Kerst 2020: WinterWelVaart, maar dan anders

door | 27 nov 2020 | Evenementen, Food & Drinks, Nieuws

Home » Evenementen » Kerst 2020: WinterWelVaart, maar dan anders   |  tags: 

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/jolien-vermeulen/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Voor de meesten zit de stemming er alweer in: het is bijna kerst! Mariah Carey kan zich vocaal weer opwarmen, de chocolademelk verschijnt op de boodschappenlijstjes en iedereen wil zich het liefst op de bank nestelen voor een goede kerstfilm.

Nu is misschien niet iedereen zo’n groot fan van het kerstfeest en al haar tierelantijntjes, maar je moet de Grinch zelf zijn als WinterWelVaart geen lach op je gezicht tovert. Hét winterevenement van Groningen, Sappemeer en Zoutkamp, dat in het teken staat van theater, muziek en prachtig versierde historische schepen. Mensen komen vaak van heinde en verre om in december langs de Groningse kades te lopen en zich onder te dompelen in alles wat kerst is. Zo trommel ik ook elk jaar mijn familie uit het verre Twente op om het hier onveilig te maken. Van glühwein tot kerstmarkt, alles is er meestal wel te vinden. Dat is zo’n lange autorit meer dan waard.

 

Dit jaar anders dan anders

Helaas zal dat dit jaar anders zijn. 2020 is natuurlijk al niet helemaal ons jaar, maar dat de gemeentelijke overheden geen vergunning konden afgeven voor WinterWelVaart met het oog op de coronamaatregelen is zeker niet de opkikker van de (laatste) maand. Dit betekent namelijk ook dat er geen theater- en muziekprogramma komt en dat de historische schepen niet zullen aanmeren in Groningen, Sappemeer en/of Zoutkamp. Maar niet getreurd, er is zeker wel een lichtpuntje te ontdekken: zo kan je de wintermarkt in huis halen door middel van een ‘WinterWelVaart- grokaalbox’ en is er een unieke luisterroute door het A-kwartier!
 

Kerstmarkt in een kartonnen doos

Voor maar 60,- kan je via de website van WinterWelVaart een box bestellen, die vervolgens 18 december (de dag waarop WinterWelVaart normaliter zou worden geopend) op je deurmat zal verschijnen. In de box vind je allerlei lokale lekkernijen zoals het ‘Speciaalbier WinterWelVaart Limited Edition’, een verrassingssoep van De Soepwinkel en de met awards bekroonde ‘Fudge oet Grunn’. Ben je nou, net zoals ik, meer van het creatief bezig zijn, dan kan je jezelf ook vermaken met de DIY sneeuwbolset of met het versturen van de winterse kunstkaarten gemaakt door een lokale kunstenares. Tot slot steun je met de aanschaf van deze box lokale ondernemers, de Nederlandse chartervloot en de schippers van de bruine vloot die volgend jaar zal aanmeren.
 

Historische wandeling

Mocht je er nou liever toch op uit gaan, dan wordt er ook een theatrale luisterroute aangeboden. Deze wandeling, onder begeleiding van een uniek en fantasierijk verhaal, leidt de luisteraar door het historisch A-kwartier van de stad. Vanaf 18 december is de luisterroute een halfjaar lang gratis te beluisteren via je telefoon.

Dus ook al probeert de Grinch dit jaar in een andere gedaante kerst te stelen, de uitkomst zal wederom hetzelfde zijn: kerst gaat door!
 
Wat voor een corona-vriendelijke uitkomst heb jij bedacht om dit waar te maken? Laat het me weten in de reacties!

 
Leestip:
Vorig jaar waren dit de leukste Kerstmarkten in Groningen.
 
De foto bovenaan deze pagina is gemaakt tijdens een eerdere Winterwelvaart kerstmarkt, door Wil de Boer.
 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This