Forum Groningen: wanneer is de opening en wat komt erin?

door | 20 okt 2019 | Bezienswaardigheden in Groningen, Kunst en cultuur, Nieuws, Over Groningen, Uitgaan, Wat te doen

Home » Over Groningen » Nieuws » Forum Groningen: wanneer is de opening en wat komt erin?   |  tags:  Forum Groningen, Grote Markt, bioscoop, centrum, expositie, kindvriendelijk, museum

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/maike-van-eldert/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Op vrijdag 29 november 2019 opent het Forum zijn deuren. Het wordt een ontmoetingsplek voor alle nieuwsgierige mensen. Zoals het Forum zelf op zijn website vermeldt: ‘De wereld van nu en de mogelijkheden van morgen. Dat staat centraal bij alles wat het Forum doet.’ Klinkt veelbelovend!

What the F*rum!

De campagne van het Forum richting de opening blijft zeker niet onopgemerkt. Overal waar ik fiets, komt de ijzersterke slogan terug: ‘What the F*rum!’. Op elke poster staat een Groninger die zich verbaasd iets afvraagt. Ik kan mij verplaatsen in de verbaasde Groninger, want wat biedt het nieuwe Forum nou precies?

Forum Groningen: opening 29 november 2019 - foto van Stella Dekker

Foto: Stella Dekker

 

Mengelmoes

Laten we zeggen, een hoop. Ik zit er al een hele tijd op te wachten. Het grote, indrukwekkende maar bovenal bijzondere gebouw aan de Nieuwe Markt 1 belooft een mengelmoes aan culturele activiteiten, evenementen en horecagelegenheden. Hieronder overzichtelijk een rijtje:
• Internationale exposities
• Films en documentaires
• Talkshows, interviews en debatten
• Bibliotheek
• Festivals en events
• Kinderactiviteiten
• Drie horecagelegenheden
• Openluchtbioscoop
• Storyworld
• VVV-winkel

Van een lekkere verse koffie van STACH op de eerste verdieping tot een boeiende film op de vijfde. Het Forum verrast en dat is ook hun doelstelling. Na de opening zal ik het hele pand van top tot teen gaan bekijken. Ik hoop maar dat er een lift is met al die verdiepingen ;).

Forum Groningen: opening 29 november 2019 - foto van Stella Dekker

Foto: Stella Dekker

 

STACH: alles is homemade

Ik verheug mij ten eerste ontzettend op het concept STACH. Klinkt bekend in de oren bij met name Amsterdammers, maar nu kunnen ook de Stadjers ervan genieten. Dat maakt mij blij! Het concept biedt ons namelijk van alles: van gluten- en lactose vrije granola’s met fruit tot verse crispy croissants. En alles is homemade. Dit kan ik zeker gebruiken op een vroege zondagmorgen. Met een warme koffie en een goed tijdschrift ben ik helemaal in mijn element. Zoals STACH zelf al zegt: ‘wij denken elke dag na over hoe wij ervoor kunnen zorgen dat jij de dag goed doorkomt.’

Forum Groningen: opening 29 november 2019 - foto van Stella Dekker

Foto: Stella Dekker

 

Cultureel aanbod

Bij het Forum kan je niet terecht voor alom bekende Hollywood films, maar wel voor interessante, leerzame maar vooral arthouse films. Des te beter, vind ik. Er zijn maar liefst vijf filmzalen en een rooftop cinema. Jawel, films kijken op het dak! Ik zwijmel nu al weg bij het idee: een prachtige film, fantastisch uitzicht op de stad en na afloop een lekkere Sauvignon Blanc in de skylounge.

Op de vierde verdieping zijn alle internationale exposities te bezoeken. Via het expoplein, een soort entree, bereik je de rest van de expozalen. Het expoplein zal met name bestaan uit allerlei wisselende presentaties en installaties passend bij de expositie, maar er komt ook een Forumshop. Ik kan niet wachten om hier tussen leuke hebbedingen te snuffelen.

Forum Groningen: opening 29 november 2019 - foto van Stella Dekker

Foto: Stella Dekker

 

Maar er is nog veel meer

Niet alleen voor culturele activiteiten, ook voor studie gerelateerde bezigheden kan je een fijne plek vinden in het Forum. Studenten van de Hanzehogeschool Groningen kunnen vanaf 1 december namelijk ook studeren door het hele pand heen: er komen namelijk maar liefst 178 studieplekken.

En ben je je kinderen even helemaal zat en heb je tijd voor jezelf nodig? Dan is het nieuwe Forum dé plek voor jou. De makers hebben namelijk gedacht aan een kinderruimte genaamd ‘Wonderland’. Een fijne plek voor indoor kinderactiviteiten. Zo kunnen je kinderen zich daar volledig uitleven en kan jij rustig je boek lezen in het Grand Café op de begane grond.

Forum Groningen: opening 29 november 2019 - foto van Stella Dekker

Foto: Stella Dekker

 

Feestelijke opening

Ook de opening belooft feestelijk te worden. Op vrijdag 29 november van 17:00-23:00 zal Het Forum haar deuren spectaculair openen van 17:00-23:00. Wil je toch snel een kijkje nemen en een beeld krijgen bij het hele project? Ontdek het Forum vast virtueel.

 

Op welk onderdeel van Forum Groningen verheug jij je het meest? Laat het mij hieronder in een opmerking weten.

 

Foto header: Deon Prins

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This