Tutten en teuten in Lak it: de do it yourself nagelstudio in Groningen

door | 11 sep 2020 | Creatief, Wat te doen

Home » Wat te doen » Creatief » Tutten en teuten in Lak it: de do it yourself nagelstudio in Groningen   |  tags:  Oosterstraat

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/ingrid-lindeboom/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Gellak en nailart is hot! Maar gellak laten aanbrengen in een nagelstudio is een feestje, maar niet goedkoop. Na ongeveer 3 á 4 weken is de uitgroei niet om aan te zien en heb je een nieuw lakje nodig. Dat tikt wel aan, als je bedenkt dat je voor een single colour zo’n € 35,- betaalt. Lak-it is de oplossing voor dit dure onderhoud. Bij deze do it yourself-nagelsalon kan je het zo duur maken als je zelf wil.
 
Nagelstudio Groningen: gelnagels bij DIY nagelsalon Lak it
 
Nagelstudio Groningen: gelnagels bij DIY nagelsalon Lak it
 

Lak-avontuur in een suikerspinwalhalla

Bij binnenkomst komt eigenaresse Sarah meteen aanlopen en begroet mij vriendelijk. In de suikerspinwalhalla wijst ze mij direct een tafel toe, hier liggen alle attributen voor mijn lak-avontuur al klaar. Inclusief handleiding die je, mits je goed leest, feilloos door alle lak-acties heen leidt. Kom je er toch niet helemaal uit, dan helpt Sarah of een van haar collega’s je graag. Ik start met het downloaden van twee apps: een voor de kleur en de ander voor de nagelprinter. Met de nagelprinter kun je, a la nailart, een patroon of afbeelding op je nagel laten printen. Hoe tof!
 
Nagelstudio Groningen: gelnagels bij DIY nagelsalon Lak it
 
Nagelstudio Groningen: gelnagels bij DIY nagelsalon Lak it
 

Glitters, steentjes en flakes

Ik zit met mezelf helemaal in m’n nagelstylist rol: nageltjes schoon, nagelriemen naar achteren, nog even vijlen. Ondertussen spiek ik al even in de kleurenapp en scroll ik door de printjes. Je kan van tevoren kiezen uit drie verschillende pakketten: gellak only, gellak + twee prints of de basis voor als je je nagels alleen wilt pimpen. Het gekozen pakket kan je vervolgens uitbreiden met meer nagelprints of toppings. Ik ga voor gellak + twee prints. Even heb ik keuzestress: kleur? print? toppings? De keuze is echt reuze. Uiteindelijk geeft een eigen gekozen afbeelding via Pinterest de doorslag en pas ik de kleur eropaan. Ik laat de glitters, steentjes, flakes en folie voor deze keer even achterwege.

In het mandje op tafel vind ik vijf kleurpennen. De app vertelt mij hoeveel kleur ik van elke kleurpen moet gebruiken, vervolgens mix ik ze met m’n roze kwast door elkaar. Groeeeen!
 
Nagelstudio Groningen: gelnagels bij DIY nagelsalon Lak it
 
Nagelstudio Groningen: gelnagels bij DIY nagelsalon Lak it
 

Teuten en lakken zonder eindtijd

Tijd om te lakken! Over tijd gesproken: ik check even hoelang ik nog heb, want ik zit hier alweer een uur. Sarah stelt me gerust: er is geen eindtijd. Ik begin met de base coat, houd mijn nagels 30 sec. onder de UV lamp en breng vervolgens de eerste groene laag aan. Deze moet 60 seconden onder de lamp. En nog een laagje! Sarah is super tevreden over mijn laktechniek. Inmiddels zijn de tafels naast mij ook bezet met gezellige lakmeiden. We teuten wat over de kleuren en printjes.
 
Nagelstudio Groningen: gelnagels bij DIY nagelsalon Lak it
 

Lakken en happen

Ik houd twee nagels blanco voor de nailprint. Omdat niet elke afbeelding geschikt is voor de printer helpt Sarah mij even met een test op een nepnagel. Wauw, boven verwachting goed gelukt. Hup, nu mijn vinger in de printer, de printer via de app instellen en printen maar.
 
Nagelstudio Groningen: gelnagels bij DIY nagelsalon Lak it
 
Tadaaa! Het blauwe goedje beschermt je huid tegen de inkt, dit haal je na het printen heel gemakkelijk van je vinger. Sarah laat weten dat wanneer de inkt toch op je vinger komt, je het met een beetje zeep zo verwijdert. Holymoly, ik zit inmiddels al 2,5 uur in de salon en val bijna om van de honger. Gelukkig kan je bij Lak-it ook een simpele lunch bestellen, zoals een tosti of een wrap. Met een gevulde maag lak ik er een eind aan en loop ik helemaal trots en enthousiast de salon uit.
 
Praktisch:
Hier vind je Lak-it: Oosterstraat 21
Maak hier een afspraak
Wat kost dat?
Gellak only € 17,50
Gellak + 2 prints € 19,95
Basis € 8,75
 
Zit je inmiddels al op de website om een tafel te boeken bij Lak-it? Ik ben heel benieuwd naar jouw creatie. Deel je ervaring hieronder of plaats je foto op Instagram en tag @igogroningen!

 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This