4 x Indonesisch eten in Groningen

door | 20 jan 2023 | Diner, Eten en drinken

Home » Eten en drinken » 4 x Indonesisch eten in Groningen   |  tags:  lijstjes, zuiderdiep

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/maya-van-der-schuit/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Een Friezin met een vleugje Indonesisch bloed. Dat ben ik. Ik koester warme herinneringen aan familiefeestjes in Friesland met tafels vol Indonesische lekkernijen: lontong met pindasaus, lempers, pasteitjes, risolles, hete patatjes en wat al wel niet. Heer-lijk.

 

Om in Groningen ook van dat lekkere Indonesische eten te kunnen genieten, sta ik regelmatig zelf in de keuken. Voor de ingrediënten ga ik naar toko’s en ik trakteer mezelf ook wel eens op een etentje buiten de deur. De adresjes van toko’s en restaurants wil ik je niet onthouden. Daarom heb ik ze op een rij gezet. Aduh, lekker toch!

 

 

1. Toko Melati

 

Een van de gezelligste winkels van Groningen, als je het mij vraagt. En het ruikt er ook zo lekker. Je vindt Toko Melati in het centrum van Groningen. In mijn werkpauze loop ik er vaak even naartoe voor een pasteitje of een lemper. Die kun je koud meenemen of je kunt de snacks laten opwarmen. Service! Naast de Indonesische lekkernijen die er worden verkocht, is de toko een kleine Aziatische supermarkt. Van sambals en ketjaps tot Oosterse groenten en van allerlei kruiden tot speciale soorten kroepoek. Ze hebben er van alles. Toko Melati is wat mij betreft de leukste toko van de stad.

Waar? Gedempte Zuiderdiep 126-128

Indonesische toko Groningen

 

2. Toko Semarang

 

Ook op het Gedempte Zuiderdiep vind je Toko Semarang. Geen zin om te koken, wel zin in lekker eten? Dan ben je hier op de juiste plek. Wie de zaak betreedt, ziet al het lekkers al in de vitrine liggen. Ga je voor een portie daging rendang, nasi of bami goreng, ayam ketjap of toch voor een volledige rijsttafel? De keuze is reuze. Een uitkomst: Toko Semarang doet ook aan bezorgen. Je kunt op de website checken of ze ook bij jou in de buurt bezorgen. En anders kun je gewoon afhalen. En hoewel de toko klein is, kun je je bordje ook ter plekke leegeten.

Waar? Gedempte Zuiderdiep 150

 

3. Rima

 

Rima zit vlak bij mijn huis. En dat is gevaarlijk. Ik kan het vaak niet laten om op weg naar huis even binnen te stappen en een paar lempers mee te nemen. Want ik moet zeggen, zo lekker als daar eet je een lemper niet vaak. Maar ze hebben natuurlijk veel meer dan alleen lempers. Je kunt er ook andere Indonesische snacks en maaltijden halen. Rima noemt zichzelf een meeneemcentrum. Maar je kunt ook gerust een maaltijd ter plekke opeten. Binnen staat een aantal tafeltjes waar je zo kunt aanschuiven.

Waar? Oosterweg 35

Indisch afhaal Groningen

 

4. Amazing Oriental

 

Oké, eerlijk is eerlijk. Dit is niet een typisch Indonesische toko. Amazing Oriental is grote Aziatische supermarkt. Je vindt hier werkelijk van alles. Zo kun je hier de wereld aan bamisoepjes kopen, vind je hier allerlei soorten exotische groenten en koop je hier Aziatische zoetigheid. Maar ook allerlei verschillende sojasauzen en soorten ketjap. Kortom: heb je een Indonesische maaltijd op de planning staan en kun je niet alle ingrediënten in de supermarkt vinden? Ga dan hiernaartoe. Grote kans dat je vindt wat je nodig hebt. En meer. Een bezoek aan Amazing Oriental kun je gerust een uitje noemen.

Waar? Korreweg 51
 
aziatische supermarkt Groningen

 
Heb jij nog een adresje waar je lekker Indonesisch eten kunt afhalen of laten bezorgen in Groningen? Laat het me hieronder weten.

 
 
Deze blog is oorspronkelijk gepubliceerd door Maya op 24 januari 2019. Vanwege de verhuizing van Toko Semarang en het sluiten van De Omhelzing is de blog geactualiseerd door Sonja en opnieuw geplaatst op 20 januari 2023.

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This