Workshop cocktails shaken bij Donovan’s

door | 9 sep 2022 | Wat te doen, Workshop

Home » Wat te doen » Workshop » Workshop cocktails shaken bij Donovan’s   |  tags:  cocktails

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/josesmeenge/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Café Donovan’s, the place to be als je houdt van Latin en R&B muziek én als het gaat om cocktails. Om de fijne kneepjes van het cocktails maken onder de knie te krijgen, boek ik samen met een groep buurvrouwen een cocktailworkshop. Let’s shake it ladies!
 
Met een grote glimlach verwelkomt de barvrouw ons in Donovan’s. We nemen plaats aan de bar. De barvrouw neemt ons mee in haar wereld, die van cocktails. Ze bereidt al snel zo’n 150-200 cocktails op een avond. Zoveel? Als je bedenkt dat ze er maar 30 seconden (!) over doet om een cocktail te bereiden, weet je, ze is een echte pro.
 

Let’s shake

Vanavond bereiden we als groep zes verschillende cocktails. Dat klinkt erg veel, gelukkig is het een proeverij en hoeven we niet zes volledige cocktails achterover de slaan :-). Om te zorgen dat we verticaal naar huis kunnen, proeven we de verschillende cocktails door middel van pipetten.

We genieten van een eerste drankje terwijl de barvrouw ons vertelt over de beginselen (en meest gemaakte fouten) van het cocktails maken. Tanya en ik bijten het spits af en storten ons op het maken van een echte klassieker, de Mojito. Het lijkt allemaal zo makkelijk van een afstandje. Toch is er een specifieke techniek voor het kneuzen van de muntblaadjes en het mengen van de rietsuiker met de rum.
 

Cocktail workshop Groningen bij Donovan's

Cocktail: Gin Basil Smash


 
Cocktail workshop Groningen bij Donovan's

Cocktail: Mojito


 
De ene cocktail na de andere wordt bereid achter de bar. Zo genieten we van Pornstar Martini, die mij direct doet denken aan een heerlijk zomers Solero ijsje. Verder komen op de bar een Gin Basil Smash, de ultieme klassiekers Cosmopolitan en Pina Colada en een Long Island ice tea voorbij.
 
Cocktail workshop Groningen bij Donovan's

Cocktail: Long Island ice tea


 
Cocktail workshop Groningen bij Donovan's

Cocktail: Pornstar Martini


 

Met de voetjes van de vloer

Na al die cocktails hebben we allemaal wel zin om dansjes te doen. Rond een uur of half 11 loopt de kroeg lekker vol. Al snel staan we met z’n allen op de dansvloer en genieten we van lekkere R&B en Latin deuntjes. Natuurlijk onder het genot van ieders favoriete cocktail.
 
Cocktail workshop Groningen bij Donovan's
 
Praktisch:
Adres Donovan’s: Peperstraat 15 Groningen
 
Tip:
Nog niet uitgedronken? Meer cocktails drink je op deze toffe locaties in Groningen.

 

Wat is jouw favoriete cocktail bij Donovan’s? Laat het me hieronder weten in een opmerking.
 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This