Meertmoand Streektoalmoand: een maand vol Gronings in Stad

door | 25 feb 2022 | Evenementen, Kunst en cultuur

Home » Evenementen » Kunst en cultuur » Meertmoand Streektoalmoand: een maand vol Gronings in Stad   |  tags:  gronings dialect

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/josesmeenge/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Meertmoand streektoalmoand. Zoals de naam al zegt: de maand maart staat in het teken van onze streektaal, oftewel het Gronings dialect. Dus haal je talenknobbel tevoorschijn en dompel jezelf een maandlang onder in de prachtige Groningse taal.

 

Moi! Meertmoand

Onder de noemen Moi! Meertmoand! komt het Centrum voor Groninger Taal & Cultuur (CGTC) met een maand vol activiteiten rondom het Gronings dialect. Zo zijn er presentaties rondom het Groningers, Groningse verhalenvertellers, een online open podium, een kenniscafé over meertaligheid én een Grunneger Oavend.
 

Grunneger Oavend

In het Forum in Stad vindt op zaterdagavond 19 maart de Grunneger Oavend plaats: een avond in het Gronings, over het Gronings en over van alles wat met het Gronings te maken heeft. In een twee uren durend quizprogramma met schaarpe vroagen aan het publiek over de Groningse taal en cultuur, met livemuziek, poëzie, theater en nog veel meer. Met host Marieke Klooster (o.a. Vrouw Holland) en studiogasten Alex Vissering, Esmé van den Boom, Herman Sandman, Myron Hamming en theatergroep WAARK. Meer informatie en tickets.
 

Broescursus Gronings

Word jij ook zo enthousiast van de Groninger streektaal? Volg dan een broescursus Gronings. Of lees alvast mijn blog over de Groninger taal.
 
Praktisch:
Meer informatie en het programma van Moi! Meertmoand.
 
Ook leuk:
Recepten om zelf typisch Groningse gerechten te maken.
 


 
Op de hoofdfoto zie je streektaalconsulent Olaf Vos. Deze foto is gemaakt door Anita Meis.

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This