KLM Urban Trail Groningen: al rennend Groningen ontdekken

door | 10 mrt 2023 | Evenementen, Sport

Home » Evenementen » Sport » KLM Urban Trail Groningen: al rennend Groningen ontdekken   |  tags:  hardlopen

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/albertha-bloemhoff/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Hardloopfans opgelet: op zondag 2 april 2023 ren jij misschien wel het gaafste parcours door Groningen. De KLM Urban Trail Groningen brengt je langs, over en door bijzondere gebouwen in Stad.

 

Al hardlopend Groningen ontdekken

De Urban Trail laat je op een bijzondere manier de stad ontdekken. Ook voor wie Groningen denkt te kennen. Zo maak je kennis met nieuwe gebouwen, maar ook historische monumenten en plekken die normaal verborgen blijven. Elk jaar wordt er een nieuw parcours uitgezet. Stap voor stap maakt de organisatie de locaties bekend. Inmiddels is bekend dat het parcours van 2 april 2023 onder andere langs de grootste studentenvereniging van Groningen gaat; Albertus Magnus. Ook staan de synagoge, Decathlon, Ikea, het mooie Pepergasthuis en Salsa Juan Carlos op de lijst. Verder opent de grootste indoor padellocatie van Noord-Nederland haar deuren voor de Urban Trail; Peakz Padel Euroborg. Ook sportcentrum Europapark, de bekenkampschool, het Praedinius Gymnasium en het buurtcentrum Poortershoes van de Oosterpoort doen mee.

 

2 april 2023: KLM Urban Trail Groningen

Inschrijven kan nog tot en met 2 april, tenzij het evenement eerder is uitverkocht. Als deelnemer kun je kiezen uit het parcours van 5-6 kilometer of 10-12 kilometer. De start en finish zijn voor beide afstanden op dezelfde plek: De Euroborg.
 

Hardlopen door Groningen: de aftermovie

De editie van 2021 telde maar liefst 3.500 deelnemers. Al rennend kwamen deelnemers langs onder andere Swapfiets, de Hortus Botanicus en Target Lasergame. Onderweg konden de hardlopers genieten van gezellig entertainment. Bekijk de aftermovie:

 

Groningen Urban Trail - hardlopen Groningen

 

Groningen hardlopen stad

Nog niet uitgerend?
Lees ook eens Albertha haar ervaring met de KLM Urban Trail in 2019.
Dit zijn onze 14 favoriete hardloopwedstrijden in Groningen.

 

De eerste aankondigingsblog voor de KLM Urban Trail is gepubliceerd op 9 januari 2019. Op 11 maart 2022, 23 december 2022 en 10 maart 2023 en is deze geactualiseerd.
 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This