Keiweek 2023: Groningen op z’n kop

door | 28 jul 2023 | Evenementen, Muziek

Home » Evenementen » Keiweek 2023: Groningen op z’n kop   |  tags:  dansen, festival, muziek, zomer

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/sona-stel/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Elk jaar in augustus stroomt de stad vol nieuwe studenten die deelnemen aan de introductieweek KEI. Je houdt er van of je blijft deze week liever ver weg van de (gezellige) chaos. Ben je geen KEI-loper, dan is er ook genoeg te beleven. Dit is het openbare programma voor de KEI-week 2023.

 

Maandag 14 augustus

20.00 tot 01.00 uur, Vismarkt: ‘The Grand Opening’ met onder andere een optreden van 21-jarige rapper en producer Babs, Bilal Wahib, Chris Deluxe en Fokke Simons.
 

Dinsdag 15 augustus

20:00 tot 21:30, KEI-parade: de binnenstad op stelten! Met veel kabaal en plezier trekken de studentenverenigingen als een stoet door de straten. Deze parade wil je niet missen.

21.00 tot 01.00 uur, Vismarkt: zing uit volle borst mee tijdens Night of the Songs, het allergrootste karaoke-evenement van Europa.

 

Eerder schreef Kirsten over haar Kei-week ervaring:

Toegegeven, het is alweer wat jaartjes geleden maar ik weet nog hoeveel lol ik heb gehad tijdens ‘mijn’ Keiweek. Ik hielp mee met de KEI-crew bij het opbouwen en afbouwen van de verschillende evenementen. Op een van de avonden sloten een vriendin en ik af bij De Drie Gezusters. Het was de avond van de kroegentocht, dus liepen we naar het eerste het beste KEI-groepje dat we zagen op de Grote Markt. ‘Hoi, nog ruimte voor twee extra?’ De rest van de nacht was uiteraard véél te gezellig. Van de ene obscure kroeg, rolden we naar de andere… Rond een uurtje of 5 taaiden we af. Heel verstandig, vonden we. Tenslotte moesten we een uur later alweer in de bus zitten. Ochtenddienst bij de ACLO (destijds een slaaplocatie voor KEI-lopers)… Die arme KEI-lopers moesten om 7 uur alweer opstaan omdat de sportlessen in de ACLO ook gewoon doorgingen. Achja, niemand heeft ooit beweerd dat de KEI-week makkelijk was 😉
 
Heb jij ook ooit KEI gelopen? Zoja, wat is jouw mooiste herinnering? Laat het hieronder weten.
 
Deze blog is oorspronkelijk gepubliceerd op 6 augustus 2019. Op 28 juli 2023 is de blog geactualiseerd voor het programma van 2023.

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This