Leuk dagje uit? Probeer eens Pitch en Putt Golf in Groningen

door | 20 dec 2018 | Actief, Wat te doen

Home » Wat te doen » Actief » Leuk dagje uit? Probeer eens Pitch en Putt Golf in Groningen   |  tags: 

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/misty-pathuis/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Ik moet eerlijk bekennen… Ik dacht dat golf een saaie en elitaire sport was. Mannen in polo’s en ruitjesbroeken, clubhuizen met té dure drankjes, je weet wel. Niet iets waar ik met mijn afgetrapte sneakers zo snel tussen zou passen. Toch is mijn mening na een bezoekje bij Pitch & Putt Groningen behoorlijk bijgesteld.

 

Wat is Pitch & Putt Golf?

Pitch & Putt is een laagdrempelige variant van het gewone golf. Net zoals bij z’n grote broer heb je bij Pitch & Putt een golfbaan met greens en bunkers. Ook zijn de clubs en golfballen hetzelfde. Het grote verschil zit ‘m in de afstanden van de holes.

Bij Pitch & Putt Golf zijn de afstanden tussen de holes veel kleiner, waardoor je slechts twee clubs nodig hebt: de pitching wedge en de putter. Je sjouwt dus niet een hele tas vol clubs mee. Maar het doel van beide sporten blijft hetzelfde: de bal moet in het gaatje!

Hieronder een uitleg over wat basis-golftermen:

Professionele golfterminologie

Bunker Grappig obstakel gevuld met zand.
 

Fore

Een fore is een ‘flying object returning to earth’. Met andere woorden, wanneer iemand ‘Fore’ roept, duik dan snel weg. De kans is namelijk groot dat er een golfbal jouw kant op komt. Dit zijn geen zachte balletjes. Spannend!
 

Green

Niet het gras dat je kan roken. Maar desondanks moet je te allen tijde lief blijven voor dit stukje groen. De ‘green’ is het kortgemaaide stukje gras waar je de golfbal heen wilt slaan en dat gras is ontzettend kwetsbaar. In de ‘green’ gebruik je altijd een putter.
Hole Het gat waar de golfbal in moet.
Hole-in-one Iets wat niemand lukt. In één keer de golfbal in de hole slaan.
Provisionele Bal Een extra bal die je nodig hebt wanneer je met mij speelt. Lees: reservebal.
 

Tee

De tee is het kunststof pinnetje waarop je de golfbal plaatst. Leuk feitje: vroeger werden zelfs schapenkeutels gebruikt als tee. Yay voor kunststof!

 

Eerste keer Pitch & Putt

Ik kom net kijken in de wereld van golf, dus heb ik nog wel wat vragen. Moet ik niet eerst lid worden om te spelen? En waar haal ik de golfclubs vandaan? Gelukkig word ik al snel gerustgesteld: ‘als je geen golfclub hebt, leen je er gewoon een bij de balie, kom maar mee!’

Verder hoef ik niet lid te worden van een club of te investeren in golfclubs, noch moet ik een ruitjesbroek aan. Ook ik, talentloos met vertrapte sneakers, word gewoon hartelijk verwelkomd op de Groningse pitch & putt-baan. Dat scheelt. Nu kan het echte werk beginnen.
 
Dagje uit Groningen? Pitch en Putt Groningen: golf activiteiten
 

Let the game begin!

‘Heb je eerder golf gespeeld?’

Na even denken weet ik het. Ik heb wel één keer minigolf gespeeld, maar laten we zeggen dat het geen succes was. Ik wil niet zeggen dat ik enorm fanatiek ben, maar soms had ik de neiging om harder te slaan dan de bedoeling was. Overigens was ik ook niet te beroerd om de bal een extra zetje in de juiste richting te geven als niemand keek…

Gelukkig hoeft mijn voet niet te pas te komen bij pitch & putt. Na een korte instructie weet ik:

  1. Fanatiek heen en weer swingen heeft weinig zin.
  2. De golfbal met je voeten in de hole rollen is eigenlijk niet de bedoeling.
  3. Foutloos golfen begint met een goede grip in de juiste stand.
  4. Gebruik de ‘pitching wedge’ (de golfclub die op een muzikale noot lijkt) voor lange afstanden en gebruik de ‘putter’ (de platte golfclub) voor korte afstanden.
  5. Pitch & Putt Golf is helemaal geen duffe sport.

 

Saai en duf?

Hoezo saaie, elitaire sport? Na een paar keer zelf ‘fore’ over de baan geschreeuwd te hebben, wordt het me duidelijk: dit is eigenlijk helemaal niet saai. In tegenstelling, dit is eigenlijk superleuk. Heerlijk balletjes slaan in de buitenlucht. Een beetje een competitief spelletje zonder te veel poespas. En voor dat tientje hoef je het ook niet te laten. Voor 12,50 mag je materiaal lenen, krijg je een instructie en mag je 9 holes spelen. Na afloop kan je heerlijk nagenieten op het terras of in het café met drankjes voor een zacht prijsje. Tof!
 
Pitch en Putt Groningen: leuke activiteiten in Groningen
 

Pitch & Putt afterthoughts

Pitch & Putt Groningen is dynamisch en tof en kan zonder enkele voorkennis gespeeld worden. Van familie-uitje tot bedrijfsuitje en van mannendag tot eerste dates: iedereen is hier welkom om kennis te maken met diverse golfvormen. Al met al vind ik het een perfecte activiteit voor een date, vriendenuitje of gewoon als je de pest hebt aan je schoonmoeder: ‘FORE’!
 
Ook eens pitch en putten in Groningen? Wij hebben voor jou een tof pitch en putt arrangement in combinatie met het toeren op een e-chopper.

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This