Wijnfestival Groningen: bijzondere wijnen in de Der- Aa-kerk

door | 12 aug 2022 | Evenementen, Food & Drinks

Home » Evenementen » Food & Drinks » Wijnfestival Groningen: bijzondere wijnen in de Der- Aa-kerk   |  tags:  festival, wijn

 

Ready, set, santé! Vrijdag 23 en zaterdag 24 september is het weer tijd voor hét Wijnfestival in de Der Aa-kerk in Groningen. Rood, wit of rosé, er is voor ieder wat wils. Meer dan 17 standhouders doen hun best om liefhebbers de allerlekkerste wijnen uit allerlei landen en heerlijke bijpassende hapjes te laten proeven.
 
Ontzettend blij werd ik toen ik de lijst met deelnemende wijnwinkels zag: onze favoriete wijnwinkel Beans & Grapes is gelukkig van de partij. Een andere aanwezige favoriet is delicatessenwinkel De Kaaskop. Je kunt mij echt niet blijer maken dan met een heerlijk kaasplankje en bijpassend goed glas natuurwijn. Helemaal top: bij je toegangskaartje krijg je drie muntjes, zodat je meteen een glas wijn of een hapje uit kunt kiezen.
 
Wijnfestival Groningen: borrelplank van Kaaskop
 
Eigenlijk drink ik thuis best vaak dezelfde rode wijn en ik hoop dan ook dat ik tijdens het Wijnfestival weer een paar lekkere nieuwe wijnen leer kennen. Vorig jaar ontdekte ik de kleine flesjes natuurwijnen van Halfes. Bijvoorbeeld de vin naturel ‘Çhats’. Zonder sulfiet en van een biologische wijngaard. Heerlijk puur.
 
Wijnfestival Groningen: natuurwijn Chats van Halfes
 
Wat trouwens superhandig is, is dat je meteen je favoriete wijnen kunt bestellen bij de standhouder. Ik ga zelf op de openingsdag vrijdag 23 september en kijk er nu al naar uit om mijn weekend in te luiden met de wijnproeverij.
 

Lutje-editie

Het is een kleinere editie dan voorgaande jaren, namelijk twee in plaats van drie dagen en dit keer is het in een gedeelte van de kerk in plaats van de gehele kerk. Maar hoe dan ook is het een feestje. Want na het succes van vorig jaar sta ik te popelen om weer het glas te heffen in de Der Aa-kerk!
 
Wijnfestival Groningen: wijn proeven en drinken in de der Aa kerk
 

Win kaarten

I Go Groningen mag kaarten weggeven. Kans maken? Houd de I Go Groningen-Facebookpagina in de gaten voor de winactie.

Praktisch:

• Het Wijnfestival 2022 vindt plaats op vrijdag 23 september en zaterdag 24 september van 17:00 – 23:30 uur.
• Adres wijnfestival: De Der Aa-kerk, Akerkhof 2 in Groningen
• Een ticket kost in de voorverkoop €18,50 + € 1,- servicekosten. Aan de deur €20. Dit is inclusief proefglas, garderobe en drie munten.
• Al het eten en drinken betaal je met munten. Vanaf één muntje kun je genieten van een proefglas wijn. Op verschillende punten in de kerk kun je extra munten kopen voor €2,50 per stuk.
• Alvast voor in de agenda van 2023: van 3 t/m 5 februari is er weer een ‘normale’ editie!

Voor welke wijn kom jij naar het Wijnfestival? Laat het mij hieronder weten in een reactie.

 

Op 15 september 2019 publiceerde Stadjer Emma een eerste aankondiging, voor het wijnfestival van dat jaar. Op 10 september 2021 is de blog geactualiseerd door Sonja voor het wijnfestival in 2021. Deze is geactualiseerd op 12 augustus 2022 in verband met de aankondiging voor het festival in 2022.
 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This