B&B Molenstreek Groningen: natuurgebied in de voortuin, de Grote Markt praktisch in de achtertuin

door | 13 jun 2018 | B&B, Overnachten

Home » Overnachten » B&B » B&B Molenstreek Groningen: natuurgebied in de voortuin, de Grote Markt praktisch in de achtertuin   |  tags:  gratis wifi, natuur

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/kirsten-sikkema/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

‘Proost!’ Mijn vriend Arnoud en ik zitten in Acapulco draadstoelen met een glaasje bubbels. Voor ons houten vlonderterrasje liggen groene weilanden en uitzicht op een ondergaande zon, achter ons het lichte en comfy appartement van b&b Molenstreek. ‘Dit is wat je noemt ‘de leven’, zeggen we tegen elkaar. ‘Zo’n oase van rust en dan toch de Grote Markt en het bruisende stadsleven op slechts tien minuten fietsen.’

   B&B Groningen: B&B Molenstreek romantisch weekendje Groningen

De luxe, maar ook de locatie maken deze b&b bijzonder

We zijn hartelijk ontvangen door b&b-eigenaren Priscilla en Jeroen. Bed and breakfast Molenstreek bestaat uit drie luxe appartementen met privé-terras. De luxe, maar ook de locatie maken deze b&b bijzonder. De Grote Markt en het winkel- en uitgaanscentrum van Groningen zijn slechts een aantal kilometer verderop, en toch heb je hier een indrukwekkend uitzicht over groene weilanden en een strakblauwe horizon. De b&b is net een jaartje open en ontvangt lovende recensies (een 9,7 op Booking en 5 sterren op Tripadvisor) en terugkerende gasten.

B&B Groningen: B&B Molenstreek ontvangst

B&B achter molen Wilhelmina

Het is zonnig als we aankomen bij de b&b en Priscilla loopt net over het tuinpad naar de weg. Molenstreek ligt in een bocht, net achter landmark Molen Wilhelmina. ‘Wat fijn dat jullie er zijn,’ roept ze ons toe. Dat kunnen we beamen, het is heerlijk weer en vanaf de parkeerplaats naast de appartementen zien we al dat we straks een prachtig uitzicht hebben over de groene landerijen.

Comfy en meer dan compleet

Priscilla gaat ons voor naar ons appartementje. Dat is werkelijk van alle gemakken voorzien en ingericht met een (designers)oog voor detail: een mooie, grijze betonlook vloer (‘met vloerverwarming voor de koudere dagen’), luxe badkamer, heerlijke boxspring, leren design eettafelstoeltjes bij een knus keukenblok en een weids uitzicht naar buiten door de glazen pui. ‘Als jullie willen koken, dan hebben we nog een kookplaat voor jullie’, geeft Priscilla aan. Voor de benodigde kop thee of koffie in de ochtend staan er een Nespresso-apparaat met cupjes en een designwaterkoker en thee gereed. En hoe laat willen we ontbijten?

 

B&B Groningen: B&B Molenstreek met keuken en zitje

B&B Groningen: heerlijk bed van B&B Molenstreek

‘Het uitzicht verveelt nooit’

Op dat moment klopt ook Jeroen aan. ‘Zelfs wij krijgen geen genoeg van het uitzicht,’ vertelt Jeroen na ons een stevige hand te hebben gegeven. ‘Er staan schapen en koeien in de weilanden, weidevogels vliegen af en aan. En als ik jullie een tip mag geven, ga dan vooral zitten voor de zonsondergang. De lucht kleurt hier prachtig.B&B Groningen: B&B Molenstreek romantisch weekendje Groningen

Op de leenfiets sta je in 10 minuutjes op de Grote Markt

We willen wel uit eten vanavond en hebben zelf eetcafé De Gans op het oog. ‘Dat raden wij onze gasten ook altijd aan,’ roept Jeroen enthousiast. ‘Supergoed eten, vlakbij en bovendien een terras om lekker buiten te kunnen eten. Doe je ze de groeten van ons?’

Voor gasten van de b&b hebben Jeroen en Priscilla leenfietsen beschikbaar. Daarmee fiets je zo naar de Grote Markt (wij hebben de proef op de som genomen en deden er 12 minuten over om vanaf de drempel van Molenstreek aan de voet van de Martinitoren te staan). Shoppen, naar de bioscoop of het theater, een terrasje pakken, dineren, een biertje en een wijntje drinken: het kan allemaal tijdens je verblijf hier, want je fietst in een praktisch rechte lijn terug naar Molenstreek. Ook een fijn vooruitzicht als je het laat hebt gemaakt: op de fijne boxspring kun je heerlijk uitslapen. ?

Op tijd weer terug naar de b&b

Het is zondagavond en we hebben een heerlijk driegangendiner bij De Gans achter de kiezen. Rond 21.00 uur fietsen we weer terug, want die zonsondergang willen we ook wel meemaken. We zetten de stoeltjes naast elkaar op het terrasje. Snel vis ik nog twee glaasjes uit de keuken en schenk ik een bodempje prosecco in. Terwijl de zon langzaam zakt en de lucht roze en oranje kleurt, proosten we op het goede leven.

B&B Groningen: B&B Molenstreek met prachtige ondergaande zon

Later kijken we vanuit bed – hoe ironisch – nog net het staartje van een aflevering bed & breakfast van omroep Max. Och ja, de ontbijtjes kunnen altijd op kritiek rekenen lijkt het wel. Hoe zouden Jeroen en Priscilla dat aanpakken…

Een stevig ontbijt op het terras

‘Goedemorgen!’ Bij de voordeur van het luxe appartement staat Jeroen met een rieten tas vol verse ontbijtwaren. De geur van pas gebakken brood en croissantjes komen me tegemoet als ik de deur opendoe. ‘Verse jus, de eitjes zijn van onze kippen, de honing van de imker hier verderop en…’ Say no more Jeroen, je had ons al bij de verse jus. Het brood is nog warm als we onze eerste hap nemen.

Stiekem pakken we nog wat prosecco van gisteravond. Voor een keer, moet kunnen toch? De setting is er perfect voor…

B&B Groningen: B&B Molenstreek ontbijt

Praktisch:

 • Adres: Molenstreek 11, 9738 AC Groningen
 • Parkeerplaats bij de b&b
 • Per appartement zijn twee leenfietsen inbegrepen waarmee je in 10 minuten bij de Martinitoren staat.
 • Alles is aanwezig: handdoeken, koffie en thee, föhn, EHBO-doos, kookplaten, een tv, terrassetje.
 • Vloerverwarming
 • Rookvrije kamers
 • Horren voor de ramen
 • Wifi
 • De boxspring is 2.10 meter lang, fijn!
 • Voor de aankomst whatsappten we met Jeroen over de details. Dat was geen enkel probleem.
 • Wellicht leuk te weten: dankzij een warmtepomp, heatpipes en zonnepanelen is er geen gas nodig om de huisjes (en het water) te verwarmen.
 • Reserveren bij deze b&b in Groningen kan op de website bbmolenstreek.nl

 

Tips:

 • Natuurlijk kun je de stad in, makkelijk zelfs! Winkels, het casino, theater, bioscopen, restaurants en terrassen zijn er genoeg.
 • Uit eten in de buurt? Bezoek eetcafé De Gans in de Korrewegwijk eens en laat je verrassen door de chef.

 

Liever de natuur in?

 • Korenmolen Wilhelmina is geopend op vrijdagen en zaterdagen. In het winkeltje in de voet van de molen verkopen ze heerlijke bakmixen en andere streekproducten.
 • Vlak bij de b&b is een toegang tot een wandelpad door de weilanden naar het bezoekerscentrum van Groninger Landschap Reitdiep. Je loopt er tussen de koeien (blaarkoppen) door. Bij het centrum kun je in de stallen kijken bij de varkens en is er voor kinderen en hun ouders een interactieve tentoonstelling over de weidevogels.
 • In Zuidwolde, tien minuutjes fietsen vanaf de b&b, is het heerlijk toeven bij eetcafé Moeke Vaatstra aan het Boterdiep.
 • Jeroen en Priscilla hebben volop tips voor je, dus vraag gerust!

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This