Sneak peak NOK: skybar met adembenemend uitzicht

door | 19 nov 2019 | Borrel, Diner, Eten en drinken, Nieuws

Home » Eten en drinken » Sneak peak NOK: skybar met adembenemend uitzicht   |  tags:  Grote Markt, dakterras, restaurant

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/josesmeenge/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

De aankondigingen zijn groots. Op 29 november opent het Forum Groningen haar deuren. Met een 24-uur durend openingsprogramma gaat het ongetwijfeld fantastisch worden. Op uitnodiging mag ik alvast een kijkje nemen in NOK: de skybar en restaurant op de 10e verdieping van het Forum.

 

All the way up

Manager van NOK Niels Bus noemt de skybar een echte destination visit. De uitbaters, de Vermaat Groep, zijn ervan overtuigd dat vele Stadjers, studenten, jong professionals en toeristen de 15 minuten durende tocht met de roltrap naar de skybar gaan maken, om te genieten van het mooie uitzicht onder het genot van een hapje of drankje. Deze trip is absoluut de moeite waard. Onderweg naar boven kom je langs de VVV, de bibliotheek, een prachtig leesplein en filmzalen. Wil je meteen aan de borrel? Neem dan de razendsnelle lift naar de 10e verdieping.
 
Forum Groningen tijdens sneak peak NOK skeybar en restaurant nov 2019
 

Wat een uitzicht!

Een bezoek aan het dakterras kan natuurlijk niet ontbreken. Via een mooie marmeren trap, die ook gebruikt gaat worden als outdoor bioscoop, loop ik naar het dakterras. Wauw, ik ben sprakeloos. Ik kijk uit over een mooi verlichte stad, zie natuurlijk de Martinitoren, DOT en de Grote Markt. Wat verder bij mij vandaan zie ik de Apenrots (GasUnie gebouw), DUO, de suikerfabriek in Hoogkerk en de Tasmantoren. Op het dakterras zijn glazen wanden geplaatst waardoor je een fantastisch 360 graden uitzicht over onze mooie stad hebt. Wil je borrelen met uitzicht op de Martinitoren of liever romantisch dineren met uitzicht op de Grote Markt? Bij NOK kan het allemaal.
 
NOK: skybar en restaurant Forum Groningen. Uitzicht tijdens sneak peak nov 2019

 

Werk aan de winkel

Het restaurant is op dit moment nog een bouwplaats. Zelfs ‘s avonds zijn bouwvakkers hard aan het werk om te zorgen dat het restaurant over twee weken open kan. De eigenaar vertelt vol enthousiasme over de zaak. Voor het ontwerp van het restaurant heeft hij inspiratie opgedaan bij skybars van Marrakesh tot New York. Ik zie het helemaal voor me: een modern ingericht restaurant met relaxte stoelen waar je al nippend aan een gin-tonic of glas wijn geniet van een adembenemend uitzicht.
 

De pot schaft

Bij NOK kun je terecht voor een all day menu. Het is bijvoorbeeld mogelijk om traditioneel te eten, maar ook om een tafel vol kleine hapjes te delen. De kaart is geïnspireerd op gerechten uit de hele wereld, inclusief gewoon lekker Gronings. Aangezien de keuken nog niet klaar is, word ik verblijd met een klein hapje. Ik geniet van een overheerlijke Groningse aaierbal, die wat mij betreft direct op de borrelkaart mag 🙂
 
NOK: skybar en restaurant Forum Groningen. Uitzicht tijdens sneak peak met aaierbal nov 2019
 

Events

NOK bestaat uit verschillende gedeeltes en deze lopen in elkaar over. Zin in loungen met een borrel? Dan neem je plaats vlakbij de entree. Hapje eten? Dan is het restaurant met uitzicht the place to be. Daarnaast is er een ruimte voor evenementen en een private-dining. Er staan al een aantal toffe events gepland, elke laatste zaterdag van de maand NOK-Turnal, NOXMAS (kerstdiner), Vrij-en in NOK (vrijmibo) en een vet nieuwjaarsfeest. Zelf ben ik erg benieuwd naar Vrij-en in NOK.
 
NOK: skybar en restaurant Forum Groningen. wijn borrel tijdens sneak peak nov 2019
 
Praktisch:
Wanneer: Opening: 29 november
Waar: Nieuwe Markt 1 – 10e verdieping Groninger Forum
Openingstijden: Zeven dagen per week open vanaf 11.00 uur voor lunch, diner en borrel
 
Tips:
Lees ook Maike haar blog Forum Groningen: wanneer is de opening en wat komt erin.
 
Kun jij ook niet wachten om all the way up te gaan? Laat hieronder weten wat jij als eerste gaat uitproberen bij NOK. Ik ben benieuwd.

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This