Brasserie De Leyhoeve: verrassend uit eten in Europapark Groningen

door | 13 jan 2019 | Diner, Eten en drinken, Lunchen in Groningen

Home » Eten en drinken » Brasserie De Leyhoeve: verrassend uit eten in Europapark Groningen   |  tags:  AH-zegels, brasserie, diner

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/albertha-bloemhoff/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Nog twee volle Albert Heijn restaurantspaarkaarten over en nog dik twee weken te gaan… Dat wordt elke week een nieuw Gronings restaurant ontdekken. Ik doe het met liefde, ook voor jou. Zo weet jij waar je Albert Heijn restaurantzegels het beste besteed zijn.

Mijn oog valt op het gloednieuwe Brasserie De Leyhoeve. Dit restaurant naast de Euroborg scoort een negen op IENS. Dat maakt nieuwsgierig. Dus op naar Europapark en proeven maar!

Is dit een restaurant..?

Het Helperpark is nog flink in aanbouw. Woongebouw De Leyhoeve, waar de brasserie onderdeel van is, is spiksplinternieuw. Het ligt precies tussen voetbalstadion Euroborg en treinstation Groningen Europapark. Naast de brasserie zit Pizzeria Il Forno, maar ook de Coffee Corner. Boven de brasserie bevinden zich (zorg)appartementen voor senioren. Daarom voelt het ook wat vreemd als we voor de ingang staan. De schuifdeuren doen even denken aan een bejaardenhuis. Een ‘Mogen we hier wel naar binnen?’ kan ik niet onderdrukken.

restaurant europapark Groningen

Lekker dineren met goede bediening

We worden vriendelijk verwelkomd bij de ingang. Het voelt alsof ik in een hotel ben beland. Die uitstraling en service heeft het ook. Onze jassen worden aangenomen waarna we naar onze tafel worden begeleid. Ik zie ouderen gezellig samen borrelen of een boek lezen. In het restaurant is het publiek diverser. Dan breekt het spannendste moment aan: worden wij als AH-restaurantklant in een hoekje naast de wc weggedrukt met het kindermenu?

Nope. We krijgen een toptafeltje in het licht. Net als iedereen. De ruimte is verrassend modern ingericht. Okeej… nu is het nog even Kerst á la Van der Valk (wie heeft ooit die foeilelijke klapkerstbomen met megastrikken bedacht?), maar de inrichting is verder warm en stijlvol. De stoelen zijn classy en comfortabel.

brasserie Groningen diner

Kies die coquille

De ober neemt alvast onze drankjes op. Deze discrete heer vraagt ons niet naar onze Albert Heijn spaarkaart: dat blijft tussen hem en mij. Wanneer we de menukaart openslaan, blijkt dat we mogen kiezen uit drie menu’s. Bij de voorgerechten kan ik kiezen uit een vegetarisch hapje, gerookte zalm, een bitterbal van eendenborst en een coquille met buikspek en biet. Ik kies voor het laatste en dat blijkt een schot in de roos. Nog nooit heb ik zo’n zachte coquille gegeten, zo vol van smaak.

diner brasserie Leyhoeve Europapark Groningen

Hertenstoof als hoofd

Voor het hoofdgerecht laten we de heilbot en het vegetarische pannetje links liggen, want de hertenstoof klinkt te goed. En zo smaakt ie ook. Bij het serveren van elk gerecht legt de ober uit wat er op ons bord ligt. De kruidkoek in de hertenstoof proef ik inderdaad goed, maar te zoet wordt het gerecht er gelukkig niet van. Vleesfanaat Robert ontdekt gek genoeg het pannetje schorseneren: daar blijkt ie met geen lepel uit te slaan.

Lekkere hoofdgerechten met wild Groningen

Mango to the moon and back

En het dessert? Ik ga voor de mango. Me lóóóóves mango. Mijn bordje ligt dan ook vol met mangoijs, mangobavarois en een mousse van mango en witte chocolade. Dat alles, om met de ober te spreken, ‘op een bedje van pistachenoten’. Robert kiest de kaasplank. Ook een succes. De geitenkaas, oude kaas en Wolvegaaster blauwe kaas worden afgewisseld met geroosterde walnoten. Ernaast ligt een clafoutis met kers; die zoete smaak gaat goed samen met het zoutje in de kaas. (Yup, mijn gulzigheid reikt weer eens verder dan mijn eigen bordje.)

uit eten lekker dessert Groningen

Uit eten bij De Leyhoeve: goed bestede AH-zegels

Conclusie? De service en het eten bij Brasserie De Leyhoeve is top notch, terwijl de prijzen niet de pan uitrijzen. Alle reden dus, om deze gloednieuwe tent snel eens te ontdekken. Met of zonder AH-spaarkaart.

In welke andere Groningse restaurants zijn je AH-restaurantzegels goud waard? Laat het hieronder weten in een reactie.

 

Praktisch:

Wat: Brasserie De Leyhoeve
Waar: Helperpark 258-D
Bereikbaarheid: treinen en bussen stoppen voor de deur. Parkeren kan in parkeergarage Station Europapark (1,50 euro per uur).
Goed om te weten: reserveren met een Albert Heijn restaurantspaarkaart doe je via IENS.

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This