Gezellig avondje Noorderzonnen

door | 21 aug 2019 | Evenementen, Food & Drinks, Kunst en cultuur, Muziek

Home » Evenementen » Kunst en cultuur » Gezellig avondje Noorderzonnen   |  tags:  Noorderplantsoen, festival, gratis, kindvriendelijk, lijstjes, muziek, theater

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/karen-jansen/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Op de eerste avond van Noorderzon spreek ik af met vriendinnen Alma, Martine en Manon. Onze gezamenlijke hobby is hardlopen, maar daarnaast houden we alle vier ook van lekker eten en drinken. We geven onze donderdagavondtraining dan ook met alle liefde op voor een avondje gezelligheid op Noorderzon.

Martine woont zo ongeveer op Noorderzon, dus we starten bij haar thuis met een homemade cocktail: mjammie. Voordat we een leuke zitplek gaan scoren, kopen we alvast kaartjes voor de containervoorstelling van duo Kiers & Den Hollander (Den Hollander is de helft van Pé Daalemmer & Rooie Rinus, waar ik groot fan van ben). We lopen vervolgens naar Podium Zuid en vinden in de gezellige drukte een tafeltje onder een parasol. Het leuke van Noorderzon is dat je hier spontaan bekenden tegenkomt, en dat is vanavond niet anders: we kletsen bij met nog meer hardloopmatties.

Noorderzon Groningen: festival in Noorderplantsoen 2019

De buikjes vol met Bistroburgers

We eten als voorgerechtje onze meegenomen olijven, nootjes en toastjes en bitterballen van Gastro Bistro XO. We delen een aantal overheerlijke pizza’s van Da Carlo en sluiten af met poffertjes van Poffernier. Deze poffertjeskraam gaat zo lang mee als Noorderzon zelf. Met een goedgevulde buik lopen we naar onze containervoorstelling. Alma en ik delen trouwens later op de avond ook nog de biologische burger van Gastro Bistro XO. Mijn must have van Noorderzon: alsof er een engeltje over je tong piest.

Noorderzon Groningen: festival in Noorderplantsoen blog Karen 2019

Containervoorstelling

Even voor de duidelijkheid: de voorstelling vindt in een zeecontainer plaats. Je weet wel, die je ook wel eens op een vrachtwagen voorbij ziet komen. Hiervan staan er een stuk of zes op een rij bij de kleine vijver: in iedere container speelt een andere voorstelling. Halverwege het festival wordt er gewisseld en kun je nieuwe voorstellingen bewonderen.

Noorderzon Groningen: festival in Noorderplantsoen - containervoorstelling Karen 2019

In onze zeecontainer is ruimte is voor maximaal 25 mensen. Lekker cosy dus. We krijgen te horen dat we ons kaartje bij het betreden van de container omhoog moeten houden, zodat die ‘gescand’ kan worden. Alsof er in een zeecontainer een professioneel scanapparaat hangt…. Ik vind het nu al hilarisch. Daarna blijven Kiers & Den Hollander onze lachspieren kietelen. Hoe ze dat doen? Ontdek het zelf en check het containerprogramma.

Noorderzon Groningen: festival in Noorderplantsoen - containervoorstelling Karen 2019

Concert op het Dok

Na de voorstelling lopen we richting het Dok. Rond de vijver staan en zitten overal mensen. De gekleurde lichtjes flonkeren en de drink- en eettentjes worden volop bezocht. Tijd voor een biertje…. Wist je trouwens dat de drankjes worden geserveerd in een stevige cycle-up beker? Wel zo eco.

We hebben een mooie staplek gevonden vanwaar we het Dok goed kunnen zien. Rond de klok van half elf vindt er, zoals iedere Noorderzonavond, een gratis optreden plaats. Wij gaan helemaal los op ‘Golden Down Arkesta’, een markante groep muzikanten en dansers uit Amerika. In de vijver dobberen talloze opblaasbootjes vol bezoekers. Hoe gaaf is dat?

Noorderzon Groningen: festival in Noorderplantsoen blog Karen 2019

Leuke tips:

● Wil je een local van I Go Groningen zien optreden? Ga dan zondag 25 augustus om 14.30 uur naar de Ophelia-tent. Blogger Josee geeft dan namelijk een optreden met dansschool Dance d’Ali. Gratis!
● Begin Noorderzon met een bezoekje aan de kiosk. Daar kunnen ze je van alles vertellen over het programma en je helpen een voorstelling te kiezen.
● Wil je dagelijks een sfeerverslag van Noorderzon? Ga dan naar Arno’s Aperitief (Spiegeltent, van 18.00 tot 19.00 uur). Arno van der Heyden houdt dan zijn talkshow vol liedjes, verhalen, conferences en dagelijks wisselende gasten. Artiesten en muzikanten sluiten aan om te komen vertellen over hun voorstelling en live hun muziek te laten horen.
● Wanneer deed jij voor het laatst iets ondeugends? Meervoudig bekroond theatermaker Yan Duyvendak reist dit jaar af naar Noorderzon voor de wereldpremière van Invisible. Hij nodigt je uit om mee te doen aan deze voorstelling (16 – 22 aug / Startpunt VERA).
● Laat je je liever verrassen? Ga dan eens voor een Mystery Voorstelling of Mystery Route. De organisatoren van Noorderzon kiezen jouw voorstelling uit of ze stellen een programma voor je samen. Op de dag zelf krijg je pas te horen waar je naartoe gaat. Spannend!
● Als je na een leuke Noorderzonavond nog verder wilt feesten, dan is er de afterparty van café De Bres, op kruipafstand van het Noorderplantsoen. ‘Dansen met Jansen’ draait daar superlekkere plaatjes op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus.

 

Praktische informatie:

Locatie: Noorderzon vind je in het Noorderplantsoen.
Meer informatie en tickets
Facebook
Instagram 
Twitter

Het Noorderzonkantoor is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10:00-17:30 uur via 050 – 314 02 78 of info@noorderzon.nl.

Openingstijden van Noorderzon:
do 15 aug: 16.00-01.00 uur vr 16 aug: 14.00-01.00 uur
za 17 aug: 13.00-01.00 uur zo 18 aug: 13.00-01.00 uur
ma 19 aug: 14.00-01.00 uur di 20 aug: 14.00-01.00 uur
wo 21 aug: 14.00-01.00 uur do 22 aug: 14.00-01.00 uur
vr 23 aug: 14.00-01.00 uur za 24 aug: 13.00-01.00 uur
zo 25 aug: 13.00-23.00 uur

Lees ook mijn eerdere blog met programmatips Noorderzon 2019.

 

Wat is jouw beste Noorderzonervaring dit jaar? Laat het in een reactie hieronder aan mij weten!

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This