Speelgoedwinkel Groningen nr. 1: ASBRAN

door | 6 nov 2020 | Shoppen, Vrijetijd

Home » Shoppen » Vrijetijd » Speelgoedwinkel Groningen nr. 1: ASBRAN   |  tags:  kindvriendelijk

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/sona-stel/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Iets waar ik mij al in de zomer al op kan verheugen. De maand november is een guilty pleasure voor mij. De rest van het jaar houd ik mij in, maar met inkopen voor de decembermaand ga ik helemaal los. Vandaag verwen ik mezelf (en uiteindelijk de kinderen) met een bezoek aan ASBRAN in de Kleine Peperstraat. Mijn favoriete speelgoedwinkel met educatief en houten speelgoed in Groningen.

De winkelmedewerkster opent de winkel pas net en sleept nog met borden, maar ik stap vast gretig binnen. Ik kan niet wachten om te snuffelen tussen het mooie speelgoed. Het fijne van deze winkel is dat het allemaal verantwoord spul is. Omdat mijn dochter van tutten houdt, besluit ik dit jaar een make-up setje te geven. Maar dan natuurlijk wel graag zonder giftige stoffen. Ook de plaktattoos voor mijn zoon moeten wel oké zijn. Daarom ga ik naar ASBRAN.

 

Als een kind in een snoepwinkel

De winkel voelt gezellig druk. Elke meter is ingericht met kasten vol speelgoed. Mijn ogen gaan via een complete collectie Schleich paardjes naar een rek vol kindersierraden naar de meest prachtige verkleedkleren. Aan het plafond hangen kleurrijke mobielen. Ik neem alle tijd om lekker rond te kijken en doe gerust een kwartier of langer over één stap 😉 En ik ben niet de enige. Een man en vrouw staan op dezelfde manier de serie van Schleich te bewonderen ‘Ja, ik snap wel hoor dat je daar de hele serie van wilt verzamelen‘. zegt de man tegen zijn vrouw.
 
Speelgoedwinkel Groningen: Asbran
 

Stapelen

Met in mijn achterhoofd een aantal verjaardagen, pakjesavond, het schoentjes zetten en Kerstavond kijk ik rond. Ik begin te stapelen. Een doos met verschillende kleurtjes nagellak, een oogmake-up setje, armbandjes, haarklipjes, plakplaatjes…. Oh, en ik ontdek nog een verdieping, daar gaan we. Op de trap kom ik een dame met een nog grotere stapel op de arm tegen. We glimlachen naar elkaar. Ook zij geniet duidelijk. Boven vind ik een draagzak en flesje voor pop en dan heb ik toch echt mijn handen vol. Oke Sonja, nu is het tijd om te stoppen. Ik loop snel naar de kassa zodat ik niet afgeleid raak door nog meer fijns.
 

Ruim 22 jaar speelgoed van kwaliteit

ASBRAN biedt al meer dan 22 jaar speelgoed van kwaliteit. Je vindt er complete series van mooie merken als Habba, Pintoy, Schleich en Happy Horse. Deze winkel zit alleen in Groningen. De winkelmedewerkster vertelt dat ze regelmatig de vraag van mensen buiten de stad krijgt of ze niet ook elders in het land zitten. Ik gun het iedere stad. Zo’n speelgoedparadijs.
 
Speelgoedwinkel Groningen: Asbran
 

Geen zorgen

Terwijl de medewerkster mijn cadeautjes secuur inpakt kijk ik stiekem toch nog even rond. Zelfs achter de kassa…. Achter, op en naast de toonbank zie ik de mooiste klokjes en nachtlampjes. Ik vertel de winkelmedewerkster dat ik hier met een goed gevoel winkel. Ze knikt en bij het inpakken van het nagellak setje zegt ze bevestigend ‘dan hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken als ze haar vinger een keer in haar mond doet’. Zonder pijn betaal ik de prijs. Ik krijg er verantwoord speelgoed voor terug en het voelt goed om bij de lokale ondernemer te kopen.
 
Praktisch:
Adres: Kleine Peperstraat 10
Openingstijden: elke dag van 10:00 tot 18:00 uur met de volgende uitzonderingen: zondag gesloten, maandag vanaf 13:00 uur, donderdag tot 21:00 uur en zaterdag tot 17:00 uur.
 
Speelgoedwinkel Groningen: Asbran
 
Tips:
– Neem een grote tas en gevulde portemonnee mee 😉
ASBRAN staat ook in mijn lijst van 5 favoriete speelgoedwinkels in Groningen.
 
Wat is jouw favoriete speelgoedwinkel in Groningen?
 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This