Restaurant M voor een avond vol passie met eten en drinken
Uit eten gaan, daar ben ik gek op. Zeker wanneer er een new kid in town is, wil ik dat graag proberen. Bij Restaurant M. kom ik op culinair gebied volledig aan mijn trekken. Het is uiterst smaakvol en zeer creatief. Ook zin om uit eten te gaan in Groningen? Probeert dan Restaurant M.
Wanneer mijn vriendin Ruth en ik aan komen lopen bij het restaurant, staat kok Maarten al lachend voor het raam te zwaaien. Zijn dochter is een jaargenoot van onze dochters, we komen elkaar met enige regelmaat tegen op het schoolplein.
M2
Het begon als een dolletje, maar werd al snel serieus. Maarten en Mick, de eigenaren van M, openen een restaurant in Groningen. Midden in coronatijd, dat is nog eens bluf. Maarten bestiert de keuken en staat voor klassiek met een eigentijdse twist. Het liefst kookt hij met verse seizoenproducten. Bij Mick is het glas altijd halfvol. Met een grote glimlach, af en toe aangevuld met een knipoog, leidt hij in het restaurant alles in goede banen.
Restaurant M
Je vindt Restaurant M in een mooi pand aan de Gelkingestraat. Gastheer Mick verwelkomt ons en neemt onze jassen aan. We kiezen een tafeltje met uitzicht op de binnentuin. Bij binnenkomst valt me meteen op hoe luxe het restaurant is aangekleed. De inrichting is chique, met veel marmer, aangevuld met een moderne touch, met sfeervolle verlichting. De deuntjes uit de jaren 80 en 90 maken het geheel af. Ondanks dat we het restaurant bezoeken op een dinsdagavond, is het restaurant goed gevuld.
Passie voor eten en drinken
Iedere maand is er een nieuw menu gebaseerd op seizoensgebonden producten, het liefst uit de buurt. Je kunt kiezen uit een zes-, negen- of 12-gangen verrassingsmenu. Eventueel aangevuld met een bijpassend wijnarrangement. Ruth en ik kiezen voor een zesgangenmenu. Omdat we beiden de volgende moeten werken lijkt ons een wijnarrangement geen verstandige keuze. In overleg met Mick besluiten we een half wijnarrangement te kiezen, waarbij we van elke wijn een half glas krijgen.
Zesgangenmenu
Voorafgaand aan ons zesgangenmenu drinken we een heerlijke champagne met daarbij een amuse van rouleau van lamsnek en een stukje kroepoek van tapioca met druivenmosterd. Dit smaakt heerlijk en belooft veel goeds voor de komende gangen.
Ons eerste glas wijn is een Fadeze Terret, een heerlijk zachte witte wijn met een vleugje mango. Al snel verschijnt Mick met onze eerste gang, een maiscannelloni gevuld met avocado en pistache geserveerd met geroosterde babymais. De cannelloni is heerlijk zacht en romig.
We blijven nog even bij de vis. De tweede gang bestaat uit tonijn met rettich en een kletskop van sesam. De tonijn en de kletskop zijn een perfect paar. De zachte tonijn krijgt een extra smaaksensatie door de sesamzaadjes uit te kletskop. In combinatie met mijn glas Gröhl Riesling is het een perfect gerecht.
Schuimend de derde gang in
Chef Maarten serveert ons de derde gang. Bij het zien van de borden kijken Ruth en ik toch wat verbaasd. Voor ons staat een bord met zeepsop… of toch niet? Het is tomatenschuim legt Maarten met een grote glimlach uit. Daaronder vinden we een heerlijk zacht stukje forel met een antiboise van tomaten en gegrilde groenten. Met enige aarzeling nemen we een hapje van het schuim. Je hersenen zeggen toch ‘niet doen, dat is zeepsop’, maar niets blijkt (uiteraard) minder waar. Het schuim smaakt naar zoete tomaten. De Bodagas De Moya Tibo Bobal Rosado, een mooie rosé uit Valencia, past er weer perfect bij.
Na vis komt vlees
De avond vordert, de wijn vloeit (redelijk) rijkelijk en we kletsen over de sfeer, boeken en nog veel meer. Daar is Mick weer, dit keer met onze vierde gang. Wederom verrast de kok ons met een mooi opgemaakt bord. We genieten van een stukje Waddenharder (een voor mij onbekende vis) met spinazie en een mosselsaus. Wat een ontzettend lekkere en zachte vis, daar ga ik binnenkort bij de vishandel naar op zoek. De Naumakos chardonnay die Mick erbij serveert heeft een fruitige afdronk met tonen van citrus en passievrucht.
Na drie gangen vis sluiten we de warme gerechten af met een overheerlijke vijfde gang. Ook stappen we qua wijn over van wit naar rood. Mick schenkt een perfecte rode wijn in, een Saladini Pilastri Rosso Piceno Montetinello Riserva uit Italië. Zowel de wijn als het gerecht zijn mijn favoriet van de avond. Save the best voor last moet Maarten gedacht hebben. Voor ons staat een kalfslende met een heerlijke jus. Oh la la wat is dit lekker!
Framboos of kaasplank
Voor het dessert is de keuze aan ons. Ruth kiest voor de kaasplank, ik ga voor de proeverij van framboos. De kaasplank van Ruth ziet er heerlijk uit, zelf ben ik meer van de zoetigheid. Ik geniet van een millefuile, marshmallow en ijs met frambozensmaak. Als afsluiter nog een afzakkertje: een dessertwijn, zoet met een frisse afdronk.
Luxe dineren voor een goede prijs
De gerechten zijn een lust voor het oog en smaken perfect, toch zijn de prijzen heel schappelijk. Voor een zesgangenmenu betaal je 55 euro (een bijpassend wijnarrangement heb je voor 36 euro). Wil je nog uitgebreider dineren? Kies dan voor een negen of 12-gangen menu.
Praktisch:
Adres Restaurant M: Gelkingestraat 58
Dinsdag t/m zaterdag van 12.00 – 22.00 uur
Reserveren via Restaurant M
Tips:
Meer leuke restaurants voor een goed diner in Groningen.
Dit zijn de beste wijn- diner arrangementen in Groningen.
Wat is jouw ervaring bij Restaurant M? Deel het hieronder.
0 reacties