Wijnfestival Groningen: bijzondere wijnen in de Akerk

door | 1 mrt 2024 | Evenementen, Food & Drinks

Home » Evenementen » Food & Drinks » Wijnfestival Groningen: bijzondere wijnen in de Akerk   |  tags:  festival, wijn

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/sona-stel/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Ready, set, santé! Vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 september is het voor de achtste keer tijd voor hét Wijnfestival in de Akerk in Groningen. Rood, wit of rosé, er is voor ieder wat wils. Meer dan 20 standhouders doen hun best om liefhebbers de allerlekkerste wijnen uit allerlei landen en heerlijke bijpassende hapjes te laten proeven.
 
Ontzettend blij werd ik toen ik de lijst met deelnemende wijnwinkels zag: onze favoriete wijnwinkel Beans & Grapes is gelukkig van de partij. Een andere aanwezige favoriet is delicatessenwinkel De Kaaskop. Je kunt mij echt niet blijer maken dan met een heerlijk kaasplankje en bijpassend goed glas natuurwijn. Helemaal top: bij je toegangskaartje krijg je fris Gronings water, om je glas of mond mee te spoelen.
 
Wijnfestival Groningen: borrelplank van Kaaskop
 
Eigenlijk drink ik thuis best vaak dezelfde rode wijn en ik hoop dan ook dat ik tijdens het Wijnfestival weer een paar lekkere nieuwe wijnen leer kennen. Op een eerdere editie van het festival ontdekte ik de kleine flesjes natuurwijnen van Halfes. Bijvoorbeeld de vin naturel ‘Çhats’. Zonder sulfiet en van een biologische wijngaard. Heerlijk puur.
 
Wijnfestival Groningen: natuurwijn Chats van Halfes
 
Wat trouwens superhandig is, is dat je meteen je favoriete wijnen kunt bestellen bij de standhouder en thuis laten afleveren. De wijnen zijn niet direct in de kerk te koop.
 

Op volle sterkte

Het festival vindt ook dit jaar weer plaats in de gehele Akerk, met gezellige livemuziek en genoeg plek om te borrelen, of zelfs een maaltijd te eten. Na het succes van de vorige jaren sta ik te popelen om weer het glas te heffen in de Akerk!
 
Wijnfestival Groningen: wijn proeven en drinken in de Akerk
 

Win kaarten

I Go Groningen mag kaarten weggeven. Kans maken? Houd de I Go Groningen-Facebookpagina in de gaten voor de winactie.

Praktisch:

• Het Wijnfestival 2024 vindt plaats op
Vrijdag 27 september: 17:00 – 23:30 uur
Zaterdag 28 september: 16:00 – 23:30 uur
Zondag 29 september: 15:00 – 20:00 uur
• Adres wijnfestival: Akerk, Akerkhof 2 in Groningen
• Een early bird ticket kost in €10 + € 1 servicekosten. In de reguliere voorverkoop kost een ticket € 12,50 (excl. servicekosten). Aan de deur € 15. Dit is inclusief proefglas, garderobe en fris Gronings water.
• Al het eten en drinken betaal je met munten. Vanaf één muntje kun je genieten van een half glas wijn. Op verschillende punten in de kerk kun je extra munten kopen voor € 3 per stuk.

Voor welke wijn kom jij naar het Wijnfestival? Laat het mij hieronder weten in een reactie.

 

Op 15 september 2019 publiceerde Stadjer Emma een eerste aankondiging, voor het wijnfestival van dat jaar. Op 10 september 2021 is de blog geactualiseerd door Sonja voor het wijnfestival in 2021. Deze is geactualiseerd op 12 augustus 2022, 4 augustus 2023 en 1 maart 2024 in verband met de aankondiging voor de nieuwe edities.
 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This