Eetcafé Lambik – heerlijk eten voor een klein prijsje
Dagelijks fiets ik onderweg naar mijn werk langs eetcafé Lambik. Bij het zien van de naam komt direct de trotse en eigenwijze man uit Suske & Wiske in me op. ’s Avonds zit het restaurant steevast bomvol, dat belooft veel goeds.
Eetcafé Lambik vind je aan de rand van het Noorderplantsoen in een karakteristiek hoekpand aan de Grote Kruisstraat. Het restaurant is klein en knus en doet me denken aan een Franse bistro.
We stappen het restaurant binnen en worden meteen verwelkomd door de barman. We hebben een van de laatste plekjes aan de bar weten te reserveren voor vanavond, want ook vandaag is het volle bak. De barman vraagt alle bargasten een plekje op te schuiven zodat Harold, mijn man, en ik naast elkaar kunnen zitten. We maken een praatje met onze buren aan de bar, dat geeft meteen een extra gezellige dimensie.
Bij Lambik geniet je van verschillende speciaalbieren van de tap. Wij kiezen voor een Bon chef van brouwerij Two Chefs Brewing. Een fris en hoppige IPA met een vleugje passievrucht. Echt een smaakvol biertje.
Vlees of vegetarisch
Keuzestress over het eten zal je bij Lambik niet snel hebben. Eetcafé Lambik heeft dagelijks een wisselend daggerecht, waarbij je kunt kiezen uit vlees of vegetarisch. Ik kies voor het buikspek op een puree van aardappel, spruitjes en knolselderij. Harold gaat voor vegetarisch, een saté van tempeh met pindasaus en geroosterde kokos. De buikspek is heerlijk gegaard en super mals. Het vormt een goede combinatie met de puree. Ook Harold is blij met zijn keuze voor de saté van tempeh, dat was een gokje. Het pakt perfect uit. De tempeh is licht pittig gekruid en heeft een goede bite.
Toetje van de dag
Terwijl we ons bedenken of we een toetje van de dag gaan nemen, verandert de barman het bord. Wat blijkt? De red velvet cake was zo’n succes, die is uitverkocht. Het alternatief is gelukkig niet slechter. We genieten van een perfecte Oreo chocolate cheesecake met een bolletje ijs en slagroom.
Tip: maak je toetje compleet met een huisgemaakte rabarbercello!
Lunch
Dagelijks kun je bij Lambik ook terecht voor lunch. Hierbij geldt hetzelfde principe als voor het diner. Je hebt keuze uit twee verschillende broodjes; vlees of vegetarisch.
Praktisch:
Adres Eetcafé Lambik: Grote Kruisstraat 73 Groningen
Diner: ma t/m zondag vanaf 16 uur; lunch ma t/m vrij vanaf 12 uur; zat-zon vanaf 11 uur
De prijs van de dagschotel is €13,50
Reserveren kan online of bel naar 0503144360 of mail naar info@eetcafe-lambik.nl
Nog niet uitgegeten?
Meer tips om goedkoop uit eten te gaan in Groningen.
Meer lekkere biertjes vind je op deze plekken in Stad.
Welke heerlijke gerechten at jij bij Eetcafé Lambik? Deel het hieronder in een reactie.
0 reacties