Guilty pleasure: Ikea Groningen

door | 10 sep 2019 | Shoppen, Wonen

Home » Shoppen » Wonen » Guilty pleasure: Ikea Groningen   |  tags:  kindvriendelijk

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/sona-stel/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Ik kom er altijd met meer spullen vandaan dan dat ik op mijn lijstje had staan. Maar hé, het zijn vrijwel altijd ontzettend praktische spullen dus dan mag het. Toch?

Ik heb een fluitketel nodig en plan daarom een bezoekje aan de Ikea. En om volledig in de Ikea-het-iszo-druk-ervaring op te gaan, neem ik al mijn kinderen en ouders mee (vier in totaal). Want zo hoort het toch? Een echt Ikea-uitstapje is pas compleet als je met het hele gezin in colonne door de winkel stiefelt.
 
IKEA Groningen - leukste winkels Groningen blog locals
 
Dit keer is zelfs Teije van vier zo dapper dat hij Småland voorbijloopt en mee de winkel ingaat. Prima, opa en oma zijn er toch ook bij om hem in de gaten te houden. Toch is het niet de fluitketel die hem bezighoudt. Teije verheugt zich op het softijsje. ‘Dat is hier zo lekker.’ Gelukkig neemt hij ons ook werk uit handen: hij vindt het erg leuk om de ijsmachine zelf te bedienen. En ook de liften bedient hij met plezier.

 

Inspiratie alstublieft

Ik wil wat ideeën opdoen voor een vt-wonen-waardige make-over van mijn huis. Een salontafel, bedlampjes, opbergbakken voor het kinderspeelgoed etc. Oma probeert mij af en toe te helpen met advies. Opa sluit zich stilzwijgend aan bij onze route.

 

Ik twijfel en combineer naar hartenlust

Na anderhalf uur op de bovenverdieping komen we bij het restaurant. Een fijne en slimme tussenstop voordat je naar de benedenverdieping gaat om verder te winkelen. We eten onze menu’s aan de tafel rondom de speelplek. Hier vermaken de kinderen zich met spelletjes en elkaar. Af en toe happen de kinderen een vorkje mee. Dan nog een kopje koffie verkeerd en thee, altijd prima hier én gratis voor Family-pashouders. En als echte Grunnigers vinden we het natuurlijk geweldig dat we nog eens gratis kunnen navullen. Teije brengt het servies stoer naar de loopband en ik haal muntjes voor de ijsjes. ‘Ik wil zelf de ijsjes tappen!’ Met de ijsjes in de hand houden ze het nog even vol in de winkel, maar het moet niet meer lang duren. Het is bijna bedtijd.

Met plezier springen we op de rolbaan naar beneden. We gaan nu wat sneller door de benedenverdieping. We bekijken nog even de stapelbedden en overwegen deze voor zowel bij opa en oma thuis als bij onszelf. Teije vindt het de laatste maanden niet fijn om alleen te slapen. Misschien vindt hij het fijn om samen met zijn zusje op een kamer te slapen, zoals ik vroeger zelf ook fijn vond.

We gaan weg met ons buikje gevuld, een rits aan batterijen, lampjes, gebaksbordjes, opbergbakjes en… de fluitketel waar ik voor kwam. ’s Avonds lig ik bekaf op de bank, om de overkill aan prikkels te verwerken.

 

Praktisch:

  • Parkeren: je kunt hier goed en gratis parkeren rondom en onder de Ikea (overdekt en open plekken).
  • Plundra: actieweken van de Ikea
  • Kerstboom actie; 20 euro betalen en je gaat met een cadeaubon (let op: kort besteedbaar) en een kerstboom terug naar huis
  • Er zijn aanhangwagens en bakfietsen te huur om je spullen te vervoeren

 

Update:

Ikea Groningen opent in september 2019 als eerste van alle vestigingen een vernieuwde indeling, waar naar eigen zeggen ‘vanuit de hele wereld naar wordt gekeken.’ Dat moet ik ook zien. De winkel heeft onder andere een nieuwe indeling met meer sfeerkamers en verlaagde plafonds. Ikea weet mij door de veranderingen heel slim nóg langer te verleiden de winkelroute te volgen. Oude vertrouwde sluiproutes zijn niet meer terug te vinden. Doordat ik het gevoel heb anders iets te missen, sleep ik mijn kroost de hele winkel door en kom met nóg vollere tassen weer thuis. De buren zien me aankomen ;-).
 
Vernieuwde IKEA Groningen- meer sfeerkamers en andere indeling
 
Tips:
Lees ook de 8 leukste woonwinkels in Groningen centrum.
 

Wat is jouw beste excuus om te shoppen bij Ikea in Groningen? Laat het mij hieronder weten.

 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This