Solexavontuur: Groningse landschappen vanuit een andere hoek

door | 26 dec 2018 | Actief, Toeren en ontdekken, Wat te doen

Home » Wat te doen » Toeren en ontdekken » Solexavontuur: Groningse landschappen vanuit een andere hoek   |  tags: 

 

Misty

“Welkom, de solexen staan voor jullie klaar! Trek een lange leren jas aan en aantrappen maar!”

Solexen is compleet onbekend terrein voor mij. Heel eerlijk: ik dacht dat een solex een Pokémon was. Gelukkig heb ik het mis. In tegenstelling tot een slapende Snorlax, tuft deze bad-boy met een snelheid van ongeveer 25 kilometer per uur door Groningens mooiste landschappen. Zo zag ik allerlei dingen die ik met een auto gemist zou hebben.

Solex rijden Groningen

Het is 10 uur wanneer we aankomen bij het startpunt van de solex-tour, bij Pitch & Putt Groningen. De zon komt al mooi door de wolken heen. Het belooft een schitterende dag te worden. Eigenaresse Bianca komt enthousiast naar me toe. ‘Lust je een stuk appeltaart? Ik ben net jarig geweest en dat wil ik nog even met jullie vieren.’

 

Op de solex

Na een goeie bak koffie en een heerlijke punt appeltaart is het moment aangebroken: de solex-outfit mag aan. Dikke lol natuurlijk… want om je medemens in een lange zwarte leren jas te zien…tja laten we zeggen: iedereen komt meteen goed in de jarenzestigstemming. Ietwat risqué en absoluut fotogeniek! Na een korte veiligheidsinstructie en wat andere tips pruttelen de eerste solex-bestuurders over een fietspad om even warm te draaien. Een behoorlijk komisch tafereel, al die grote-mensen met een heel erg opvallende outfit. Ik zet mijn zonnebril op en tuf lekker met ze mee.

Solex rijden Groningen - activiteiten voor groepen

 

Solextour Groningen

Aan een stuk rijden we zo’n twee uur door onze eigen regio, begeleid door een voorrijder met een ‘bezemwagen’. In het geval van pech hebben we meteen vervangend vervoer. Wat mij meteen een veilig gevoel geeft. Voorbijgangers die gezellig zwaaien, veel verlaten weggetjes, mooie Groningse dorpen, een koe die lekker graast in de vrije wei en natuurlijk die Grunneger tractor die voorbijrijdt. Heerlijk met zo’n zonnetje.  Ondertussen vermaken de mannen in de groep zich prima, al racend tegen elkaar. Fantastisch toeren, kletsen, grapjes maken en gelijktijdig genieten van de natuur.

Ik realiseer me dat je met de solex  op plekken komt waar je met de auto nooit zal komen. Zo toeren we over bruggen, kronkelende weggetjes, langs natuurgebieden en maken we een pitstop bij een lokaal café. Helemaal in de ambiance van de jaren zestig ploegen we heerlijk door de Groningse landschappen. Toch wel handig, zo’n solex. In één woord: aanrader!

 

Praktische info:

 

Solex rijden Groningen - tour naar de molen Solex rijden Groningen - tour activiteiten voor een leuk dagje uit Solex rijden Groningen - pechservice

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

MISTY PATHUIS

EMMA POSTHUMUS

ALBERTHA BLOEMHOFF

DANA COERTS

JOUKJE VAN HEUKELEM

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This