7 kilometer dansen in club OOST

door | 9 apr 2019 | Uitgaan, Wat te doen

Home » Wat te doen » Uitgaan » 7 kilometer dansen in club OOST   |  tags:  Oosterstraat, dansen

 

Een donkere ruimte, een gewaagde programmering, een geweldig geluidsysteem en niet te veel toeters en bellen. Dat zijn wat mij betreft de belangrijkste ingrediënten voor een goede nachtclub. OOST in de Oosterstraat is een tent die aan de vier criteria voldoet. Onlangs draaide grootheid Seth Troxler er. Je snapt ‘t: ik ging een nachtje dansen.

 

Seth Troxler is niet de eerste de beste dj. Hij heeft zijn sporen ruimschoots verdiend. De Amerikaan vliegt elk weekend de wereld over om te draaien in bekende clubs en op grote festivals. Best bijzonder dus dat-ie Groningen aandoet. Al is het niet de eerste keer dat hij in Stad draait, twee keer was hij te gast bij Paradigm. Maar OOST is anders: kleiner, intiemer. Zo tof dat Troxler naar de club in de Oosterstraat komt.

 

Rij voor de deur

Dat het druk zou worden, daar had ik al wel op gerekend. Samen met een groepje vrienden kom ik om 23.45 uur bij OOST aan, de deuren van de club openen op 00.00 uur. We zijn niet de enigen die vroeg zijn: er staat een rij voor de deur. Met z’n allen wachten we geduldig tot het middernacht is en we naar binnen mogen.

Clubs Groningen: Club OOST, uitgaan tip

Sfeervolle club

Eenmaal binnen hangen we onze jassen op bij de garderobe en gaan we de club binnen. Je zou het misschien niet verwachten van een nachtclub, maar OOST ademt sfeer. Als je goed kijkt zie je aan de wand grote bakken met planten hangen. Aan de zijkant van de dansvloer zijn verhogingen waarop je kunt dansen. Over de aankleding en indeling van de club is goed nagedacht.

 

OOST omarmt Troxler

De Amsterdamse dj Carlos Valdes opent tot 02.30 uur. En dat doet-ie goed. Zijn set is energiek en dansbaar: hij houdt zich absoluut niet in voor Troxler. Als de openingsset erop zit, begint de zaal te joelen. Troxler verschijnt achter de dj-booth en neemt de draaitafels over. Hij draait tof, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik niet omver word geblazen door zijn platenkeuze. Misschien toch iets te hoge verwachtingen. Het is wel fantastisch om te zien hoe het publiek op de dansvloer Troxler omarmt.

Clubs Groningen: Club OOST, uitgaan tip

‘Seth is zo vet!!’

Na zo’n vier uren dansen gaan mijn vriend en ik naar huis. Eenmaal thuis geeft mijn stappenteller een kleine 11.000 stappen aan, ik heb 7 kilometer aan danspassen gezet. Als ik de volgende ochtend met een kleine kater wakker word, zie ik een appje van mede-I Go Groningen-blogger Albertha op m’n telefoon: ‘Ik hoor dat jullie al weg zijn. WHY? Seth is zo vet!!’ Ik ben weer eens te vroeg naar huis gegaan. Het was een toffe avond in een geweldige club. Groningen mag trots zijn op een plek als OOST.

 

Praktisch:
– Je vindt OOST aan de Oosterstraat 13A
– OOST is geopend op vrijdag en zaterdag vanaf 00.00 uur
– OOST werkt in de meeste gevallen alleen met deurverkoop, als vanouds in de rij staan dus
– Op sommige avonden is de entree gratis als je je van tevoren aanmeldt via het evenement op Facebook
– Meer info zoals de programmering vind je op de OOST-Facebookpagina

 

Wat is jouw favoriete uitgaansplek in Stad? Laat het me weten in reactie onder dit bericht.

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This