Urban Trail Groningen: al rennend Groningen ontdekken | 7 april 2024

door | 26 jan 2024 | Evenementen, Sport

Home » Evenementen » Sport » Urban Trail Groningen: al rennend Groningen ontdekken | 7 april 2024   |  tags:  hardlopen

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/albertha-bloemhoff/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Hardloopfans opgelet: op zondag 7 april 2024 ren jij misschien wel het gaafste parcours door Groningen. De Urban Trail Groningen brengt je langs, over en door bijzondere gebouwen in Stad.

 

Al hardlopend Groningen ontdekken

De Urban Trail laat je op een bijzondere manier de stad ontdekken. Ook voor wie Groningen denkt te kennen. Zo maak je kennis met nieuwe gebouwen, maar ook historische monumenten en plekken die normaal verborgen blijven. Elk jaar wordt er een nieuw parcours uitgezet. Stap voor stap maakt de organisatie de locaties bekend. Inmiddels is bekend dat het parcours van 7 april 2024 onder andere langs der Aa-kerk en PALACE Groningen gaat. Vorig jaar stonden de synagoge, Decathlon, Ikea, het mooie Pepergasthuis en Salsa Juan Carlos op de lijst. En toen opende de grootste indoor padellocatie van Noord-Nederland haar deuren voor de Urban Trail; Peakz Padel Euroborg. We zijn erg benieuwd wat 2024 gaat brengen!

 

7 april 2024: Urban Trail Groningen

Inschrijven kan nog, maar wees er snel bij (voor het is uitverkocht). Als deelnemer kun je kiezen uit het parcours van 5-6 kilometer of 10-12 kilometer. De start en finish zijn voor beide afstanden op dezelfde plek: het iconische plein, de Vismarkt.

Je kunt op de dag zelf bepalen of je de korte route of de lange route wilt lopen. De korte route is een mooie gelegenheid voor beginnende lopers om mee te doen, maar je komt dan wel op minder locaties.
 

Hardlopen door Groningen: de aftermovie

De editie van 2021 telde maar liefst 3.500 deelnemers. Al rennend kwamen deelnemers langs onder andere Swapfiets, de Hortus Botanicus en Target Lasergame. Onderweg konden de hardlopers genieten van gezellig entertainment. Bekijk de aftermovie:

 

Groningen Urban Trail - hardlopen Groningen

 

Groningen hardlopen stad

Nog niet uitgerend?
Lees ook eens Albertha haar ervaring met de KLM Urban Trail in 2019.
Dit zijn onze 15 favoriete hardloopwedstrijden in Groningen.

 

De eerste aankondigingsblog voor de KLM Urban Trail is gepubliceerd op 9 januari 2019. Op 11 maart 2022, 23 december 2022, 10 maart 2023 en 26 januari 2024 en is deze geactualiseerd.
 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This