Bourgondisch Bernoulli: Food and Music Festival Bernoulliplein

door | 3 mei 2023 | Eten en drinken, Evenementen, Food & Drinks

Home » Evenementen » Food & Drinks » Bourgondisch Bernoulli: Food and Music Festival Bernoulliplein   |  tags:  festival, pinksteren

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/sona-stel/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Zodra het mooie weer zich aandoet, verschijnen de foodfestivals in Groningen. Tijdens het pinksterweekend vindt wat mij betreft het tofste festival van de stad plaats: Bourgondisch Bernoulli, Food and Music Festival.
 
Het festival bracht in 2014 voor het eerst foodtrucks naar Stad. Eerder onder de naam MutiCulinair Food Festival. Op 26, 27, 28 en 29 mei transformeert het Bernoulliplein aan de Korreweg wederom tot openluchtrestaurant.
 

Selamat makan

Oftewel ‘eet smakelijk’ in het Maleis. Elk jaar kijk ik weer uit naar de overheerlijke rendang van Masawaja*, een foodtruck die Moluks eten aanbiedt. En dat doen ze goed. Bij mijn bordje rendang (een rundvleesgerecht met kokos) vraag ik meestal een schep huisgemaakte sambal. Want ja, scherp eten, daar hou ik van. Ik kon (nog) niet vinden of Masawaja er dit jaar weer bij is. Laten we het hopen! Het foodfestival kondigt wel aan Mexicaans eten aan te bieden. Ook zal er rib eye, wraps, truffels en biefstuk zijn. Bij al dat food hoort natuurlijk een lekker drankje. Van een biertje uit eigen regio (Maallust!) tot een goede kop koffie of een frisse cocktail of shake. Dit alles is slechts een selectie van de foodtrucks die aanwezig zijn op het festival. Echt bourgondisch dus, dat Food Festival op het Bernoulliplein.
 
Multiculinair Food Festival 2018
 

Funk & old school classics

Zoals elk jaar klinkt er tijdens het food festival op het Bernoulliplein ook muziek uit de speakers. Bands en dj’s zorgen voor funky muziek als je lekker aan het eten bent. Lekker funky, beetje soul, wat disco en natuurlijk swingende salsa. Laat maar komen!
 

Foodfestival voor iedereen

Bourgondisch Bernoulli vindt plaats vlak buiten het centrum, op het Bernoulliplein in de Korrewegwijk. Een uitgelezen locatie voor een foodfestival: een groot grasveld in een gezellige woonwijk. Het plein is makkelijk te bereiken en ligt op een kwartiertje lopen van de binnenstad. Kom je met het hele gezin? Geen probleem. Ook aan de jongste bezoekers is gedacht. Voor hen is er ook vermaak. Zelf kun je ook tussendoor de competitiestrijd wat aanwakkeren bij je vrienden met een ouderwets potje sjoelen, of een goaltje scoren met tafelvoetballen.
 
Praktisch:

– Adres Bourgondisch Bernoulli Food and Music Festival: Bernoulliplein, Korrewegwijk
– Het festival is voor iedereen gratis toegankelijk
– Het is niet toegestaan om eigen eten en/of drinken mee te nemen
– Het springkussen is voor alle kinderen toegankelijk onder toezicht van een ouder

Tijden:
Vrijdag 26 mei van 16:00 tot 22:00 uur
Zaterdag 27 mei van 12:00 tot 23:00 uur
Zondag 28 mei van 13:00 tot 22:00 uur
Maandag 29 mei van 12:00 tot 21:00 uur

 
Tips:
• Kom je met de auto? Parkeer deze dan in parkeergarage Boterdiep. Vanaf daar loop je in een kleine 10 minuten naar het Bernoulliplein
 
Hoe beleef jij Bourgondisch Bernoulli Food and Music Festival en wat proef jij allemaal voor lekkers? Deel het hieronder in een reactie op deze blog.
 
Foto’s: van eerdere edities van het festival toen het nog MultiCulinair heette.
Deze blog is oorspronkelijk geschreven en gepubliceerd op 14 mei 2018 door Maya. Op 3 mei 2023 is de blog geactualiseerd door Sonja.

 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This