Schuif aan bij Harbour Café Groningen

door | 30 jan 2019 | Diner, Eten en drinken

Home » Eten en drinken » Diner » Schuif aan bij Harbour Café Groningen   |  tags:  terras

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/albertha-bloemhoff/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Tot 31 januari zijn je Albert Heijn restaurantzegels nog geldig. Geen idee waar je ze moet besteden? Ik heb al wat vooronderzoek voor je gedaan. Kortgeleden tipte ik Brasserie De Leyhoeve. Deze week checkte ik Harbour Café.

Verscholen achter het Damsterplein, op de hoek van Voor ‘t Voormalig Klein Poortje, vind je Harbour Café. In de winter zou ik er zo voorbij fietsen. Maar in de zomer pik ik er graag een terrasje met uitzicht op de Oosterhaven.

Eetcafe Harbour Cafe Damsterplein Damsterdiep Oosterkade Oosterhaven Groningen

 

Bierproeverijen en lichtperen

Binnen is het lichter en ruimer dan je zou verwachten. De tent is modern ingericht, met van die mooie grote lichtperen aan koorden. Kirsten vertelt dat Harbour Café heerlijke bierproeverijen organiseert. Maar geen pilsje passeert mijn tong. Daar zorgt Dry January wel voor. Ik moet het doen met een Rivellaatje.

Interieur uit eten Harbour Cafe Damsterdiep AH-zegels

De serveerster vertelt in het Engels dat ons een verrassingsmenu te wachten staat. I love surprises. We mogen bij de eerste en tweede gang kiezen uit vis, vlees of vegetarisch. Ik kies voor dubbel vis. Kirsten gaat voor de vegetarische optie.

 

Verrassingsmenu met vis

Mijn eerste gang bestaat uit een bordje gamba’s: met kop en staart. Brood en citroentissues liggen ernaast. Dat wordt splijten en pellen geblazen. Zuchtend maak ik me op voor een visslagveld. Intussen werp ik een blik naar mijn tafelgenote die vrolijk aan haar bietencarpaccio knabbelt. Na een hapje gamba besef ik: hard werken loont. Wat zijn deze zeediertjes lekker!

Voorgerecht verrassingsmenu eetcafe stadshap Groningen

Daarna krijg ik een visstoof voorgeschoteld. Het gerecht is heerlijk. Toch valt de smaak van de witvis wat weg na mijn kruidige gamba’s. Mijn advies? Ga je voor vis, kies daarna voor iets anders.

Hoofdgerecht dineren Damsterplein Oosterhaven Groningen

 

Toetjetijd @Harbour Café

Het dessert is eenvoudig en lekker. Zeg nou zelf: wie houdt er niet van chocoladebrownies met ijs? Dat dacht ik.
De portiegrootte is perfect: het kan er nog net bij, na die flinke vispartij 😉

Dessert uit eten Groningen Harbour Cafe

 

Smakelijk eten met AH-zegels

Conclusie? Harbour Café is een modern en gezellig eetcafé, met heerlijke gerechten. Voor een Albert Heijn-verrassingsmenu betaal je maar 17,50 per persoon: een safe bet, dus. Of ik hier terugkom? Zeker weten. Wel pas in februari: dan is het ein-de-lijk tijd voor die langverwachte bierproeverij. 😉

In welke Groningse restaurants geef jij je AH-restaurantzegels graag uit? Laat het hieronder weten in een reactie.

Praktisch:

Wat: Harbour Café
Waar: Voor ’t Voormalig Klein Poortje 10
Bereikbaarheid: betaald parkeren voor de deur of in Parkeergarage Damsterdiep. Bussen stoppen op 1 minuut loopafstand.

Goed om te weten: de Albert Heijn restaurantspaarkaarten kun je nog tot 31 januari 2019 verzilveren. Reserveren doe je via IENS.

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This