Groningen Store: VVV en toffe cadeauwinkel in één

door | 7 feb 2020 | Over Groningen, Shoppen, Typisch Groningen, Vrijetijd

Home » Shoppen » Groningen Store: VVV en toffe cadeauwinkel in één   |  tags:  Forum Groningen

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/josesmeenge/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Met de komst van het nieuwe Forum krijgt ook het VVV kantoor een nieuw onderkomen. En wel in de vorm een supertoffe cadeauwinkel. Naast informatie over de stad kun je hier terecht voor allerlei leuke souvenirs. In Groningen Store ga ik op ontdekkingstocht naar een typisch Gronings cadeautje.

Je vindt Groningen Store op de begane grond van het Forum. Het is wat mij betreft de ideale vervanging van het tijdelijke VVV-pand op de Grote Markt. Met de opening van de nieuwe winkel heeft het assortiment een flinke make-over gekregen.

Hoe drink jij jouw koffie?

Ik kom binnen en zie meteen leuke mokken staan. Die moet ik hebben. Dan hoef ik nooit meer iemand te vragen hoe hij of zij de koffie drinkt. De mok is bedrukt met teksten als ‘zwart’, ‘melk en suiker’, ‘met suiker’ en de grappigste ‘ik hoef niks’. Als theeliefhebber ben ik meteen fan van de variant ‘doe mij maar thee’. Die komt op mijn verjaardag lijstje. Ook erg geschikt voor op kantoor, scheelt een hoop denkwerk bij de koffieautomaat :-).
 

VVV Groningen: Groningen Store is een cadeauwinkel met souvenirs
 

Houten Martinitoren

De Martinitoren kan natuurlijk niet ontbreken in het assortiment. Al struinend door de winkel zie ik de mooie houten Martinitoren van Binthout al hangen in mijn keuken. Deze houten torens worden gemaakt van 100% FSC-hout en hebben een stoere uitstraling. Ga jij meer voor een beetje kitsch? Kies dan een  kaars in de vorm van de Martinitoren (of bestel de kaars online bij Bol.com).
 

VVV Groningen: Groningen Store is een cadeauwinkel met souvenirs
 

Kaarten, stadswandelingen en kitsch souvenirs

Groningen Store heeft een uitgebreid assortiment over Stad en Ommeland. Zo kun je hier terecht voor verschillende stadwandelingen, fietskaarten en wandelroutes. Er liggen gigantisch veel boeken over Groningen. Het boek ‘Wadapatja’ (ook online te koop bij Bol.com) springt meteen in het oog. In dit boek worden 101 Groninger tradities, gebruiken en (eigen) aardigheden van de provincie beschreven. Een goed cadeau voor een nieuwe Stadjer of student en perfect als souvenir na je bezoek aan Groningen. Ik ben fan van de kalender met Groningse recepten: eindelijk een goed recept voor eierballen. Uiteraard vind je bij de VVV ook traditionele souvenirs zoals sleutelhangers met klompjes, houten tulpen en molens.
 

Groningse kleding

Natuurlijk bevalt het assortiment Groningse kledij. Leuke tip voor een kraamcadeau: een romper met ‘jonkje’, ‘wichtje’ of ‘lutje’ erop. Van de T-shirts met #konminder erop krijg ik een grote glimlach op mijn gezicht. Heerlijk die Groningse nuchterheid. Ook de paraplu heeft een boodschap met een knipoog. Hierop staat de naar mijn mening fantastisch dubbelzinnige tekst ‘Droge Groninger’.
 

VVV Groningen: Groningen Store is een cadeauwinkel met souvenirs
 

Lekkernijen uit de regio

Als liefhebber van eten en drinken sta ik natuurlijk even stil bij al het heerlijks in de Groningen Store. Van Martinus bier tot Knol’s Koek. Zo kun je een heerlijk pakketje samenstellen voor vriend en familie, of gewoon lekker voor jezelf. Ik scoor meteen even een ‘Peerd IPA’ van Brouwerij Martinus voor een jarige vriend.

 

VVV Groningen: Groningen Store is een cadeauwinkel met souvenirs
 

Praktisch:
Adres Groningen Store: Nieuwe Markt 1 (Forum Groningen)

Openingstijden:
Ma – di – woe 09.00 – 18.00 uur
Do 09.00 – 20.00 uur
Vrij 09.00 – 19.00 uur
Zat 09.30 – 18.00 uur
Zon 12.00 – 17.00 uur
 

Tips:
Geen zin op de deur uit te gaan? Koop deze leuke souvenirs lekker makkelijk online bij Bol.com:
 


 

Voor welk souvenir bezoek jij binnenkort Groningen Store?
 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This