Festivalavond aftrappen met het Noorderzon-menu van De Markies

door | 22 aug 2022 | Diner, Eten en drinken

Home » Eten en drinken » Diner » Festivalavond aftrappen met het Noorderzon-menu van De Markies   |  tags:  Noorderplantsoen, Oranjewijk, terras

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/sona-stel/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Zoals de eigenaar zelf zegt: ‘We hebben er zin in!’ Tien dagen lang kunnen we genieten van een borrel of diner bij Dinercafé De Markies. Een verrassend smakelijk menu voor een zeer schappelijke prijs. En dan zorgt de bediening ook nog dat je op tijd bij je voorstelling kunt zijn. Als dat geen service is. 

Noorderzon diner bij Dinercafé De Markies in Oranjewijk nabij Noorderplantsoen 

Of we nog allergieën of dieetwensen hebben, vroeg eigenaar Benjamin Kappers al tijdens de telefonische reservering. Nee hoor, wij lusten en eten alles. Lekker makkelijk. Dinercafé De Markies ligt op een steenworp afstand van de Noorderzon ingang aan de Oranjesingel, op de straathoek van de charmante Koninginnelaan in de Oranjewijk. Het is de eerste keer dat ze Noorderzon draaien: Benjamin opende de deuren vorig jaar pas. En hij heeft er duidelijk zin in. De hele zaak is in de Noorderzon-stemming.

Noorderzon-menu Dinercafé De Markies in Oranjewijk nabij Noorderplantsoen

Salud!

Mijn beste vriend Martijn en ik willen onze Noorderzon date night niets liever dan smaakvol beginnen. We kiezen een tafeltje aan de rand van het terras, aan de straatkant. Zo kunnen we goed mensen kijken. De jongen in de bediening vraagt wat we te drinken willen en als ik nieuwsgierig vraag naar de speciaalbiertjes, dan vertelt hij dat Gulpener een biertje voor alleen De Markies brouwt, namelijk Salud. Nou, dat is wel heel speciaal. “Doe mij die maar!” zeggen Martijn en ik in koor.

Noorderzon diner bij Dinercafé De Markies in Oranjewijk nabij Noorderplantsoen

Van stilvallen tot zuchten

Genieten is het. Ik trap het driegangenmenu af met een smaakvolle duo van gerookte zalm met garnalen, opgemaakt met een gepofte cherrytomaat en avocado. Martijn kiest voor de steak tartaar. Even smakelijk en mooi opgemaakt. Dan volgt een heerlijk hoofdgerecht. Het duo van rund laat ons letterlijk stilvallen. De kogelbiefstuk is ontzettend mals en de bourgondische stoof is perfect van smaak. ”Wauw, wat is dit lekker”, zeggen we beide zuchtend. De haricot verts en de madeira jus sieren onze borden.

Noorderzon voorgerecht bij Dinercafé De Markies in Oranjewijk nabij Noorderplantsoen

Noorderzon hoofdgerecht bij Dinercafé De Markies in Oranjewijk nabij Noorderplantsoen

Ze smelten de taarten

We vinden het bijna jammer om alweer naar het nagerecht te gaan. Maar het is ons favoriete onderdeel: zoetigheid! Ook dit bord wordt weer zorgvuldig en smaakvol opgemaakt met lemon curd, gel van bloedsinaasappel en een romig bolletje vanille-ijs. Het lopend chocoladetaartje is nog warm. Bij de eerste hap kijken we elkaar aan en glimlachen. Ja, ook dit is werkelijk zo ontzettend lekker!

Noorderzon nagerecht bij Dinercafé De Markies in Oranjewijk nabij Noorderplantsoen

Als een God in Groningen

Het is half negen als we de tafel verlaten. We hebben heerlijk twee uur zitten tafelen aan onze ‘we hebben alle tijd tafel’. Nu is het tijd om door het Noorderplantsoen te struinen. De dames naast ons genoten trouwens evengoed van het menu, maar dan in drie kwartier. De bediening heeft het etentje voor hen wat sneller laten verlopen, om ze te helpen om op tijd bij een voorstelling te komen. Picobello service. Zonder op de klok te hoeven letten, ontspannen genieten van alle gerechten. De gastvrijheid is sowieso een compliment waard. We voelden ons als een God in Groningen.

Noorderzon aftrappen bij Dinercafé De Markies in Oranjewijk nabij Noorderplantsoen

Komen we terug?

We zijn ontzettend verrast door de pure smaken en een overtreffende prijs/kwaliteit-verhouding. We voelen ons enorm verwend door De Markies. Wat een goed begin van onze Noorderzon-avond! Ja, hier komen we terug. Tijdens Noorderzon misschien nog wel een keer (want reken maar uit, voor dezelfde prijs krijg je op het festivalterrein echt niet dezelfde kwaliteit 😉), maar ook daarna. Ook als het regent of kouder is, want dan nemen we lekker plaats binnen in de zaak. Dat ziet er namelijk zeer uitnodigend uit. Stijlvol en gezellig ingericht, met een knipoog naar Frankrijk.

Noorderzon menu bij Dinercafé De Markies in Oranjewijk nabij Noorderplantsoen

Noorderzon menu bij Dinercafé De Markies in Oranjewijk nabij Noorderplantsoen

Praktisch:

    • De Markies legt de focus op pure smaken en echte gastvrijheid. De chefs werken met seizoensproducten, verse ingrediënten en nemen de Franse keuken als basis. Ik hou ervan.
    • Adres: Koninginnelaan 45
    • Dinercafé de Markies is tijdens Noorderzon van 18 t/m 28 Augustus alle dagen geopend vanaf 15.00 uur tot laat.
    • Keuze: tweegangen menu voor € 24,95 of driegangen menu voor € 29,95
    • Reserveren en meer info over Dinercafé De Markies.

 

Tip:
Combineer het heerlijke Noorderzon-menu van De Markies met een bezoek aan Noorderzon.

Ben jij al bij De Markies geweest? Deel je ervaring hieronder in een reactie. Vind ik leuk!

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This