lekker eten & borrelen bij Noord en rondom de vijver

Aan de Noordkant en rondom de vijver zijn er diverse aanbieders van eten & drinken. Van een heus restaurant tot foodtruck of poffertjeskraam. Vergeet ook niet de diverse barretjes met verschillende biertjes en wijnen. Ik heb sinds jaar en dag een abonnement op de cocktailfoodtruck. Daarnaast wil ik elk jaar minimaal 1x de biologische burger, de crêpe met banaan en Nutella van ‘Cut the Crêpe’, nacho’s en een Doner Kebab van ‘Hasret’ gegeten hebben. Lekker old school steekijs tussen 2 wafels eten, is voor mij jeugdsentiment op en top!
 
Noorderzon festival Groningen 2018 - Karen
 
Eigenlijk kan ik nog veel meer leuke dingen opnoemen maar de kortste klap is door er gewoon zelf naar toe te gaan….

 

Praktisch:
Noorderzon is te vinden in het Noorderplantsoen en op internet, Facebook, Instagram en Twitter.

Het Noorderzonkantoor is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10:00-17:30 uur via 050 – 314 02 78 of info@noorderzon.nl.

De openingstijden zijn:
do 15 aug: 16.00-01.00 uur vr 16 aug: 14.00-01.00 uur
za 17 aug: 13.00-01.00 uur zo 18 aug: 13.00-01.00 uur
ma 19 aug: 14.00-01.00 uur di 20 aug: 14.00-01.00 uur
wo 21 aug: 14.00-01.00 uur do 22 aug: 14.00-01.00 uur
vr 23 aug: 14.00-01.00 uur za 24 aug: 13.00-01.00 uur
zo 25 aug: 13.00-23.00 uur
 
Heb jij nog leuke Noorderzontips voor mij? Laat het in een reactie hieronder aan mij weten!
 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This