Stukafest Groningen 2022: muziek, dans en literatuur tussen de bierkratjes en studieboeken

door | 4 mrt 2022 | Evenementen, Kunst en cultuur

Home » Evenementen » Kunst en cultuur » Stukafest Groningen 2022: muziek, dans en literatuur tussen de bierkratjes en studieboeken   |  tags:  festival, muziek, theater

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/pascale-kruize/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Op 26 maart is het zover: Stukafest Groningen staat weer voor de deur. Stukafest is het studentenkamerfestival waarbij verschillende culturele acts plaatsvinden in studentenkamers verspreid over de hele stad. Dat betekent dat je je na elke act door Groningen moet verplaatsen. Dit is extra leuk, want zo zit je niet de hele tijd stil maar ontdek je nieuwe acts terwijl je ook nog eens kan genieten van de stad in het donker! Dit jaar geniet je tijdens Stukafest van 14 verschillende acts.

Soms verlies ik mij wel eens helemaal in het studeren waardoor ik vergeet hoeveel leuke dingen er in Groningen te doen zijn. Stukafest herinnert mij er elk jaar weer aan hoeveel creativiteit en cultuur er in de stad te vinden is!

Muziek

Een muziekoptreden meepakken tijdens Stukafest betekent een intieme ervaring met de artiest en andere bezoekers die je nergens anders krijgt. Op 26 maart treden maar liefst 7 muzikale acts op. Zo zijn er zangeressen van eigen bodem die komen optreden, zoals Liza Dries en Rommy Gabay. Maar Stukafest heeft ook internationale artiesten uitgenodigd zoals de Letse rapper thecoolrapper en de op Curaçao geboren Cloudy Diow. Cloudy combineert wavy en airy trap producties, met tropische R&B. Hoewel ik hier normaal niet naar luister, lijkt het mij juist leuk om dit tijdens Stukafest te bezoeken. De relaxte sfeer van de muziek is fijn om te ontdekken in zo’n kleine setting.

Elke muzikant heeft een volledig ander repertoire. Als bezoeker kun je je eigen programma samen stellen aan de hand van jouw voorkeur. Er is voor ieder wat wils. Bovendien is het de uitgelezen kans om nieuwe artiesten of muziekstijlen te ontdekken waar je normaal niet zomaar een concert van zou bijwonen.

Dans

Tijdens Stukafest 2022 vinden er twee dansacts plaats. Een daarvan is Kikki. Kikki studeert in Groningen en heeft zelfs haar eigen dansstudio. Ze vertelt verhalen via haar choreografie en werkt tijdens Stukafest samen met Sidda op de piano. Daarnaast treed er ook een dansduo op: The Lost Night Collective. Zij zullen hun voorstelling “Kader” opvoeren.

Vertelkunst

Het leukste aan Stukafest is de diversiteit van de acts. Op 26 maart kun je ook genieten van verschillende vertelkunsten. Dichter Jorrit-Pieter zal laten zien hoe hij met zijn woorden een surreële werkelijkheid beschrijft, terwijl Propria Cures satirische en polemische stukken voorlezen. Liefhebbers van English spoken word artiesten kunnen aanschuiven bij The Grand Pillow Society. Zij zijn al bekend met de gezellige huiskamersfeer aangezien ze één zondag per maand optreden in het Grand Theatre aan de Grote Markt. Ik ben zelf ook zeker te vinden bij dit optreden. Het lijkt me fantastisch om mee genomen te worden in iemand anders’ gedachtes en creativiteit terwijl je omringd wordt door allemaal gezellige vreemden.

 

Verder nog

Als laatste kun je je tijdens Stukafest mee laten slepen in een toneelvoorstelling over onbegrip, toenadering en frustratie door het Groninger Studenten Toneel. Of woon je toch liever een speelse LED ball jongleerdans act bij van Juggly Marty? De keuze is helemaal aan jou.

Meer dan genoeg culturele acts te ontdekken dus op 26 maart! Tickets koop je vanaf € 6,75 via de Stukafest website.

Wat vind jij tof aan Stukafest? Laat het me hieronder in een reactie weten.

 

Tip:
Nog niet uitgelezen? Check dan ook deze blogs over festivals in Groningen.

 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This