Ploatje hier, ploatje doar: een tattoo als goed voornemen voor 2019

door | 1 jan 2019 | Wat te doen

Home » Wat te doen » Ploatje hier, ploatje doar: een tattoo als goed voornemen voor 2019   |  tags:  tattoo, tattooshop

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/maya-van-der-schuit/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Och, man. Ik weet het nog goed. Alleen al voor het maken van een afspraak deed ik het in m’n broek. Ik wilde er al zo lang eentje laten zetten, maar ik had er nooit de ballen voor. Totdat ik in de zomer van 2012 met lood in de schoenen toch maar naar de tattooshop ging. De rest is geschiedenis. Inmiddels prijken er een stuk of tien tattoos op m’n lichaam.

Ik ben niet iemand die vindt dat tatoeages altijd een betekenis moeten hebben. Ik vind ze gewoon mooi. En onder het mom van goede voornemens: in het voorjaar ben ik van plan mijn rechterbovenarm vol te laten zetten. Heb jij ook het goede voornemen in 2019 een tattoo te laten zetten? Of heb je wat inspiratie nodig? Dan help ik je een handje. Ik heb een lijstje opgesteld (in willekeurige volgorde) van tattooshops waar je terecht kunt voor een prachtig permanent plakplaatje.

 

Monsieur Bonne Femme

Een tatoeëerder en illustrator met een bijzonder mooie stijl: dat is Fabiona Bazuin. In het voorjaar van 2018 opende ze haar eigen shop in Groningen. Bij Monsieur Bonne Femme krijg je een tattoo die enig in z’n soort is. Fabiona ontwerpt alle tattoo’s die ze zet zelf. Op mijn rechteronderarm zette ze een grote plaat vol bloemen. Ook m’n bovenarm wil ik graag door haar laten doen. Het is duidelijk: ik ben groot fan van haar werk. En ik ben niet de enige. Ze zit bomvol. Fabiona heeft pas vanaf maart weer plek in haar agenda. Tot die tijd kun je je vergapen aan de kunstwerken die ze tatoeëert.

Waar? Verlengde Hereweg 9
Instagram: @fabiona_bazuin

tattoo shop Groningen Fabiona Bazuin Tattoo shop Groningen monsieur bonne femme

Da Tonk

In de lijst tattooshops in Groningen, mag Da Tonk niet ontbreken. De shop zit al ruim 25 jaar in de stad. Het is er gezellig en je kijkt er je ogen uit. In de kleine en knusse studio vind je aan de wanden allerlei bijzonderheden. Van houten maskers tot ingelijste tekeningen en afbeeldingen van Maria. Je kunt Da Tonk ook wel een klein museum noemen. Ik ben er een aantal jaren geleden een keer getatoeëerd door Ben. Een echte vakman die inmiddels een eigen privéstudio heeft in hartje Stad. Die is op afspraak open. Daarnaast ben ik er door eigenaar en naamgever Ton getatoeëerd. Hij zette mijn moeders handtekening op mijn rechterarm. Een tattoo die ik koester.

Waar? Nieuwe Boteringestraat 92
Facebook: @datonktattoo

tatoeage groningen - da tonk tattooshop groningen - da tonk

Smooth Sailing

Een heel relaxte shop van een net zo relaxte eigenaar. Paul is een superaardige vent die rustig de tijd voor je neemt. Wil je een plaatje van het internet? Dat zet-ie. Liever iets door hem laten ontwerpen? Doet-ie ook. Hij is gespecialiseerd in de ‘old school’-stijl: dikke zwarte lijnen en veel kleuren. Ik houd ervan. In de shop schitteren schetsen en tekeningen aan de muur. Op de achtergrond klinkt doorgaans alternatieve muziek. Paul zette mijn allereerste tattoo op mijn linkervoet. Ja, die ene waarvoor ik zo vreselijk nerveus was. Nou, ik spreek uit ervaring als ik zeg dat Paul ervoor zorgt dat je heel kalm op de bank ligt of zit.

Waar? Gelkingestraat 35
Instagram: @paulsmoothsailingtattoo

groningen tattoo shops smooth sailing tattoo groningen

Tainted Love

Getatoeëerd worden door Crunch in zijn shop is een bijzondere ervaring, op z’n zachtst gezegd. Als je er klaar voor zit, pompt de muziek door de speakers. Het volume gaat omhoog. Tijdens mijn tattoosessie klonk er Franse metalrap uit de luidsprekers, of iets in die trant. Je hebt er trouwens niet alleen iets om naar te luisteren. Er is ook genoeg om naar te kijken. Allerlei schedels en opgezette dieren bijvoorbeeld. Alles bij elkaar zorgt voor een sfeer die past bij de van oorsprong Franse tatoeëerder. Een opvallende verschijning die mooie tattoos zet. Zo zette hij de matching tattoo van mijn vriend en mij: Walter White (ja, die van de serie Breaking Bad). Ik zei toch al dat al die tattoos wat mij betreft niet per se een betekenis hoeven te hebben 😉

Waar? Gedempte Zuiderdiep 105
Facebook: Crunch Decool

tattoo shop zuiderdiep groningen - tainted love

 

Goed, dit zijn natuurlijk lang niet alle tattooshops in de stad Groningen. Ik heb alleen die op een rij gezet waarbij ik zelf goede ervaringen heb gehad. Grote kans dat er shops in het lijstje ontbreken die volgens anderen het noemen waard zijn.

Welke tattooshop hoort volgens jou in dit lijstje?

Tattoeage Bloemen door Fabiona van Monsieur Bonne Femme

Bloemen door Fabiona van Monsieur Bonne Femme

Geometrische tattoo - Tattoo Ben, Groningen

Geometrische vormen op Martins onderarm gezet door Tattoo Ben, net zoals het labyrint op mijn onderarm

Tattoo door Crunch van Tainted Love tattooshop Groningen

Walter White aka Heisenberg gezet door Crunch van Tainted Love

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This