Een interactieve zoektocht naar het onbekende

door | 7 jun 2019 | Evenementen, Kunst en cultuur, Kunst en cultuur, Nieuws

Home » Evenementen » Kunst en cultuur » Een interactieve zoektocht naar het onbekende   |  tags:  museum

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/emma-posthumus/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Foto header door Jurjen Veerman
 
Zaterdag 8 juni is het zover: de Nacht van Kunst & Wetenschap, kortweg ‘De Nacht’ komt terug naar Stad. De Nacht tovert Groningen voor een etmaal om tot hoofdstad van kunst en wetenschap en neemt jou mee in een interactieve zoektocht naar het onbekende: verrassende ontmoetingen tussen kunst en wetenschap.
 

Stad als festivalpodium

De Nacht heeft als doel om kunst en wetenschap op een laagdrempelige en interactieve manier toegankelijk te maken voor een breed publiek. Iedereen is dus welkom. Het allermooiste aan de Nacht van Kunst & Wetenschap vind ik dat onze prachtige historische binnenstad het podium voor het festival vormt. Zo vinden er lezingen, workshops, debatten en tentoonstellingen plaats in indrukwekkende gebouwen zoals het Academiegebouw, het Groninger Museum en de Der-Aa Kerk. De plekken waar ik normaal college heb of alleen kom voor een expositie zijn nu het middelpunt van hele andere thema’s.
 
RUG Rijksuniversiteit Academiegebouw foto Marketing Groningen
 

Verrassende acts

Tijdens De Nacht zijn er in totaal 150 acts aanwezig om de mensen te entertainen. Prominente sprekers en vooruitstrevende kunstenaars dragen elk op hun eigen manier een steentje bij aan een cross-over tussen kunst en wetenschap. De hoofdacts van de avond zijn zonder meer een interview met Tim Hofman (mijn favoriete act, niet alleen om zijn uiterlijk ;)) en een optreden van Roxeanne Hazes. Kortom: het is zeker de moeite waard om een ticket te bemachtigen.
 

Voor iedereen wat leuks

Het programma van de Nacht van Kunst & Wetenschap is erg divers. Zo krijg je bijvoorbeeld de kans om een kijkje te nemen op de Bottenzolder van het Groninger Instituut voor Archeologie en kun je in het Groninger Museum leren hoe je echt goed naar een kunstwerk kijkt. Dit vind ik vooral interessant en komt zeker van pas als ik na De Nacht nog eens naar een expositie in het museum ga. In de Der Aa-kerk leer je een prothesehand te gebruiken.
 

Lokale thema’s

Verder is er ook aandacht voor lokale thema’s. Zo geeft Louis Stiller een lezing over de aardgaswinning in Groningen en presenteert Nathalie Beekman een project dat is uitgevoerd in het Groningse aardbevingsgebied. Naast al deze interessante workshops, lezingen en projecten zullen er nog tal van dansvoorstellingen, concerten, tentoonstellingen hun plek in De Nacht innemen. Er is dus voor iedereen wel iets leuks te vinden. Ik ga De Nacht alleen al bezoeken voor Tim Hofman en de workshop in het Groninger Museum.

 
Praktisch:
• Een ticket kost €12,50 en is verkrijgbaar via de website van De Nacht.
• Als je een ticket via de website koopt, krijg je een e-ticket. Dit e-ticket moet je omruilen voor een polsbandje. Dit kan op zaterdag 8 juni vanaf 12:00 uur op het Broerplein bij de Nacht van Kunst & Wetenschap-bus.
• Het festival begint om 20:00 uur en duurt op de meeste plekken tot 01:00 uur.
Informatie over het programma en de volledige tijdlijn.

 

Waarom ben jij van plan De Nacht te bezoeken?

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This