Uitgaan in Groningen: dansen in de vroege avonduren bij De Microclub

door | 17 mrt 2019 | Evenementen, Muziek, Uitgaan, Wat te doen

Home » Wat te doen » Uitgaan » Uitgaan in Groningen: dansen in de vroege avonduren bij De Microclub   |  tags:  dansen, muziek

 

Met de vroege avonduren bedoel ik ook écht de vroege avonduren. De Microclub is namelijk geen clubnacht, maar een clubavond. Dat betekent dat je lekker kunt dansen op housemuziek en dat je rond middernacht weer huiswaarts keert. Geen brakke zondag, geen slaaptekort en wel een feestje gepakt. Op zaterdag 6 april komt De Microclub voor de tweede keer naar Groningen.

Kijk, ik ben geen 18 meer. ‘Vroeger’ vond ik het heerlijk om elk weekend in de club te dansen tot in de ochtenduren. En het liefst daarna nog even ergens nazitten. Ik ben heus nog weleens in het nachtleven te vinden. Ik vind het heerlijk om te dansen op elektronische muziek en met de dj op muzikaal avontuur te gaan. Maar uitgaan in Groningen doe ik niet vaak meer. Want ja, die kater wordt naarmate ik ouder word steeds erger. En eerlijk gezegd hecht ik tegenwoordig veel waarde aan mijn nachtrust. De Microclub komt voor mij daarom als geroepen.

Uitgaan Groningen: dansfeest De Microclub, foto Chiel Eijt - Thephotocrew.com

Microclubben: een nieuwe vorm van uitgaan in Groningen

Microclubben is dansen voor 23+’ers op de vroege avond. Een idee dat mij enorm aanspreekt. Met een drankje in de hand dansen op housemuziek. En dan niet midden in de nacht, maar tot uiterlijk middernacht. Want dan is de Microclub afgelopen. Je kunt om 00.30 uur dus in bed liggen, gepoetste tanden en wel. Volgens mij is er geen ander dansfeest in Groningen dat het zo aanpakt, in ieder geval niet voor feestgangers vanaf 23 jaar.

Uitgaan Groningen: dansfeest De Microclub, foto Tilburg - Smederij

De Microclub keert terug naar Stad

De Microclub reist het hele land door. Na een succesvolle eerste editie keert het dansfeest op 6 april terug naar Groningen. Ook deze keer is De Puddingfabriek het decor voor De Microclub. Op de line-up staan Microclub Melodies en Gerbert Vos. Zij draaien muziek in de genres house en techhouse. Zin om een avond te dansen in Groningen en heb je geen zin om te wachten tot na middernacht? Dan is De Microclub je go-to feest.

 

Win kaarten

I Go Groningen mag twee keer twee kaarten weggeven voor De Microclub. Kans maken? Houd de I Go Groningen-Facebookpagina in de gaten voor de winactie.

 

Praktisch:

  • De Microclub is op zaterdag 6 april, van 20.00 tot 00.00 uur
  • Het dansfeest vindt plaats in De Puddingfabriek, Viaductstraat 3 in Groningen
  • De leeftijdsgrens voor De Microclub is 23+
  • Kaarten koop je online en kosten € 12,-
  • Met een ticket moet je vóór 22.00 uur binnen zijn, dus kom op tijd
  • De eerste 50 dansers krijgen een speciaal drankje van het huis

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This