Wijnfestival Groningen: bijzondere wijnen in de Der- Aa-kerk

door | 10 sep 2021 | Evenementen, Food & Drinks

Home » Evenementen » Food & Drinks » Wijnfestival Groningen: bijzondere wijnen in de Der- Aa-kerk   |  tags:  festival, wijn

 

Het gaat door! Vrijdag 5 november t/m zondag 7 november is het weer tijd voor hét Wijnfestival in de Der Aa-kerk in Groningen. Rood, wit of rosé, er is voor ieder wat wils. Meer dan 28 standhouders doen het hele weekend hun best om liefhebbers de allerlekkerste wijnen uit allerlei landen en heerlijke bijpassende hapjes te laten proeven.

 

Ontzettend blij werd ik toen ik de lijst met deelnemende wijnwinkels zag: onze favoriete wijnwinkels Beans & Grapes en De Roemer zijn gelukkig van de partij. Een andere aanwezige favoriet is delicatessenwinkel De Kaaskop. Je kunt mij echt niet blijer maken dan met een heerlijk kaasplankje en bijpassend goed glas rioja. Helemaal top: bij je toegangskaartje krijg je drie muntjes, zodat je meteen een glas wijn of een hapje uit kunt kiezen.
 
Eigenlijk drink ik best vaak dezelfde rode wijn en ik hoop dan ook dat ik tijdens het Wijnfestival een paar lekkere nieuwe wijnen ontdek. Wat trouwens superhandig is, is dat je meteen je favoriete wijnen kunt bestellen bij de standhouder.

 
Ik ga zelf op de openingsdag vrijdag 5 november en kijk er nu al naar uit om mijn weekend in te luiden met de wijnproeverij.
 

Lustrumeditie: reden voor een feestje?

Of deze vijfde editie gevierd wordt, is nog een verrassing. Maar hoe dan ook is het een feestje. Want na bijna twee festivalloze jaren sta ik te popelen om weer het glas te heffen in de Der Aa-kerk!

 

Win kaarten

I Go Groningen mag twee keer twee kaarten weggeven voor zondag 7 november. Kans maken? Houd de I Go Groningen-Facebookpagina in de gaten voor de winactie.
 
Wijnfestival Groningen 2019 Der Aa-Kerk - foto van festival site
 
Praktisch:

• Het Wijnfestival 2021 vindt plaats op vrijdag 5 november van 17:00 – 23:00 uur, zaterdag 6 november van 16:00 – 23:00 uur en zondag 7 november van 15:00 – 20:00 uur.
• Adres wijnfestival: De Der Aa-kerk, Akerkhof 2 in Groningen
• Een ticket kost in de voorverkoop €17,50 + € 1,- servicekosten. Aan de deur €20. Dit is inclusief proefglas, garderobe en drie munten.
• Al het eten en drinken betaal je met munten. Vanaf één muntje kun je genieten van een proefglas wijn. Op verschillende punten in de kerk kun je extra munten kopen voor €2,50 per stuk.
• Uiteraard gelden de dan geldende coronamaatregelen.
 
Voor welke wijn kom jij naar het Wijnfestival? Laat het mij hieronder weten in een reactie.

 

Op 15 september 2019 publiceerde Stadjer Emma een eerste aankondiging, voor het wijnfestival van dat jaar. Op 10 september 2021 is de blog geactualiseerd door Sonja voor het wijnfestival in 2021.
 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This