Space and Sound: een muzikale trip door de ruimte

door | 11 feb 2019 | Evenementen, Kunst en cultuur, Kunst en cultuur, Muziek, Wat te doen

Home » Evenementen » Muziek » Space and Sound: een muzikale trip door de ruimte   |  tags:  bioscoop, muziek

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/maya-van-der-schuit/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Achterover in een comfortabele bioscoopstoel kijken naar indrukwekkende beelden van het zonnestelsel. Op reis door de ruimte begeleid door elektronische muziek zonder beat. Dat is Space and Sound, een 2D-voorstelling in de 360-graden-dome van DOT. Een indrukwekkende show, kan ik je uit eigen ervaring vertellen. De volgende editie is op donderdag 21 februari.

 

Space and Sound is een echt Gronings concept. Sterrenkundigen Marlies van de Weijgaart en Jesper Tjoa zijn verbonden aan de RUG en verzorgen de reis langs de planeten. Zij besturen achter de schermen als ware ruimtevaarders het programma dat de beelden vertoont. Verantwoordelijk voor het concept en de muziek is stadjer Martin ter Braake, als dj ook bekend onder de naam Battage. Hij heeft voor de show zijn favoriete beatloze platen aan elkaar gemixt. Zorgvuldig uitgekozen muziek die naadloos aansluit op de beelden: een gouden combinatie. Space and Sound is een meer dan bijzondere voorstelling die op 21 februari alweer de derde editie beleeft.

 

Lust voor oog en oor

In de beschrijving van het evenement op Facebook staat: ‘Een lust voor oog en oor voor liefhebbers van sterrenkunde en elektronische muziek zonder beats.’ En dat is hartstikke waar. Maar ook als je geen liefhebber bent van beide dingen, is de show fantastisch om naar te kijken. Goed om te weten: de show bevat alleen beelden en muziek, er wordt niet gesproken. Op een intro-praatje na. Wel zo fijn, zo kun je je echt laten meevoeren op ruimtereis.

 

Win twee vrijkaarten

Net als de vorige twee edities, is ook deze show alweer een tijdje uitverkocht. Goed nieuws: I Go Groningen mag twee vrijkaarten weggeven! Wil jij de voorstelling op 21 februari graag bezoeken en kans maken op twee kaarten? Check de Facebookpagina van I Go Groningen voor de winactie.

 

Foto: Diederik Geertsema/Winchester Creatives

 

Praktisch:
– Wanneer? Donderdag 21 februari, 20.00 uur
– Waar? DOT, Vrydemalaan 2
– Duur? Ongeveer een uur
– Deze editie van Space and Sound is uitverkocht, je kunt 2 kaarten winnen via de I Go Groningen-Facebookpagina
– De volgende editie van Space and Sound is op donderdag 18 april 2019, meer info over die show vind je in het Facebookevenement

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This